توجه به گسترش بانکهای اطلاعاتی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ضروری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر سیدطه هاشمی در مراسم گرامیداشت هفته کتاب که در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد با تبریک هفته کتاب به تولید کنندگان، ناشران و کتابداران، گفت: «کتاب موهبتی الهی است و باید به هر بهانهای نسبت به توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی اهتمام جدی داشت. جا دارد در این مراسم از زحمات دکتر عباسپور در راستای تبدیل واحد علوم و تحقیقات به پایگاه این صنف فعالیتهای فرهنگی تشکر کنم.»
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به انتخاب واحد علوم و تحقیقات به عنوان دبیرخانه دائمی انتخاب کتاب سال دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: «در مراسم انتخاب کتاب سال، علاوه بر حوزه علوم انسانی، حوزههای فنی، مهندسی و پزشکی نیز مورد ارزیابی قرار میگیرد، در این حوزهها تنها انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی و در حوزه علوم انسانی همه انشارات مرتبط با دانشگاه آزاد اسلامی مورد ارزیابی قرار داده خواهند گرفت.»
وی اظهار کرد: «از آنجایی که در دانشگاه با طیف عظیمی از اهالی مطالعه روبرو هستیم، باید برنامهریزیهای ما نیز به نحوی باشد که بتوان پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی باشیم. معتقدم همزمان با توسعه کتابخانهها باید بانکهای اطلاعاتی را نیز در واحدهای دانشگاهی گسترش دهیم.»
ارائه و نشر ارزشهای اسلامی آن هم بر اساس دستورات دین اسلام یکی از وظایف مهم دانشگاهیان است
وی گفت: «با توجه به سرعت روز افزون رشد و توسعه فناوریهای نوین، بدون شک نیازهای انسان در دوران مختلف با گذشته فرق خواهد داشت. بنابراین کسانی که در گذشته متوقف ماندهاند و به هیچ عنوان آن را رها نمیکنند، قافیه را خواهند باخت. این امر به ویژه در اعتقادات و دین نمود بیشتری دارد.»
هاشمی ادامه داد: «برخی تصور میکنند که دین اسلام و قرآن بشر را در 1400 سال پیش متوقت کرده است. این امر ناشی از تصویرسازی کسانی است که از آن سود میبرند. این در حالی است که دین اسلام خاتم ادیان است و اگر بتوانیم قرآن و اسلام را به درستی درک کنیم در هر دوران و عصری که باشیم، مخاطب ما صف نخست مخاطبان آن دانشمندان و عالمان هر زمانی خواهد بود.»
عضو هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «اتفاقهایی که در مبارزههای انتخاباتی اخیر آمریکا رخ داد، نشان از فروپاشی اخلاق در این کشور دارد. این در حالی است که پیامبر گرامی اسلام (ص) همواره بر تاکید دین اسلام بر اخلاق اشاره داشتهاند. البته منظور از اخلاق، ارزشهای انسانی است و معتقدم اساس خلقت نیز بر همین امر استوار است.»
وی اضافه کرد: «ارائه و نشر ارزشهای اسلامی بر اساس دستورات دین اسلام یکی از وظایف مهم ما دانشگاهیان است. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری دنیا که نقش مهمی در توسعه علمی کشور داشته است، میتواند در این امر نقش بهسزایی را ایفا کند.»
انجام چندین طرح مطالعاتی بنیادی در زمینه طرح های ماندگار فرهنگی در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی
هاشمی با توجه به طرحهای بنیادین در دستور کار معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامیف گفت: «در مرحله اول معضلات، چالشها و راهکارهای برطرف کردن رذایل اخلاقی در حرفههای مختلف در 45 رشته از سوی دانشکدههای برتر این رشتهها در کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این کار تولید محتوای بسیار مناسبی را در بر خواهد داشت.»
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «موضوع دیگر، بحث مفاخر و مشاهیر ملی است در این راستا براساس برنامهای مدون همه واحدها موظف شدهاند تا شخصیتهای علمی، دینی، فرهنگی، هنری و ... را در در دورههای مختلف تاریخ ومنطقه خود شناسایی و به ما معرفی کنند تا آثار و ابعاد فعالیتی آنها موضوع پایاننامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار گیرد.»
وی موضوع سبک زندگی ایرانی - اسلامی را که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست، از دیگر طرحهای مطالعاتی بنیادی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و افزود: «در کشورهای دیگر جهان بیشتر به جنبه مادی سبک زندگی توجه میشود. جسم نمیتواند جدای از روح باشد. بنابراین ما نه تنها به جنبه جسمی آن بلکه جنبه روحی و معنوی آن را نیز در این طرح مورد بررسی قرار خواهیم داد.»
هاشمی افزود: «سبک زندگی ائمه ما یک اندوخته و ظرفیت بسیار مناسب است، که میتوان با توجه به نیازهای امروز جامعه از این اندوخته ارزشمند استفاده کرده و مدل و الگویی را تعریف کنیم که مناسب سبک زندگی امروزیمان باشد. اگر جامعه ما در بخشهایی دچار بیهویتی شده و سبک زندگی برخی متاثر از فیلمها و سریالهای خارجی شده است، نشان از توجه نکردن به نیاز روز مخاطبان و ارائه بسته فرهنگی مناسب دارد. »
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «برای مطالعه و بررسی در رابطه با سبک زندگی ایرانی – اسلامی دو پژوهشکده قرآن و عترت و پژوهشکده مطالعات اجتماعی را مسئول این کار قرار دادهایم که با توجه به حجم اطلاعات در این زمینه نیز تولید محتوای خوبی خواهیم داشت.»
وی تصریح کرد: «علم در محضر قرآن موضوع دیگر طرح مطالعات بنیادی است که در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده است. از آنجای که مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی از استادان برجستهای در همه حوزههای علمی بهرمند است، میتوان در حوزههای علمی همچون ریاضیات از منظر قرآن، جغرافیا از منظر قرآن، جامعهشناسی از منظر قرآن و ... مورد بررسی قرار داد و در نهایت تولید محتوا و بانک اطلاعاتی مناسبی ایجاد کرد.»
عضو هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: «موضوع دیگر برنامه راهبردی زبان و ادبیات فارسی است که مورد تهاجم اصطلاحات و لغات بیگانه قرار گرفته و وظیفه ما پاسداری و حمایت از آن است. در این راستا نیز ستادی با همکاری معاونتهای فرهنگی، پژوهشی، بینالملل، سما، آموزشی و ... برای بررسی و ارائه راهکار در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شده است.»
انتهای پیام/