دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دیدار اعضای فراکسیون دانشگاه آزاد اسلامی مجلس با آیت‌اله هاشمی رفسنجانی مطرح شد

دانشگاه آزاد اسلامی آبروی ایران است/توسعه تحصیلات تکمیلی کمک بزرگی به صدور انقلاب می‌‌کند

اعضای فراکسیون دانشگاه آزاد اسلامی مجلس شورای اسلامی، عصر دیروز در دیدار با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نظرات خود را بیان کردند.
کد خبر : 134186

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، عبدالرضاعزیزی نماینده مردم شیروان در این جلسه گفت: «از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تشکر می‌کنم که با بنیان گذاشتن این دانشگاه جلوی خروج بسیاری از جوانان به کشورهایی نظیر اوکراین، مالزی و ... را گرفتند، خروج جوانان علاوه بر تاثیرپذیری جوانان از فرهنگ‌های دیگر، ارز را از کشور خارج می‌کند.»


او گفت: «از زمان ریاست میرزاده، به واقع روش و راه درستی انتخاب شد، زیرا تنها راه نجات آموزش عالی گسترش تحصیلات تکمیلی است و میرزاده و تیم او در همین مسیر به درستی حرکت می‌کنند تا دانشگاه آزاد اسلامی پابرجا نگاه داشته شود و توسعه پیدا کند.»


عزیزی گفت: «در مجلس دهم از 287 نماینده 242 نفر از دانشگاه آزاد اسلامی حمایت کردند، وقتی آن مجلس از تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی حمایت کرد، انتظار داریم مجلس جدید بیشتر از دانشگاه آزاد اسلامی حمایت کند.»


او ادامه داد: «جای تاسف است که با توجه به حمایت نمایندگان مردم وزارت علوم هنوز مقاومت می‌کند. ما از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تقاضا داریم که به دولت تذکر دهند، و دولت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را مکلف کند تا قانونی که در این زمینه داریم را رعایت کند. وقتی کمیته‌ای به اسم کمیته سه نفره وجود دارد که رشته‌های دانشگاه را تصویب کند چرا وزارت علوم مقاومت به خرج می‌دهد.»



وزارت علوم ملزم به رعایت قانون است


عزیزی گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی آبروی ایران است و باعث شد که شهرهای کوچک توسعه پیدا کند. اگر تحصیلات تکمیلی نباشد، دانشگاه‌های شهرستان‌های ما پیوست مرکز استان می‌شود، و با این کار آبروی ما که نمایندگان شهرستان‌ها هستیم خواهد رفت.»


او افزود: «باید تلاش کنیم تحصیلات تکمیلی را بر اساس قانون پیش ببریم و وزارت علوم باید مکلف شود که در برابر قانون مقاومت نکند. چرا باید دانشگاهی که رتبه علمی ایران را در جهان بالا برده است، دانشگاهی که در اقتصاد دانش‌بنیان حرفی برای گفتن دارد را تضعیف کنیم، اکنون 54درصد از تحصیلات تکمیلی متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است و سهم سایر دانشگاه‌هایی که از بودجه دولتی استفاده می‌کنند فقط 46درصد است.»


نماینده مردم شیروان خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: «از شما خواهش می‌کنم با حمایت از دانشگاه آزاد اسلامی وزیر علوم را مواخذه کنید که چرا قانون تحصیلات تکمیلی را رعایت نمی‌کند.»


دانشگاه آزاد اسلامی امروز با مدیریت دکتر میرزاده نقطه عطفی پیدا کرده است


هادی قوامی نماینده اسفراین خطاب به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: «شما نقش کلیدی در تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی داشتید، با تأسیس این دانشگاه بخش زیادی از باز آموزش عالی را از روی دوش دولت برداشته شده است و خصوصی‌سازی را به معنی واقعی تحقق پیدا کرد.»


او افزود: «امروز در عرصه تولید علم اگر سهم مقالات دانشگاه آزاد اسلامی را در نظر نگیریم رتبه ایران از 16 به 22 تنزل پیدا می‌کند، این نشان می‌دهد که دانشگاه آزاد اسلامی، استادان و دانشجویان آن تلاش زیادی برای ارتقای وضعیت علمی کشور انجام داده‌اند.»


قوامی افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی امروز با مدیریت دکتر میرزاده نقطه عطفی پیدا کرده است، نگاه جدیدی که در این دوره شکل گرفت این است که وابستگی دانشگاه به شهریه دانشجویان کاهش پیدا کند.»


قوامی گفت: «امروز شاهد این هستیم که اختراعات (Invention) با مدیریت میرزاده به نوآوری (Innovation) تبدیل شده و این دانشگاه به دانشگاهی نسل سومی و کارآفرین تبدیل شده است.»


او خطاب به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: «این‌ها حاصل تلاش‌های شما و دولت شما در دوران سازندگی است که به صورت متوازن در نقاط مختلف کشور، زیرساخت‌های خوبی ایجاد شد. امروز زمان آن رسیده که تکنولوژی را در داخل ایجاد کنیم و نقش دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد این تکنولوژی بسیار بدیع است.»


نماینده مردم اسفراین ادامه داد: «امروز تعداد هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با هیات علمی بسیاری از دانشگاه‌ها بیشتر است، به عنوان مثال در یک دولت و در مقطعی بیش از حد دانشگاه‌های پیام‌نور، علمی کاربردی و... گسترش پیدا کردند که آسیب جدی به دانشگاه آزاد اسلامی زد. این دانشگاه‌ها از نظر تولید علم، تعداد هیات علمی، امکانات آموزشی و... اصلا قابل مقایسه با دانشگاه آزاد اسلامی نیستند، متاسفانه به جای اینکه از دانشگاه حمایت‌های ویژه انجام شود بی‌مهری‌هایی نصیب دانشگاه می‌شود.»


او افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی سهم اشتغال را با جذب هیات علمی و جذب کارمند، بالا برد. این دانشگاه شجره طیبه‌ای است که با تدبیر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بنا نهاده شد. امیدرواریم این دانشگاه بتواند با رابطه درستی که بین صنعت و دانش برقرار می‌کند بیش از پیش در تأمین نیازهای جامعه موثر باشد.»




دانشگاه آزاد اسلامی اصل انقلاب را با توسعه شهرستان‌ها رعایت کرد


ابوالفضل حسن‌بیگی نماینده مردم دامغان گفت: «خدا را شاکریم که هم در دوران جنگ هم دوران سازندگی و هم‌اکنون آیت‌الله هاشمی رفسنجانی یار امام، رهبری و انقلاب بودند.»


او خطاب به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: «ما انقلاب کردیم که انقلاب را به دنیا صادر کنیم، یکی از راه‌های تحقق این هدف توسعه دانشگاه‌ها بود که دانشگاه آزاد اسلامی یکی از مهم‌ترین آن‌هاست.»


حسن‌بیگی افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی اصل انقلاب را با توسعه شهرستان‌ها رعایت کرد و باعث پیشرفت آن‌ها شد. اگر امروز تفکر‌های نادرست نمی‌تواند در شهرستان‌های کوچک نفوذ کند، به دلیل بالا رفتن سطح علمی و فکری مردم آن شهرستان‌ها است. ما نمایندگان شهرستان‌های کوچک همچون گذشته متقاضی توسعه کمی و کیفی دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان‌ها هستیم.»


او گفت: «بحث علوم انسانی یکی از وظایف اصلی انقلاب بود و هنوز نیز مد نظر مقام معظم رهبری است، اما وزارت علوم و بهداشت در این زمینه آن‌طور که باید کار نکردند ما انتظار داریم که دانشگاه آزاد اسلامی بتواند این نیاز را تا حدی رفع کند.»


او بر پیوند دانشگاه آزاد اسلامی با بخش صنعت و کشاورزی تأکید کرد و گفت: «شهرستان‌های کوچک و دور از مرکز توجیه صنعتی ندارند و دانشگاه می‌تواند این کارها را انجام دهد. ما در شهرستان‌ کوچک دامغان 18هزار دانشجو داریم، این تعداد دانشجویان رونق اقتصادی کشور را در دست دارند، اگر تحصیلات تکمیلی گسترش پیدا کند می‌تواند بسیار موثر باشد.»


حسن‌بیگی درباره پذیرش دانشجویان خارجی گفت: «یکی از مواردی که می‌توان بر روی آن تأکید بیشتری کرد، پذیرش دانشجویان خارجی بیشتر است. این امکان در بسیاری از شهرستان‌ها و شهرها از جمله دامغان وجود دارد. با توجه به اینکه تعداد دانشجوی داخلی کم شده است می‌توان بر جذب دانشجویان خارجی تمرکز کرد این توانایی در خیلی از شهرستان‌های کوچک وجود دارد.»


نماینده مردم دامغان گفت: «اگر بتوانیم تحصیلات تکمیلی را توسعه دهیم کمک بزرگی به صدور انقلاب می‌کنیم در نتیجه باید به جای اینکه درگیر مسائل حاشیه‌ای شویم به این فکر کنیم که دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند این مسیر را هموار کند.»


او تأکید کرد در این مجلس کسی مخالف دانشگاه آزاد اسلامی نیست و خطاب به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: «از حسن سلیقه شما نسبت به انتخاب دکتر میرزاده تشکر می‌کنم. ایشان علاوه‌بر اینکه انسان فرهیخته‌ای هستند با حوصله تمام در زمینه ارتقای دانشگاه بسیار تلاش می‌کنند.»


یوسف داوودی نماینده سراب نیز در این جلسه گفت: «من دکتری تخصصی خود را از دانشگاه تهران دریافت کردم اما از سال 1361 با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری کردم و از سال 1370 به عنوان عضو هیات علمی تمام وقت این دانشگاه مشغول به کار شدم.»


او افزود: «شجره طیبه‌ای که با دستور امام و همت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تشکیل شد کار بسیار بی‌نظیری است. دانشگاهی مانند دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در این فرصت کم و با این امکانات در جهان بی‌نظیر باشد، اما متاسفانه کم‌لطفی‌هایی به دانشگاه می‌شود.»



باید واحدهای بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی تقویت شود


جلیل رحیمی جهان‌آبادی نماینده تربت جام گفت: «آموزش عالی از چند درد رنج می‌برد، آموزش عالی دچار یک عرصه تکرار شد و دور باطل در آموزش عالی شروع شده است. متاسفانه خروجی اثرگذار برای حل مشکلات از دانشگاه نداریم. در نتیجه باید کاری کنیم که دانشگاه در حل مشکلات اثرگذار باشد.»


او افزود: «با توجه به کاهش جمعیت با کمبود دانشجو نیز مواجه هستیم. پیشنهاد می‌کنم واحدهای بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی را تقویت کنند زیرا هم امکانات مناسب وجود دارد و هم متقاضی برای تحصیل در این دانشگاه‌ها زیاد است.»


رحیمی ادامه داد: «رقابت ناسالمی بین سایر مراکز آموزشی با دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته است، دانشگاه آزاد اسلامی دارای بهترین امکانات آموزشی اعم از مراکز، هیات علمی و... است، اما متاسفانه تعدادی از مراکز آموزشی غیر انتفاعی و علمی‌کاربردی فقط با 2 یا 3 هیات علمی کارشناسی‌ارشد فعالیت می‌کنند.»


او قطع ارتباط آموزش عالی با صنعت، تجارت، اقتصاد و بخش‌های اجرایی را یکی دیگر از مشکلات آموزش عالی دانست و گفت: «آینده‌پژوهی و حل بحران‌ها برای زمان حال و آینده در دستور کار دانشگاه‌ها نیست.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب