دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1395 - 13:42

علی‌ مطهری: انتخاب ترامپ برای ایران مفیدتر بود؛ دموکرات‌ها با پنبه سر می‌برند/ روحانی دیدارهایی با رهبر انقلاب برای رفع حصر داشته اما توان کافی برای پیشبرد موضوع نداشته است

علی‌مطهری، حاکمیت دوگانه را مانع از اجرای اصل 113 قانون اساسی خواند و گفت: تأکید آقای روحانی بر اجرای قانون اساسی سخن درستی است؛ اما مسأله اینجاست که اجرای آن مشکل است.
کد خبر : 132992

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، علی مطهری نائب دوم رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات که در غرفه ایسنا برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار سیاسی آنا درباره توئیت اخیر رئیس‌جمهوری مبنی‌ بر استفاده از تمام توان و قوای خود برای اجرای قانون اساسی و اقدامات رئیس‌جمهوری پیشین برای تشکیل دادگاه قانون اساسی و هیأت نظارت بر اجرای قانون اساسی که رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با دولت اصلاحات آن را آرزوی خود عنوان کردند، گفت: در اصل 113 قانون اساسی آمده است رئیس‌جمهوری مسئول اجرای قانون اساسی است.


وی در این باره به دیدگاه رئیس‌جمهوری پیشین انتقاد کرد و اظهار داشت: آقای احمدی‌نژاد برداشت ناصحیحی از این اصل داشتند و معتقد بود برداشت شخصی ایشان از قانون باید اجرا شود که این برداشت شخصی و ناصحیح ایشان از این اصل قانون اساسی بود چرا که انطباق قانون با قانون اساسی وظیفه شورای نگهبان است نه رئیس‌جمهوری.


وی افزود:‌ اما تأکید آقای روحانی بر اجرای قانون اساسی سخن درستی است؛ اما مسأله اینجاست که اجرای آن مشکل است چراکه ما حاکمیتی دوگانه داریم. به طور مثال در برخی از امور قوه قضائیه و دولت برای انجام وظایف خود با یکدیگر دچار مشکل می‌شوند. در بحث مطبوعات هیأت نظارت بر مطبوعات و قوه قضائیه درخصوص یک رسانه نظر متفاوتی دارند، در جایی دیگر شورای عالی امنیت ملی در کار قوه قضائیه دخالت می‌کند و همین حاکمیت دوگانه سبب عدم اجرای اصل 113 قانون اساسی شده است.


انتخاب ترامپ برای ایران مفیدتر بود؛ دموکرات‌ها با پنبه سر می‌برند


علی مطهری همچنین در نشست خبری خود در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات درباره تأثیر انتخاب ترامپ به عنوان رئیس‌جمهوری جدید آمریکا بر روابط ایران و سیاست خارجی این کشور با ما گفت: معتقدم مواضع ترامپ در دوران تبلیغات ریاست جمهوری و دوران ریاست جمهوری وی متفاوت خواهد بود. به نظر من انتخاب ایشان برای ایران مفید‌تر است چرا که دموکرات‌ها با برنامه‌ریزی دقیق‌تر وارد میدان می‌شوند و اغلب با پنبه سر می‌برند.


وی افزود: ترامپ فردی صادق‌تر است و مواضع وی درباره سوریه از منظر ما بهتر و قابل قبول‌تر است. همچنین روابط او با روسیه بهتر و مواضعش نسبت به عربستان به ما نزدیک‌تر خواهد بود هر چند وی با برجام مخالف است اما به نظر می‌رسد نمی‌تواند برای لغو آن کاری کند و این نیز به نفع ماست.


تأکید بر غیرقانونی بودن ممنوع‌التصویری رئیس دولت اصلاحات


مطهری در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی‌ بر اظهارات اخیر وی در دیدار با دانشجویان درخصوص مقاومت آنها در برابر فشارهای امنیتی تصریح کرد: در آن جلسه درباره انتقادات دانشجویان با برخوردهای قضایی و نهادهای امنیتی با نشریات دانشجویی صحبت شد و دانشجویان عنوان کردند چنانچه درباره مسائلی همچون حصر و استفاده از نام آقای خاتمی در نشریات ما گفته شود سبب بازداشت ما دانشجویان می‌شود و من نیز عنوان کردم اصل ممنوع‌التصویری بدون حکم قضائی قانونی نیست و شما نیز باید به همین مشی خود ادامه دهید.


خط قرمزهای مصنوعی مانند مسأله حصر رسانه‌ها را در فشار گذاشته است


نائب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره تناقض نظر روحانی و معاون حقوقی وی- انصاری- درباره برخورد با رسانه‌ها گفت: آنجایی که رئیس‌جمهوری خواستار برخورد با برخی از رسانه‌هاست جایی است که تهمت و دروغی گفته می‌شود و دولت خواهان برخورد با آن است.


وی ادامه داد: البته معتقدم دولت باید با سعه صدر بیشتری با انتقادات مواجه شود. با این حال نظر بنده این است. مقصود آقای روحانی از «قلم‌ها را نشکنیم» این است که رسانه‌ها به دلیل بیان نظرات‌شان نباید توقیف شوند.


مطهری تصریح کرد: متأسفانه خط قرمزهای مصنوعی برای خود ایجاد کرده‌ایم؛ مانند مسأله حصر و بر همین اساس رسانه‌ها را تحت فشار قرار می‌دهیم.


پاسخ رئیس قوه قضائیه به سخنان رئیس‌جمهوری منطقی نبود


وی ادامه داد: تصور من این است مقصود رئیس‌جمهوری از برخورد با رسانه‌ها آنجایی است که رسانه اقدام به توهین و هتاکی می‌کند و مقصود از نشکستن قلم‌ها حق آزادی عقیده و اندیشه رسانه‌هاست؛ البته پاسخ رئیس قوه قضائیه را نیز منطقی نمی‌دانم چرا که ایشان گفته‌اند رسانه‌ها از حق آزادی بیان برخوردارند در حالی که اگر رسانه‌ای اقدام به نقد کند از سوی دستگاه قضا با وی برخورد می‌شود.


افکار عمومی می‌تواند در ادامه یا رفع حصر مؤثر باشد


وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره پیگیری مسأله رفع حصر و آزادی نرگس محمدی توسط نمایندگان مجلس گفت: ما درباره حصر نظرات خودمان را اعلام می‌کنیم اما اینکه تا چه حد پیگیری شود به مقامات عالی کشور بستگی دارد اما بیان این مسأله می‌تواند در افکار عمومی مؤثر باشد چراکه افکار عمومی نیز می‌تواند در ادامه یا رفع حصر اثرگذار باشد.


مطهری ادامه داد: از آنجایی که نظر رهبری بر ادامه حصر است دیگر مقامات به آن ورود نمی‌کنند.


وی درباره آزادی نرگس محمدی نیز افزود: 17 تن از نمایندگان برای آزادی ایشان نامه‌ای را تهیه و امضا کردند چرا که معتقد بودند میان جرم و مجازات ایشان تناسبی وجود ندارد.


نماینده منتخب تهران درباره اجرای برجام و موفقیت دولت در این زمینه گفت: معتقدم دولت در اجرای برجام عملکرد موفقی داشته است هر چند ما در اقتصاد کشور به تمام ایده‌آل و نتیجه مطلوب و مورد نظر خود نرسیده‌ایم.


ایجاد ممنوعیت برای بزرگداشت روز کوروش از ابتدا حساسیت‌برانگیز بود


دوستانی که بر سر مقبره کوروش حضور یافتند و در پی جایگزینی ناسیونالیسم ایرانی و باستان‌گرایی هستند باید بدانند اگر کوروش هم در زمان ورود به اسلام حاضر بود به اسلام روی می‌آورد چرا که او فردی عاقل و با خرد بود

وی در بخش دیگری از سخنرانی خود درباره استعلام از آژانس‌های مسافرتی برای ارائه اسامی مسافران تور شیراز در ایام بزرگداشت کوروش گفت: به نظر من از همان ابتدا ایجاد ممنوعیت برای حضور افراد به مناسبت بزرگداشت و یا تولد کوروش حساسیت‌برانگیز بود.


علاقه به کوروش نگران‌‌کننده نیست


وی ادامه داد: از طرفی اگر عده‌ای از بین 80 میلیون نفر جمعیت ایران به کوروش علاقه‌مند باشند اتفاق نگران کننده‌ای نیست از طرف دیگر دوستانی که بر سر مقبره کوروش حضور یافتند و در پی جایگزینی ناسیونالیسم ایرانی و باستان‌گرایی هستند باید بدانند اگر کوروش هم در زمان ورود به اسلام حاضر بود به اسلام روی می‌آورد چرا که او فردی عاقل و با خرد بود.


مطهری در پاسخ به پرسشی درباره مجازات عبدالفتاح سلطانی گفت: ایشان اسنادی را منتشر کردند که محرمانه بوده است و این جرم به شمار می‌رود اما اینکه امکان آزادی ایشان با قرار وثیقه وجود داشته است اما مقام قضائی نپذیرفته خلاف قانون است.


برداشت آقایان از فتنه غلط است


وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر یکی از مقامات عالی کشور درباره اینکه «جلسه رأی اعتماد اخیر نشان داد مجلس کانون فتنه است»، گفت: چنین تحلیلی به این معناست که برداشت آقایان از فتنه غلط است چرا که فتنه دو سر داشت به نظر من یک سر آن آقای موسوی و کروبی بودند که با ادامه این غائله به عمق آن افزودند و سوی دیگر فتنه رئیس‌جمهوری سابق، شورای نگهبان و برخی از نهادهای حکومتی و امنیتی قرار داشتند.


مطهری ادامه داد: این تفسیر که هر فردی آن روز اعتراضی داشته است فتنه‌گر است صحیح نیست مثلا در ایام مسأله کوی دانشگاه نیز عده‌ای اعتراض کردند و برخی نهادها با آنها برخورد شدید کردند که حتی رهبری نیز اذعان داشتند دل آدمی به درد می‌آید پس نمی‌توان گفت هر که اعتراضی داشته است فتنه‌گر نیز هست. نمی‌توان همه را حذف کرد و از انقلاب راند چرا که در این صورت عده‌ای اندک و تندرو باقی ‌می‌مانند.


مشکل ما در مبارزه با فساد رودربایستی‌ها، روابط و ملاحظات امنیتی است


این تفسیر که هر فردی آن روز اعتراضی داشته است فتنه‌گر است صحیح نیست. در این صورت عده‌ای اندک و تندرو باقی می‌مانند

وی درباره لزوم شفافیت در پیگیری پرونده‌های فساد مالی گفت: مشکل ما قانون‌گذاری نیست و ما به حد کافی برای برخورد با فساد قانون داریم؛ مشکل ما رودربایستی‌ها، رابطه‌ها و ملاحظه‌های نهادهای امنیتی و نظارتی است مانند آن چیزی که درخصوص مؤسسه ثامن‌الحجج رخ داد.


مطهری در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره اینکه روحانی با اشاره اصلاح‌طلبانی همچون هاشمی و خاتمی رأی آورده است و رفع حصر از وعده‌های انتخاباتی وی بوده است، گفت: تا جایی که بنده در جریان امور هستم، ایشان درباره مسأله حصر دیدارهایی با رهبری داشته‌اند اما توان کافی برای پیشبرد این موضوع را نداشته‌اند.


وی افزود: البته من نیز این نقد را می‌پذیرم که ایشان در این مسأله انفعال داشته‌اند و اگر با جدیت بیشتری پیگیری می‌کردند شاهد نتایج بهتری بودیم.


دولت هرچه زودتر لایحه نظام جامع رسانه‌ای را ارائه دهد


این نماینده مجلس در پایان و در پاسخ به پرسشی درباره لزوم تغییر، تصویب و اجرای لایحه جامع نظام رسانه‌ای گفت: با توجه به تغییرات ایجاد شده در رسانه‌ها و ایجاد سایت‌های خبری و ... اصلاح قانون مطبوعات ضروری است.


وی افزود: دولت بارها عنوان کرده است که این لایحه آماده است اما متأسفانه تاکنون به مجلس ارائه نشده است و باید هر چه سریع‌تر به مجلس ابلاغ و تصویب و اجرا شود.


مطهری در پایان تاکید کرد: دوگانگی در نظارت و برخورد قوه قضائیه و هیأت نظارت بر مطبوعات نیز در این قانون باید رفع شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب