دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مهر 1395 - 13:51

رئیس دانشگاه امام صادق (ع): آیت الله مهدوی‌کنی نخستین دانشگاه اسلامی را پس از انقلاب تأسیس کرد

رئیس دانشگاه امام صادق (ع) ضمن گرامیداشت یاد آیت الله مهدوی کنی، اظهار کرد: ایشان زمانی که حس کردند کشور نیاز به یک بنیه فکری دارد، نخستین دانشگاه اسلامی را پس از انقلاب تأسیس کردند.
کد خبر : 127534

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام محمدسعید مهدوی کنی در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران گفت: یکی از دلایل موفقیت مرحوم مهدوی کنی اخلاص بود امری که وی در زندگی خود آن را تجلی کرد.


وی افزود: گروه‌های مختلف انقلاب و جناح‌های گوناگون در زمان حیات و پس از رحلت ایشان نام و خاطره این مرد بزرگ را همچنان گرامی می‌دارند و او را محترم می‌شمارند، فردی که به بیان رهبری، انقلابی و صریح بود و در بیان موضع سیاسی خود هرگز درنگ نکرد، جز آنکه به مصلحت نظام و مملکت اقتضا می‌کرد.


رئیس دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به شخصیت مرحوم مهدوی کنی بیان کرد: ایشان در بیان خود مجامله‌ای نداشت، در میان دوستان خود و کسانی که او را خیرخواه می‌دانستند، صراحت‌بیان داشت و مطالبی را که خیلی‌ها بیان آن را تحمل نداشتند، با صراحت بیان می‌کرد و در میان دوستان و مخالفان خود فردی محترم به‌حساب می‌آمد.


مهدوی کنی خاطر نشان کرد: زمانی که حس کردند کشور نیاز به یک بنیه فکری دارد بر ایجاد و تقویت مراکز علمی همت گماشتند و نخستین دانشگاه اسلامی را پس از انقلاب تأسیس کردند و به آن اهتمام ورزیدند و امام(ره) نیز مدیریت حوزه مروی را به ایشان سپردند. ایشان نیز تا آخرین لحظه زندگی جایگاه اقامت و زندگی خود را در درون این دانشگاه و مدرسه قرار دادند و سعی کردند شاگردانی نمونه برای اسلام، انقلاب و ولایت تربیت کنند. در بسیاری از سمت‌ها و موقعیت‌ها چه درفضای علمی قم و چه در سمت اداری و مسئولیت سیاسی به نفع ارتقای فرهنگ و حکمت کنار گذاشتند و در موقعیت معلمی قرار گرفتند.


وی با قرائت بیاناتی از پدر خود از تریبون، ادامه داد: "اینجا جمله‌ای اضافه می‌کنیم که تاریخ به ما ثابت کرده و علم و فلسفه نیز آن را ثابت می‌کند،‌ اگر حرکتی با یک انگیزه و علتی شروع شود، برای بقای آن حرکت باید همان علت و یا هم‌سنخ آن علت باقی بماند تا آن شیء باقی بماند. اگر علت عوض شود و شکل آن تغییر کند، آن معلول اول نمی‌تواند دوام داشته باشد، چون هیچ موجودی بدون علت موجود نمی‌شود و بین علت و معلول سنخیتی موجود است و بدون سنخیت نمی‌شود."


مهدوی کنی افزود:"من از شما می‌پرسم از آنهایی که در مقابل این مردم موضع‌گیری می‌کنند و در مقابل خط امام(ره) و رهبر فداکار موضع‌گیری کردید، من می‌دانم اشتباه می‌کنید. سوال من این است که به نظر شما علت پیدایش این انقلاب چه بود؟ چه چیزی منشأ پیدایش این انقلاب شد؟‌ مردمی که با صدای تکبیر و شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی در مقابل دشمنان می‌رفتند و سینه را سپر می‌کردند، علت وجودی این انقلاب بوده. حال که علت وجودی انقلاب این است باید برای تداوم این انقلاب نیز از همان علت استفاده کرد و اگر غیر از این باشد انقلاب از مسیر خود منحرف می‌شود."


رئیس دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: از نظر جامعه‌شناسان هر انقلابی که شکست خورده به خاطر این است که از مسیر مکتب خود انحراف پیدا کرده،‌ لذا دشمنان با کارشناسان مجرب خود تلاش کرده و این مسائل را شناخته‌اند. شما خیال کرده‌اید آمریکا، اسرائیل و صهیونیست‌ها و دشمنان بشریت آسوده نشسته‌اند تا شما هر کاری که می‌خواهید انجام دهید.


وی یادآور شد: آنها ( دشمنان) پس از انقلاب، انقلاب ما را ارزیابی کردند و فهمیدند انقلاب ما را تنها با سلاح نمی‌شود از بین برد. مردمی که با محبت علی(ع) و عشق به فرزند علی(ع) انقلاب کرده‌اند، نمی‌شود با مسلسل از میدان بیرون کرد. کسانی که مسئول مملکت هستند، دوست ما، ریاست جمهور ما، مجلس ما، دولت آینده ما، واقعاً باید این حقیقت را که این ملت به خاطر اسلام قیام کردند و راه نجاتش همان اسلام است، بنابراین اگر ذره‌ای در اینجا سازش‌کاری شود، این انقلاب مسلماً ساقط خواهد شد و هیچ شکی در این نیست، لذا دولت و مجلس ما نباید هیچ‌گونه انحرافی از مسیر اسلام داشته باشند، مبادا هوای نفسانی و خواسته‌های شخصی و کوتاه‌مدت منشأ این شود که ما انحراف پیدا کنیم، شما را به خدا قسم، زندگی تمام‌شدنی است، دنیا دار فنا است، دار بقا نیست. ای مسلمان‌ها هر روز هزاران هزار از میان شما می‌رود، خیال کرده‌اید تا ابد می‌ماند. برای خاطر خدا و خون شهدای اسلام یک قدری به خاطر خدا بیندیشید و این همه فداکاری‌ها و رسالت‌ها را نادیده نگیرید.


مهدوی کنی در پایان اظهار کرد: من با صراحت می‌گویم پندی برای خودم و شماست. گناهی بزرگتر از آن نیست که هوای نفسانی من و شما ضربه‌ای کوچک به این انقلاب وارد کند. گناهی بزرگتر از آن نیست که یک جامعه آرزوی حرکتی را شروع کرده و منِ مهدوی به خاطر آمال و آرزوهای شخصی و هوای نفسانی خودم و ریاست‌طلبی و فرصت‌طلبی که شاید فردا هم ادامه نداشته باشد، بیایند و خواسته‌های شما و فداکاری‌های شما و خون شها را زیر پا بگذارم. این بزرگترین جنایت است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب