راهکارهایی برای جلوگیری از ورشکستگی شرکتهای بیمه
به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، متن این یادداشت را در ادامه میخوانید:
برای جلوگیری از ورشکستگی شرکتهای بیمه، نیاز به یک نگاه متفاوت به موضوع شرکتداری در حوزه صنعت بیمه به شدت احساس میشود. در همین راستا و برای جلوگیری از ورشکستگی شرکتهای بیمه پیشنهاداتی ارائه میکنم.
الف- توجه به مدیریت ریسک یکی از عوامل مؤثر در جلوگیری از ورشکستگی شرکتهای بیمه: شناسایی ریسکهای موجود، نحوه کنترل و شیوههای مدیریت ریسک در شرکتهای بیمه، توجه به ریسکهای مالی و همچنین اصول توانگری مالی شرکتهای بیمه از مهمترین این مباحث است.
ب- تعیین نرخ واقعی حق بیمه در رشته ثالث: در همین راستا و با توجه به دستوری بودن حق بیمه از سوی دولت، برای جلوگیری از ورشکستگی شرکتهای بیمه باید این اقدامات انجام شود:
1. حذف 10 درصد عوارض واریزی به حساب وزارت بهداشت و درمان
2. حذف 10 درصد عوارض واریزی به حساب نیروی انتظامی
3. حذف پنج درصد عوارض واریزی به حساب صندوق تامین خسارات بدنی
4. حذف مالیات بر ارزش افزوده به بیمههای ثالث.
ج- جلوگیری از دخالتهای سیاسی در امور اقتصادی شرکت بیمه
د- بازگرداندن تمامی منابعی که به صورت غیر اصولی از شرکت خارج شدهاست.
و- استفاده از نیروهای فنی در سمتهای مدیریتی شرکتهای بیمهای
ز- نظارت مالی بیمه مرکزی بر فعالیت شرکتهای بیمه: این سازمان باید شاخصهای مالی شرکتهای بیمه را مورد ارزیابی قرار دهد تا براساس آن توانایی هر شرکت در قبول ریسک و ایفای تعهدات کنترل شود و آن شرکت نتواند بیش از توان مالی خود قبول ریسک کند. در مرحله بعد شرکتهای بیمه باید کارشناسان مجرب را به کار گیرند تا نرخهای آنها ضمن رقابتی بودن از مبنای فنی و محاسباتی برخوردار باشد.
ح- حضور پررنگ دولت در ارائه خدمات قضایی مطلوب: اگر دولت در ارائه خدمات قضایی مطلوب نظیر وضع قوانین شفاف و مناسب برای مجازات خاطیان و اجرای دقیق و سریع قوانین و نظیر اینها به ویژه در مورد قراردادهای محدود شده به طور مطلوبی قدم بردارد، میتوان به بهبود وضعیت شرکتهای بیمه و جلوگیری از ورشکستگی آنها امیدوار بود.
انتهای پیام/