تکمیل بازسازی و بهسازی بیمارستان قائم مشهد تا پایان امسال/ وضعیت فعلی بیمارستان قائم به دلیل جابهجایی است
علی ماهر، معاون فنی و برنامهریزی معاونت درمان وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به تخصیص ۲۷ میلیارد تومان اعتبار از سوی وزارت بهداشت جهت بازسازی و بهسازی فضای بیمارستان قائم مشهد اظهار کرد: تاکنون از این میزان، ۱۷ میلیارد تومان اعتبار را دانشگاه علوم پزشکی مشهد دریافت کرده است.
وی ادامه داد: در بیمارستان قائم جهت بازسازی و بهسازی حدود ۲۵ هزار متر مربع برنامهریزی شده که این فضاها شامل ۵۸ بخش بستری، بخش ویژه، آی سی یو، سی سی یو ، لابی و غیره است. در کل نقشههای بهسازی بیمارستان در ۸ بال پیشبینی شده ( هر بال شامل ۶ بخش است) که تا پایان امسال تکمیل و به بهرهبرداری خواهند رسید.
معاون فنی و برنامهریزی معاونت درمان وزارت بهداشت یادآور شد: در فاز اول، بازسازی و بهسازی کامل ۷ بخش بالغ بر ۵۰۰۰ مترمربع زیر بنا شامل زیرسازی، تاسیسات برقی و مکانیکی و ابنیه در حال پیادهسازی است.
وی از آماده بهرهبرداری بودن ۱۰۰۰ مترمربع از این فضا خبر داد و افزود: آی سی یو در هفته گذشته (شامل ۲۴ تخت) و لابی و بخش قلب نیز پس از عاشورا افتتاح خواهند شد. همچنین اورژانس متمرکز و بخش گوش، گلو و بینی، بالغ بر ۲۰۰۰ مترمربع در آخر مهر ماه به بهرهبرداری میرسد. بخشهای استروک، شیمی درمانی و پروسیجر (۲۰۰۰ مترمربع) نیز تا آخر آبان ماه افتتاح خواهند شد.
ماهر از بازسازی بخشهای دیگر این بیمارستان نیز خبر داد و گفت: پس از افتتاح بخش قلب، همزمان دو بخش دیگر شامل سی سی یو و جراحی ۵ و کت لب و غیره تخلیه شده و بازسازی شروع خواهد شد.
وی افزود: با توجه به تهیه نقشهها، برگزاری مناقصه و تعیین پیمانکار، خرید تمام مصالح و برنامهریزی جهت به کارگیری پیمانکار در سه نوبت کاری، هر بخش طی مدت ۲ ماه و به طور کلی هر ۱۰۰۰ مترمربع طی بازه زمانی ۲ ماهه بهرهبرداری میشود.
معاون فنی و برنامهریزی معاونت درمان وزارت بهداشت درباره استخدام کادر درمانی نیز گفت: پیشبینی میشود در آزمون استخدامی آبان ماه امسال ۹۸ نیروی پرستار و ۵ منشی بخش (کارشناس مدارک پزشکی) برای بخشهای تازه تاسیس بیمارستان قائم استخدام و همچنین جهت به کارگیری ۳۵ نیروی کمک پرستار جهت بخشهایی که به زودی به بهرهبرداری خواهند رسید، در حال اخذ مجوز لازم از وزارت متبوع هستیم.
پروژه بخش پشتیبان اعصاب
معاون فنی و برنامهریزی معاونت درمان وزارت بهداشت درباره بخش پشتیبان اعصاب بیمارستان قائم مشهد گفت: این بخش در طبقه ۲- بیمارستان قائم در سال گذشته افتتاح شده است. اعتبار لازم جهت راهاندازی و تجهیز، یک میلیارد و 500 میلیون تومان و مدت زمان لازم جهت تکمیل و بهرهبرداری پروژه ۶ ماه بود.
ماهر ادامه داد: راهاندازی و انتقال سریع بیماران اورژانس اعصاب به این بخش منجر به تخلیه سریع اورژانس و کاهش ماندگاری بیمار در اورژانس اعصاب شده و در مجموع ۳۲ تخت به تختهای نورولوژی اضافه شده است.
وی با اشاره به اینکه این بخش توانایی پذیرش بیمار تا ۴۲ تخت را هم داراست، ادامه داد: در حال حاضر پزشکان متخصص اعصاب به صورت شبانهروزی در بیمارستان قائم ارائه خدمت میکنند.
پروژه ایجاد اورژانس متمرکز
معاون فنی و برنامهریزی معاونت درمان وزارت بهداشت درباره اورژانس متمرکز بیمارستان قائم مشهد گفت: مکان اجرای این پروژه در طبقه همکف بیمارستان با اعتبار مورد نیاز جهت راهاندازی و تجهیز حدود 850 میلیون تومان بود که تا پایان مهر ماه به بهرهبرداری خواهد رسید و در حال حاضر ۹۰ درصد پیشرفت دارد.
ماهر با اشاره به اینکه پیشبینی حداقل ۲۴ تخت برای اورژانس متمرکز این بیمارستان شده است، افزود: با اضافه شدن اورژانس متمرکز و حضور متخصصان طب اورژانس از بسیاری از بستریهای غیر ضروری جلوگیری خواهد شد و با افزایش در چرخش بیمار، ماندگاری بیماران در اورژانس کمتر شده و در نهایت منجر به ارائه خدمات در سطوح بالاتر خواهد شد.
وی ازدحام جمعیت در راهروهای این بیمارستان را ناشی از جابهجاییهایی دانست که در راستای اتمام پروژههای هتلینگ در حال انجام است و گفت: میتوان به کاهش فضای ١۶ تخت در پشتیبان نورولوژی در طبقه همکف، تخصیص فضای آی سی یو به بیماران قلبی و همچنین جانمایی بیماران اورژانس در راهروی ورودی بیمارستان اشاره کرد که با اتمام پروژههای قلب و اورژانس، وضعیت به حالت عادی باز خواهد گشت.
به گزارش آنا، روز گذشته یکی از رسانهها به سفر سال گذشته وزیر بهداشت به بیمارستان قائم مشهد اشاره کرده و نوشته بود علی رغم وعده وزیر بهداشت مبنی بر تجهیز، بهسازی، رسیدگی سریع به مشکلات و بهبود نحوه ارائه خدمات درمانی هنوز خبری از تغییر در روند و اوضاع قبلی مشاهده نمیشود در حالی که حدود 250 روز از این وعده وزیر بهداشت میگذرد.
گفتوگو از مهرو ماهر
انتهای پیام/