دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آبان 1395 - 15:14
مدیرعامل پتروشیمی جم اعلام کرد:

آمادگی آمریکایی‌ها برای سرمایه‌گذاری در پتروشیمی ایران/ مزیت پتروشیمی ایران در مقابل عربستان از بین رفت

مدیرعامل پتروشیمی جم با بیان این‌که شرکت‌های بزرگ آمریکایی حاضر به سرمایه‌گذاری در ایران هستند، گفت: شرکت‌های خارجی منتظر فراهم شدن بستر برای آغاز سرمایه‌گذاری در ایران هستند، اما نحوه اجرای قانون افزایش قیمت اتان و غیره مانع از سرمایه‌گذاری آنها در کشور می‌شود.
کد خبر : 130168

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، سید حسین میرافضلی،‌ مدیرعامل پتروشیمی جم،‌ در نشست خبری گفت:‌ اگر استراتژی صنعت پتروشیمی کشور،‌ توسعه این صنعت است بنابراین باید به جذب پول و سرمایه کمک شود. صنعت پتروشیمی در آینده اقتصاد جهان نقش بی نظیری خواهد داشت بنابراین لازم است تا ایران هم با پرهیز از خام فروشی،‌این صنعت را در کشور گسترش دهد.


وی با اشاره به دوران اول حضور زنگنه در وزارت نفت،‌افزود:‌در دولت اصلاحات با جذب اعتماد جهانی و کاهش ریسک سرمایه گذاری،‌ شاهد حضور سرمایه گذاران خارجی در ایران بودیم.


میرافضلی ادامه داد: ایجاد زیرساخت ها در عسلویه و رونق صنعت پتروشیمی در این منطقه حاصل همان دوران است،‌ اکنون نیز این فرصت با اجرایی شدن برجام در کشور وجود دارد.


وی خاطر نشان کرد:‌ برای رسیدن به این مهم باید به جای خام فروشی ال پی جی‌ با قیمت 350 دلار،‌ آن را به محصولات پتروشیمی مانند پلی پروپیلن و پلی اتیلن تبدیل کرده و با قیمت 1850 دلار صادر کنیم.


به گفته مدیرعامل پپتروشیمی جم،‌ این پتروشیمی در تلاش است تا واحد 450 هزارتنی پروپیلن و پلی پروپیلن را احداث کند که تنها در صورت ارائه تخفیف خوراک ساخت آن صرفه اقتصادی خواهد داشت.


وی به برنامه افزایش ظرفیت واحدهای پتروشیمی جم اشاره کرد و گفت: تمامی واحدهای این پتروشیمی افزایش ظرفیت خواهند داشت تا حاشیه سود این شرکت بیشتر شود.


میرافضلی رشد صنعت پتروشیمی جهان بسیار سریع دانست و افزود: صنعت پتروشیمی عربستان به سرعت در حال رشد است و در حال حاضر سابیک عربستان قابل مقایسه با صنعت پتروشیمی ایران نیست.


وی گفت: همچنین،‌صنعت پتروشیمی چین در این مدت به سمت تولید متان از ذغالسنگ و تبدیل آن به متانول و پروپیلن حرکت کرد که بسیار هزینه بر است. از سوی دیگر این کشور با واردات ال پی جی،‌ نیاز خوراک واحدهای پتروشیمی خود را تامین می‌کند زیرا می داند این صنعت ارزش افزوده بالایی را به همراه دارد.


مدیر عامل شرکت پتروشیمی جم با اشاره به توانایی‌های کشور در زمینه‌های مختلف، ادامه داد: مزیت کشور ایران در کشاورزی نیست. در سال ۱۳۹۵، ۱۰ میلیون تن گندم تولید کردیم که برای آن سه میلیون هکتار زیرکشت رفت و ۲۰ تا ۳۰ میلیون مترمکعب آب مصرف شد، اما در نهایت ۱۲هزار میلیارد تومان درآمد داشت. در حالی که اگر دو کارخانه PDH راه‌اندازی می‌کردیم با خرج کمتر، درآمد بیشتری کسب می‌شد.


میرافضلی گفت: عربستان PDH با هزینه بالا تولید می‌کند در حالی که ایران از دل چاه LPG استخراج کرده و خام صادر می‌کند. حتی یک تن از این مواد خام تبدیل به محصول نمی‌شود.


مدیرعامل پتروشیمی جم با اشاره به اینکه در این شرایط ایران خوراک خود را خام فروشی می کند،‌گفت: دسترسی به خوراک فراوان در کشور،‌مزیت ایران به شمار می رود.


وی ریسک سرمایه گذاری در ایران را بالا دانست و ادامه داد: در این شرایط و با بالارفتن قیمت خوراک مایع،‌ سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران اقتصادی نیست از همین رو تمایل سرمایه گذاران برای حضور در ایران کم می شود.


میرافضلی گفت: در این شرایط و با وجود سقوط قیمت محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی،‌ دولت اقدام به آزادسازی قیمت خوراک این واحدها کرد که حاشیه سود این صنعت را از بین برد.


وی ادامه داد: زمانی که قیمت محصولات پتروشیمی سقوط کرد،‌قیمت خوراک در کشور 5 برابر شد.


مدیرعامل پتروشیمی جم با اشاره به افزایش قیمت خوراک گاز پتروشیمی ها تا 13 سنت،‌افزود: با چانه زنی‌های انجام شده قیمت تا 8.5 سنت کاهش یافت و وضعیت کمی بهتر شد.


وی به افزایش قیمت اتان نیز اشاره کرد و گفت:‌اتان از 40 دلار به 240 دلار افزایش پیدا کرد در حالی که عربستان آن را با 96 دلار در اختیار مجتمع های پتروشیمی خود قرار می دهد.


میرافضلی ادامه داد: ما با این شرایط با کشورهای منطقه درحال رقابت هستیم و در این شرایط سرمایه گذار به جای آمدن به ایران جذب کشورهای همسایه می شود.


وی با اشاره به قیمت اتان در کشورهای دیگر، ادامه داد: قیمت اتان در آمریکا در سال ۲۰۱۲، ۲۹۴ دلار، در سال ۲۰۱۳، ۱۹۳ دلار، در سال ۲۰۱۴، ۱۹۹ دلار، در سال ۲۰۱۵، ۱۳۷ دلار، در سال ۲۰۱۶، ۱۴۱ و در سال ۲۰۱۷، ۱۹۲ دلار خواهد بود. قیمت اتان در عربستان ۹۶ دلار و در ایران ۲۴۰ دلار است. در واقع قیمت اتان در کشورهای رقیب زیر ۱۰۰ دلار است. از طرف دیگر ریسک سرمایه‌گذاری در این کشورها پایین است و با این شرایط سرمایه‌گذار خارجی ایران را برای سرمایه‌گذاری‌ انتخاب نمی‌کند. قیمت خوراک تعیین‌کننده‌ترین موضوع در سرمایه‌گذاری است.


وی با اشاره به نحوه‌ تعامل شرکت بازل با ایران، تصریح کرد: زمانی که ایران تحریم بود برای تولید کاتالیست به شرکت بازل نیاز داشت، اما شرکت بازل سخت‌گیری کرد و برخی از شرکت‌های ایرانی ماه‌ها فعالیت نکردند. در آن زمان شرکت پتروشیمی جم با کمک چینی‌ها کاتالیست‌های جدید را تولید کرد و دیگر نیازی به بازل ندارد. من به تمام پتروشیمی‌ها توصیه می‌کنم بازل را تحریم کنند، زیرا بازل تلاش کرد پتروشیمی ایران را زمین بزند.


مدیر عامل شرکت پتروشیمی جم از عرضه سهام پتروشیمی جم در بازارهای جهانی خبر داد و افزود: عرضه سهام شرکت پتروشیمی جم در بورس لندن و استانبول در حال بررسی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب