دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مهر 1395 - 15:44

سازمان میراث فرهنگی میزبان نمایشگاه آثار خراطی با طرح‌هایی نو

نمایشگاه آثار خراطی هنرمندان عاطفه طراحی و مهدیه صادقی به حمایت دفتر معاونت صنایع دستی از 24 تا 28 مهر ماه در ساختمان شماره 1 سازمان از ساعت 9 صبح تا 16 عصر پذیرای علاقه‌مندان است.
کد خبر : 126143

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ عاطفه طراحی متولد 1365 دارای فوق دیپلم گرافیک و لیسانس هنراسلامی (گرایش چوب) و دارای مدرک نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی و هنرمند نخبه صنایع دستی استان تهران در سال 1392 و همچنین هنرمند برگزیده نمایشگاه تخصصی نگاره های چوبی در رشته خراطی همان سال است.


مهدیه صادقی نیز متولد 1367 دارای مدرک کارشناسی هنرهای اسلامی (گرایش چوب) و هنرمند شایسته تقدیر نمایشگاه نگاره های چوبی سال 92 در رشته معرق برجسته چوب است.


این دو بانوی جوان و هنرمند در ارتباط با زمینه فعالیت خود گفتند: تا پیش از این در نمایشگاه‌های متعددی به صورت انفرادی شرکت داشته‌اند، اما مدت سه سال است که به صورت مشترک بطور تخصصی و حرفه ای با برپایی کارگاهی در رشته خراطی فعالیت دارند.


این هنرمندان جوان در زمینه معرفی این رشته افزودند: با شروع فعالیت در این هنر بعد از چند سال کار تصمیم به نوآوری و خلاقیت در رشته سنتی خراطی گرفتیم، زیرا این رشته در اذهان مردم فقط به صورت خراطی پایه مبل و یا ساخت وردنه آشپزخانه یا وسایلی از این دست وجود دارد. اما ما با شیوه جدیدی از ارائه آثار خراطی سعی در ساخت ظروف کاربردی با رویکردی تزیینی و امروزی داشتیم در این روش سعی کردیم که حتی ایرادات و ترک‌های چوب را به بستری در راستای خلق اثری جدید و عنصری زیبا‌شناسانه برای اثر به کار ببریم.


مهدیه صادقی در ادامه تصریح کرد: در این نمایشگاه بیش از 35 اثر شامل ظروف کاربردی زندگی روزمره با شکل و فرمی نو و جدید، مناسب شیوه زندگی مدرن امروزی به نمایش گذاشته شده است که همگی از چوب درختان مختلف با استفاده از خاصیت رنگ و بافت چوب‌ها به صورت یک تکه از کنده‌های چوب داخل تراشی و خراطی می‌شود و در نهایت پرداز می‌شود.


وی در زمینه معرفی نمونه ای از آثار موجود در این نمایشگاه ادامه داد: به عنوان مثال یکی از آثار موجود در نمایشگاه ظرفی میوه خوری افرا است که تو گود بوده و با لبه دوبل محدب با فرورفتگی در انتهای ظرف و پایه ای کوتاه به اندازه ته ظرف دارای ترکی است که به داخل ظرف کشیده شده و ما با ابتکار از این ترک استفاده کرده و با ایجاد دوختهایی بند کفشی با نخ های ابریشمی این ایراد چوب افرا را به یک عنصر تزیینی در کلیت شکل این ظرف تبدیل کردیم.


این بانوان هنرمند همچنین بیان کردند: از آنجا که این رشته ، رشته ای مردانه است ما تنها بانوان هنرمند تهرانی خراط هستیم، به همین منظورخواستار حمایت بیشتری از سوی مسئولان در زمینه در اختیار قرار دادن مکانی مناسب برای کارگاه هستیم.


این دو هنرمند جوان ضمن تشکر از معاونت صنایع دستی کشور برای فراهم سازی فرصت نمایشگاه تاکید کردند: از آنجا که در نمایشگاههای متعدد و بیشماری به صورت انفرادی و گروهی شرکت کرده ایم ، تقاضا داریم که نمایشگاههای صنایع دستی بیشتری به خصوص در رشته چوب فراهم و برپا شود .


این نمایشگاه به حمایت دفتر صادرات معاونت صنایع دستی از 24 تا 28 مهر در ساختمان شماره 1 سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ساعت 9 صبح تا 16 عصر پذیرای علاقه‌مندان است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب