قصور پیمانکار علت شکستن سفالهای زرینفام سلجوقی در موزه ملی + تصاویر مراحل ترمیم
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، دو سفال قدیمی مربوط به دوره سلجوقی که در موزه ملی ایران قرار گرفته بود، بر اثر برگشت دیوار شیشهای مورد آسیب جدی قرار گرفت. بر اساس سخنان جبرئیل نوکنده رئیس کل موزه ملی ایران و گزارش کارشناسان فنی دلیل این امر بیدقتی پیمانکار در نحوه اتصال و نصب صفحه رویه به بدنه اصلی بود که منجر به واژگونی دیواره تقسیم کننده شیشهای ویترین بر روی دو شی مذکور شد.
وی همچنین در سخنانش به این نکته اشاره کرد که پیش از وقوع این اتفاق از کارشناسان فنی خواسته شده بود تا نواقص و مشکلات موزه را بررسی کنند.
وی افزود: «با وقوع این اتفاق، بررسی کلیه ویترینها به شکل دقیقتری انجام شده است. طبیعتا از میان گزارشهای کارشناسان برخی از اصلاحات کوچک هستند که سریعا رفع خواهند شد اما برخی از نواقص قطعا موارد کوچکی نیستند برای مثال در صورتی که نیاز باشد ویترینها تغییر پیدا کنند برای رفع نواقص از سازمان درخواست تخصیص بودجه میکنیم.»
وی با اعلام تأسف نسبت به سهلانگاری صورت گرفته از سوی پیمانکار اظهار کرد: «دو شیء تاریخی پس از مرمت از روز گذشته پانزدهم آبان ماه در محل اصلی خود به نمایش درآمدهاند.
نوکنده در خصوص حفاظت آثار تاریخی بیان کرد: «دفتر فنی مسئولیت کنترل و نظارت به مسائل فنی موزه را دارد و قطعا تمام اشیایی که در موزه قرار دارند زیر نگاه ریزبینانه دفتر فنی هستند تا اتفاقاتی از این دست روی ندهد بنابراین آنچه چندی پیش در موزه ملی ایران روی داده است صرفا به دلیل سهلانگاری و قصور پیمانکار است.»
وی در ادامه مراحل بازسازی و ترمیم دوشی باقیمانده از دوره سلجوقی را با ارائه عکس به صورت تصویری تشریح کرد.
محمدرضا کارگر مدیر کل موزه ها و اموال منقول تاریخی نیز در خصوص این رویداد به خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «دو شیء آسیبدیده شامل دو سفال زرینفام بوده است که پیش از این نیز در کاوش و حفاریها شکسته شده بود و مورد مرمت قرار گرفته بود. با واژگونی دیواره شیشهای ویترین موزه ملی ایران این اشیای تاریخی مجددا مورد ترمیم قرار گرفت و از روز گذشته 15 آبان ماه جانمایی شد.»
وی همچنین در خصوص شایعاتی مبنی بر اینکه آنچه به عنوان اشیای تاریخی در موزه ملی ایران قرار گرفته است، دو سفال آسیبدیده از دوره سلجوقی نیستند گفت: «در موزهها هیچ شیء و اثری تقلبی وجود ندارد. تمام اشیایی که در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است قدمت دارند و در میانشان ابزار یا اشیای غیراصل وجود ندارد.»
انتهای پیام/