دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آبان 1395 - 11:09

وزیر ارشاد: کتابداری باید به عنوان یک شغل بامنزلت در جامعه شناخته شود/ ابقای تلویحی مختارپور در نهاد کتابخانه‌های عمومی

سیدرضا صالحی‌امیری در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، علیرضا مختارپور را یکی از موفق‌ترین مدیران نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بعد از انقلاب خواند از ابراز امیدواری کرد که موفقیت‌های او در این نهاد تداوم یابد.
کد خبر : 134259

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، صبح امروز دوشنبه 24 آبان‌ ماه مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور سید رضا صالحی‌امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی ارشاد، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مجید غلامی جلیسه دبیر هفته کتاب و جمعی از کتابداران در تالار وحدت برگزار شد.


صالحی امیری در این نشست ضمن بیان این مطلب که بزرگترین افتخار او کتابدار بودنش است، گفت: اگر چه ما کتابداران در جامعه دیده نمی‌شویم اما از کار خود رضایت قلبی داریم زیرا مرجع ارتباط مردم با منابع علمی، دینی و اخلاقی هستیم.


وی ادامه داد: بدون فرهنگ کشور ما به توسعه نمی‌رسد و جاده توسعه از کتاب و کتابخوانی آغاز می‌شود. بدون توجه به این اصل قطعا توسعه فرهنگی و توسعه ملی به دست نخواهد آمد.


وزیر ارشاد با اشاره به عملکرد نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: ما نیازمند حرکت تازه‌ای در این حوزه هستیم که با راهکارهای جدید و خلاقانه برای توسعه کتابخوانی، کتابخانه و کتابداری همراه باشد.


وی ادامه داد: کتابخانه فقط یک محیط بسته نیست بلکه باید به یک مرکز فرهنگی در جغرافیای خود تبدیل شود. خوشبختانه آقای مختارپور دبیرکل این نهاد عملکرد خوبی در دوره مدیریت خود داشته و من به عنوان رئیس هیات امنای نهاد به جرأت می‌توانم بگویم از موفق‌ترین رؤسای این نهاد بعد از انقلاب بوده است که امیدواریم موفقیت‌های ایشان در این نهاد تداوم داشته باشد.


صالحی‌امیری گفت: کتابخانه در کنار مسجد و مدرسه مفهوم پیدا می‌کند و یکی از مطالبات ما حرکت به سمت کتابخانه‌های تخصصی است. اگرچه عنوان کتابخانه‌ها عمومی است. اما ما به کتابخانه‌های تخصصی برای کودکان، نوجوانان، زنان و ... نیازمند هستیم.


وی خاطر نشان کرد: کتابخانه نباید محل انباشت کتاب باشد بلکه باید محل مصرف فرهنگی باشد و این مساله تنها در صورتی محقق می‌شود که کتابخانه‌ها مطابق با نیازسنجی مردم تجهیز شوند؛ در روستاها و شهرها منطبق با فرهنگ بومی و ملی آنها این نیازسنجی انجام شود و تامین بودجه نیز بر همین اساس صورت بگیرد.


وزیر ارشاد با اشاره به اهمیت کتابداری الکترونیک تاکید کرد: ما باید به سمتی برویم که علاقه‌مندان به کتاب بتوانند با استفاده از امکانات جدید به کتاب‌های مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند. شعار ایفلا در 2016 استفاده از کتابخانه‌های موبایلی بود. ما با این هدف فاصله زیادی داریم اما نقطه آغازین این مسیر کتابخانه‌ها است و این حرکت، حرکتی در راستای توسعه کتابخوانی به شمار می‌آید.


صالحی‌امیری ادامه داد: یکی از مطالبات من تقویت خلاقیت در بدنه نهاد است؛ به طوری که امروزه کتابخانه و کتابدار باید به سراغ مصرف‌کنندگان بروند و این یعنی باید از شیوه‌های سنتی فراتر برویم.


وی افزود: امروزه شبکه‌های اجتماعی مرکز تبادل اطلاعات هستند و نهاد باید با استفاده مفید از این فضاها بر تبادل ارتباط خود با اعضایش بیفزاید. کتابخانه‌ها از این طریق می‌توانند پیام‌های مفید و مثبتی را به اعضای خود مخابره کنند و ارتباط خوبی را با آنها داشته باشند.


وزیر ارشاد در بخش پایانی سخنان خود بر اهمیت توجه به کتابداران تاکید کرد و گفت: باید کرامت و منزلت کتابداران را پاس بداریم کتابداران قشری ملزوم و با نجابت هستند و لازمه پاسداشت کرامت آنها این است که خدمات آنها همیشه دیده شود.


صالحی‌امیری اظهار داشت: کتابداری باید به عنوان یک شغل با منزلت در جامعه شناخته شود و معیشت و امنیت شغلی کتابداران ارتقا پیدا کند. البته مصوباتی در جلسات قبلی داشتیم که گام‌های اولیه را شامل می‌شدند و باید در این مسیر بیشتر فعالیت کرد.


علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این نشست ضمن اشاره به شأن و جایگاه کتابخانه و کتابداران گفت: خدا را شکر می‌کنم که سال گذشته هم به بازسازی و تجهیز کتابخانه‌ها پرداخته شد و هم شاهد برگزاری برنامه‌هایی مانند نشست‌های تخصصی، مسابقات مختلف و ... در کتابخانه‌های سراسر کشور بودیم.


وی افزود: همچنین جای خوشحالی دارد که کتابداران در سال جاری که به عنوان «سال خواندن» برای کتابداران معرفی شده بود با استفاده از دوره‌های آموزشی به سطح علمی و تجربیات خود افزودند.


محمد اللهیاری معاون توسعه نهاد نیز در بخش دیگری از این مراسم کتابداران را حلقه وصل تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان اندیشه خواند و گفت: ‌در سال جاری سه هزار و 492 پرونده به صورت داوطلبانه برای انتخاب برترین‌های کتابخانه‌ها و کتابداران در سامانه تازه طراحی شده واصل شد که این رقم گویای رشد 390 درصدی است.


در پایان این مراسم کتابداران و کتابخانه‌های برگزیده کشور معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب