دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1395 - 15:50
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم:

در عصر جدید تئاتر ایران خاستگاه هنر مدرن شده است/ آمادگی وزارت علوم برای همکاری با دیگر کشورها در زمینه تئاتر دانشگاهی

دکتر سیدضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اولین نشست مدیران هنرهای نمایشی غرب آسیا بر لزوم تولید نمایشنامه با موضوع حماسه عاشورا و دوران دفاع مقدس تاکید و آمادگی وزارت علوم را برای همکاری و تعامل در زمینه تئاتر دانشگاهی با دیگر کشور ها اعلام کرد.
کد خبر : 130533

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سیدضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در این نشست گفت: «نمایش و نمایشنامه‌نویسی در ایران سابقه‌ای دیرین دارد، از قرن‌ها پیش هنر نمایش در اشکال سنتی آن رایج بود، شبیه‌خوانی یا تعزیه، خیمه‌شب‌بازی، نقالی و تخت‌حوضی شیوه‌های نمایشی بود که در میان مردم مقبولیت داشت. البته در عصر جدید، تئاتر ایران نیز خاستگاه هنر مدرن شد.»


هاشمی درباره جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران هم گفت: «جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی از سال ۱۳۷۶ و به‌ عنوان یکی از بخش‌های شانزدهمین دوره جشنواره تئاتر فجر متولد شد.»


او افزود: «از سال ۷۹ و همزمان با برگزاری نوزدهمین دوره جشنواره تئاتر فجر، دوره چهارم جشنواره تئاتر دانشگاهی در بولتن جشنواره تئاتر فجر توضیح داده شد و این جشنواره دبیر خود را شناخت. از آن زمان جشنواره تئاتر دانشگاهی به‌صورت مستقل برگزار می‌شود. سال ۱۳۸۰ و هم‌زمان با پنجمین دوره از جشنواره تئاتر دانشگاهی، برای اولین بار از چند کشور خارجی در این جشنواره حاضر شدند و با دانشجویان ایرانی رقابت کردند و این روال ادامه دارد.»


معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم ادامه داد: «در سال ۱۳۸۱ جشنواره تئاتر دانشگاهی از جشنواره تئاتر فجر جدا شد و از آن زمان تاکنون این جشنواره با هویتی مستقل به کار خود ادامه می‌دهد. جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی با حضور دانشجویان خلاق و مستعد و نیز دانشگاهیان ابزاری موثر برای برقراری ارتباط در گستره ملی و حتی فراتر از آن است.»


او در پایان گفت: «من آمادگی وزارت علوم را برای همکاری و تعامل با مهمانان در زمینه تئاتر دانشگاهی اعلام می‌کنم و امیدوارم این نشست زمینه‌ای برای ارتباط بیشتر و هم‌افزایی فعالان حوزه تئاتر در کشورهای منطقه و کشورهای مسلمان باشد. البته توجه به دو محور را ضروری می‌دانم، اول باید پیوند تئاتر و مخاطبان سنتی این هنر را افزایش دهیم و تجربه‌های موفقی همچون تئاتر حوزه دفاع مقدس و حماسه عاشورا را تکرار کنیم و همچنین باید در این حوزه متونی را منطبق با فرهنگ و ارزش‌های خودمان تولید کنیم.»
اولین نشست مدیران هنرهای نمایشی کشورهای غرب آسیا هم‌اکنون در هتل فردوسی تهران در حال برگزاری است و تا فردا ادامه دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب