کتابخانه پروین اعتصامی در باغ نگارستان آماده بهره برداری شد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، عیسی علیزاده با تاکید بر اینکه مجموعه نگارستان در سالهای ۱۳۷۷-۱۳۷۵ شمسی مورد بازسازی و مرمت قرار میگیرد اما مرمت ساختمان کتابخانه به دلیل کسری بودجه نیمه کاره میماند، ادامه داد: بر اساس تفاهم نامهای که بین سازمان زیباسازی و دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۳منعقد شد، مرمت ساختمان کتابخانه با هدف ایجاد فضای چند منظوره فرهنگی مجددا آغاز شد.
وی با بیان اینکه عملیات مرمت این بنا توسط پژوهشکده فرهنگ و هنر دانشگاه تهران با اعتباری که از سوی سازمان زیبا سازی شهرداری تهران تخصیص داده شد در طی دوسال انجام گرفته، افزود: در این پروژه مطالعه و مستندنگاری و آسیبشناسی بنا انجام شده است.
به گفته مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران به منظور شناخت لایههای تاریخی و فنون ساخت، گمانه زنی و لایه برداری در بخشهای مختلف بنا صورت گرفت و سونداژ و حفاری در زیرزمین بنا منجر به آشکار شدن آب انباری در جبهه شمالی زیرزمین شد.
علیزاده با اشاره به اینکه در ادامه این پروژه با توجه به مطالعات صورت پذیرفته و ارزشهای بنا، برنامه احیا نقشههای اجرایی برای مرمت تهیه شد، گفت: با توجه به این موضوع اقدامات مرمتی از جمله تخریب دیوارهای الحاقی و بازگرداندن بنا به شکل اولیه، مرمت و استحکام سازی خرپاها، اجرای عملیات یکپارچه سازی دیافراگم کف طبقات، مرمت آجرچینی و بندکشی سقف و دیوارهای زیرزمین و نازک کاری جدارههای طبقات، رنگبرداری و مرمت درب و پنجرهای چوبی و ساخت پنجرههای جدید، آماده سازی فضا و اجرای تاسیسات الکتریکی و مکانیکی انجام شد.
گفتنی است باغ نگارستان در شمال میدان بهارستان شهر تهران واقع شده و بخشی از قصر یا باغ نگارستان دوره فتحعلی شاه قاجار است که با هدف ایجاد یک مرکز ییلاقی- حکومتی در خارج از دارالخلافه تهران ساخته شد. این باغ در دوران پهلوی اول در سال ۱۳۰۷ ه.. ش، به عنوان محل دائمی دارالمعلمین عالی در نظر گرفته شد و با تلاش دکتر غلامحسین صدیق به یک مرکز دانشگاهی تبدیل و به دانشسرای عالی تغییر نام داد و به دستور وزارت معارف بناهای قاجاری باغ تخریب و سه بنای بزرگ توسط نیکلای مارکوف تهیه و اجرا شد.
عمارت کتابخانه بخشی از مجموعه ساختمانهای دانشسرای عالی است که در گوشه شمال شرقی باغ نگارستان واقع شده است. ساخت این عمارت در سال ۱۳۱۵ خورشیدی به عنوان بخشی از یک مجموعه آموزشی توسط وزیر معارف وقت (علی اصغر خان حکمت) به نیکلای مارکوف معمار روسی سفارش داده شد. در فاصله زمانی سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۰ عمارت کتابخانه توسعه یافته و بخش شمالی به ساختمان کتابخانه افزوده میگردد. در این کتابخانه مدتی پروین اعتصامی شاعر پر آوازه کشور به عنوان کتابدار مشغول به فعالیت بوده است.
مجموعه نگارستان در سالهای ۱۳۷۷-۱۳۷۵ شمسی مورد بازسازی و مرمت قرار میگیرد اما مرمت ساختمان کتابخانه به دلیل کسری بودجه نیمه کاره میماند. بر اساس تفاهم نامهای که ما بین سازمان زیباسازی شهرداری تهران و دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۳منعقد گردید مرمت ساختمان کتابخانه با هدف ایجاد فضای چند منظوره فرهنگی مجددا آغاز گردید و عملیات مرمت این بنا توسط پژوهشکده فرهنگ و هنر دانشگاه تهران با اعتباری که از سوی سازمان زیبا سازی شهرداری تهران تخصیص داده شد در طی دوسال انجام گرفته و هم اکنون آماده بهره برداری است.
انتهای پیام/