طرح تحول سلامت موجب کاهش تقاضای القایی شده است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری پیش از ظهر امروز با بیان این که تعداد مراجعات سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ بیش از ۱۰درصد کاهش داشته است، گفت: اگر تقاضای القایی تشدید شده باشد باید بار مراجعات هم افزایش یابد اما در سال ۹۴ تعداد بار مراجعه سرپایی به 9.2 کاهش یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در سال ۹۴ تعداد بار مراجعه سرپایی به سیستم بهداشتی و درمانی کشور کمتر از ۹.۲ بار بوده است، افزود: 2.3 بار مربوط به مراجعه به پزشک عمومی و خانواده، 2.2 بار مربوط به مراجعه به پزشک متخصص، ۳دهم بار مربوط به دندانپزشک، ۶ صدم بار مربوط به مراجعه به ماما،۱۴ هزارم بار مربوط به طب سنتی، 3.17 بار مربوط به مراجعه به داروخانه، یک درصد بار مراجعه مربوط به مراجعه به آزمایشگاه، ۴ هزارم بار مربوط به مراجعه به روانشناس و ۱۰ هزارم بار هم مربوط به مراجعه به تغذیه است.
وی با تاکید بر این که تقاضای القایی بیشتر در نظامهای فی فور سرویس صورت میگیرد، افزود: هر ایرانی بهطور متوسط 10.3 بار به پزشک، دندانپزشک، آزمایشگاه، داروساز و رادیولوژی مراجعه میکند.
حریرچی افزود: در مراجعات خدمات سرپایی سال ۹۴ به ۹۳ حدود ۱۰ درصد کاهش داشتیم و این ۱۰ درصد کاهش دلایل متعددی مثل افزایش دسترسی به خدمات، توجه به حاشیه شهرها و علل دیگر داشته و در خدمات بستری در سال۹۴ نسبت به۹۳ به دلیل افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت، ۴ درصد افزایش داشتیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که بار مراجعات بستری در کشور ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته به طرز معنی داری کمتر است و نسبت به کشورهای با وضعیت اقتصادی و اجتماعی مشابه برابر و یا کمتریم، افزود: از آنجا که در نظامهای فی فور سرویس تقاضای القایی شیوع دارد باید میزان آن را به حداقل ممکن برسانیم.
وی تاکید کرد: طرح تحول سلامت نه تنها موجب تشدید تقاضای القایی نشده بلکه در کاهش و کنترل آن موثر بوده و توانسته است میزان دسترسی مردم به خدمات و اقدامات بهداشتی و درمانی با محوریت فقرا و اقشار آسیب پذیر را به خدمات درمانی افزایش دهد.
انتهای پیام/