دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مهر 1395 - 12:23
رئیس کنگره بین‌المللی اندومتریوز:

2 میلیون نفر از زنان ایرانی در سنین باروری به «اندومتریوز» مبتلا هستند

رئیس کنگره بین‌المللی اندومتریوز عنوان کرد: 5 تا 8 درصد از زنان ایرانی در سنین باروری به بیماری اندومتریوز ( رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم ) مبتلا هستند که متاسفانه حدود 30 تا 50 درصد از این جمعیت درگیر مشکلات ناباروری هستند.
کد خبر : 126341

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمد مهدی آخوندی در نشست خبری که به مناسبت کنگره بین‌المللی اندومتریوز و جراحی‌های کم تهاجمی زنان برگزار شد، گفت: زمانی که مجموعه عوامل موثر در بروز ناباروری بررسی می‌شود اندومتریوز یکی از موارد مهمی است که خود را نشان می‌دهد اما مجموعه تیم درمانی در کشور کمتر به این امر توجه می‌کنند. در کل کشور تنها کلینیک تخصصی اندومتریوز پژوهشکده ابن‌سینا است که به صورت تخصصی به این مساله مهم می‌پردازد.


وی با بیان اینکه آمار دقیقی از مبتلایان به اندومتریوز در دست نداریم، گفت: 5 تا 8 درصد زنان (دو میلیون نفر) به بیماری اندومتریوز مبتلا هستند که از این تعداد حدود 30 تا 50 درصد درگیر مشکلات ناباروری هستند.


رئیس کنگره بین‌المللی اندومتریوز و جراحی‌های کم‌تهاجمی زنان یادآور شد: معیار تشخیصی پاراکلینیکی برای این بیماری به راحتی صورت نمی‌گیرد به همین خاطر وقتی اندومتریوز بروز می‌یابد کمتر قابل تشخیص است و در بیشتر موارد بیماران با عوارض پیشرفته ناشی از بیماری به مراکز درمان مراجعه می‌کنند. از سوی دیگر هم این بیماری سرفصل دروس پزشکان زنان نیست.


وی افزود: روش درمان اندومتریوز به کمک جراحی‌های باز با عوارض بالا انجام می‌شود که البته امروزه روش‌های جدید و کم تهاجمی مانند لاپراسکوپی مطرح است که پزشکان ایرانی نسبت به این روش آگاهی اندکی دارند و این امر باعث شده است اندومتریوز پیشرفته شیوع پیدا کند.


آخوندی در ادامه یادآور شد: علاوه‌بر آگاهی اندک پزشکان مشکلاتی نیز برای درمان این بیماری در کشور وجود دارد اما با اقداماتی که پژوهشگاه ابن‌سینا انجام داده این مشکلات در حال برطرف شدن است. این پژوهشگاه با استاندارد‌سازی روش‌های درمانی به موفقیت‌های خوبی دست پیدا کرده است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب