تشکیل کارگروه رسیدگی به ریزگردهای استان قزوین/ پیشنهاد اعتبار 6 میلیاردی محیط زیست
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سیاوش شمسی پور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین در حاشیه بازدید خبرنگاران از منطقه حفاظت شده باشگل اظهار کرد: باشگل با مساحت 25 هزار و 198 هکتار در فاصله 8 کیلومتری شمال غربی شهر تاکستان و در حد فاصل شهرهای تاکستان و ابهر در دامنه جنوبی رشته کوه البرز مرکزی واقع شده است.
شمسی پور افزود: این منطقه حفاظت شده قلمرو زیستی گستردهای از گونههای وحشی با ارزش است و به دلیل موقعیت جغرافیایی و دارا بودن منابع اکولوژیکی از تنوع جانوری قابل توجهی برخوردار است به طوری که قوچ و میش، آهو، گرگ، کفتار و روباه از گونههای جانوری شاخص این منطقه به شمار میآید.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه حفاظت و حراست از این مناطق نقش بسیاری در حفظ ارزشهای ژنتیکی، تعادل بوم شناختی و اکوتوریسم دارد بر همین اساس شکار و تیراندازی در این منطقه ممنوع است. از گونههای شناسایی شده در منطقه 250 گونه متعلق به پرندگان، 36 گونه متعلق به پستانداران، 13 گونه متعلق به خزندگان و 2 گونه نیز متعلق به دو زیستان است.
شمسی پور افزود: باشگل فاقد هرگونه رودخانه دائمی پرآب بوده اما با این وجود محدوده آن دارای چشمه سارهای دائمی که در تمام فصول سال آب دارند و از معروفترین آنها چشمه باشگل، بانچال و نیکچه را میتوان نام برد.
وی در مورد برنامههای آینده محیط زیست استان قزوین گفت: دشت جنوبی قزوین زمانی زیستگاه آهوان بوده است که امروز از بین رفته و یکی از برنامههای ما احیاء آهو در آن دشت در قالب یک قرق اختصاصی برای بخش خصوصی است.
شمسی پور درباره باغستانهای سنتی قزوین گفت: این باغستانها فرصت بسیار خوبی هستند که با ۲۵۰۰ هکتار و با قدمت چند صدساله و بیشتر مثل کمربندی دور شهر قزوین را گرفتهاند. یکی از ۵ پروژه اولویت دار محیط زیست، طرح حمایت از این باغها است که امیدواریم جزء مصوبات دولت قرار گیرد. احداث ایستگاه میانی پسماند در مجاورت این باغها نیز مورد اعتراض برخی مردم قرار گرفته بود که در این زمینه کارگروهی تشکیل شده تا موضوع را بررسی کند.
مدیرکل محیط زیست استان قزوین افزود: بخشی از دشت الله آباد در استان قزوین متاسفانه بیابانی و کانون ریزگرد شده است که دو پروژه مربوط به کنترل ریزگردها در دشت جنوبی قزوین را پیش رو داریم که نیازمند اقدامات ضربتی است و این اقدامات باید انجام شود.
وی افزود: به منظور رسیدگی به ریزگردهای استان قزوین، کارگروهی در ستاد مدیریت بحران تشکیل و اعتباری حدود 6میلیارد تومان برای این موضوع پیشنهاد شده است.رسیدگی به این موضوع یکی از تاکیدات رئیس سازمان محیط زیست بوده است زیرا ریزگردهای استان قزوین به سمت جنوب تهران و کرج حرکت کرده و همچنین بیابانی شدن جنوب قزوین یکی از تهدیدات این منطقه است.
شمسی پور به حضور زنان حامی محیط زیست اشاره کرد و گفت: تشکلهای زنان در استان بسیار خوب فعالیت میکنند اما برای فعالتر شدن هر چه بیشتر بانوان در برنامههای زیست محیطی به تشکیل جمعیت زنان حامی محیط زیست اقدام کردیم و اکنون 10 تشکل زیست محیطی فعال در استان قزوین وجود دارد همچنین براساس توافقات صورت گرفته سعی کردیم تشکلهای غیر محیط زیستی را نیز به این سمت سوق دهیم.
به گزارش آنا، باشگل، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان تاکستان در استان قزوین ایران است. در این منطقه ۲۵ هزار هکتاری ۳۲۰ گونه گیاهی وجود دارد و گونههای مختلف از جمله قوچ و میش و آهو و گونه نادر سیاه گوش است همچنین پلنگ ایرانی نیز از این منطقه عبور کرده و کفتار، گرگ، روباه، خرگوش و برخی گونههای دیگر نیز در آن حضور دارند.
انتهای پیام/