سکونت 70 هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در خوابگاه/ چند درصد خوابگاههای وزارت علوم شاخص خوابگاه مطلوب را دارند؟
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه که به بررسی "سند خوابگاه مطلوب" اختصاص داشت، نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گزارش تهیه شده در این وزارتخانه را ارائه کرد.
در این گزارش به تشکیل شورای نظارت بر خوابگاههای خودگردان و غیردولتی در هر استان اشاره و به مواردی مانند تأمین امنیت فیزیکی و اخلاقی خوابگاهها و توجه به الزامات پدافند غیرعامل، تأیید شرایط فیزیکی ساختمان خوابگاه از سوی کارشناس رسمی دادگستری، بررسی وضعیت خوابگاه از نظر دسترسی به دانشگاه و از نظر ترافیکی از الزامات اساسی راهاندازی خوابگاهها تاکید شد.
در بخش دیگری از این گزارش با تشریح سازوکار و نحوه قیمتگذاری خدمات خوابگاهی، بر همکاری با نیروی انتظامی در راستای نظارت بر نحوه ارائه خدمات نیز تاکید شد.
در ادامه گزارش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره خوابگاههای غیردولتی، به نظارت معاونان دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور بر خوابگاههای مستقر در حوزه آن دانشگاه اشاره و اعلام شد که حدود 25هزار دانشجو در خوابگاههای غیردولتی سراسر کشور سکونت دارند.
در بخش مربوط به شرایط مسئولان خوابگاهها، نداشتن سوءپیشینه مؤثر، داشتن گواهی سلامت و آموزش بهداشت از اهم موارد لازم برای تصدی مدیریت خوابگاهها در نظر شد.
دکتر سیدطه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی هم در این جلسه گفت: «حدود 70هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در خوابگاه سکونت دارند.»
او افزود: «با توجه به اتخاذ سیاست بومیگزینی در این دانشگاه، روند سکونت دانشجویان در خوابگاهها رو به کاهش است.»
در ادامه گزارش وزارت علوم نیز اعلام شد که این وزارتخانه هزار و 116 خوابگاه ملکی و 220 خوابگاه دولتی در اختیار دارد و حدود 50هزار دانشجو نیز متقاضی سکونت در خوابگاهها هستند که به دلیل کمبود منابع و امکانات نتوانستهاند در خوابگاهها ساکن شوند.
در بخش دیگری از این گزارش سرانه فضای دانشجو در خوابگاه مطلوب بین 12 تا 14 متر و سرانه فضای سبز یک مترمربع اعلام شد.
در بخش شاخصهای فرهنگی خوابگاه مطلوب نیز وجود مسجد، دسترسی به اینترنت، کتابخانه و سالن اجتماعات و امکانات ورزشی مهمترین الزامات شناخته شد.
در ادامه اعلام شد که حدود 4درصد از خوابگاههای زیر پوشش وزارت علوم از شاخصهای خوابگاه مطلوب برخوردار هستند و تلاش در این مسیر برای ارتقای کیفی خوابگاهها الزامی است.
پس از ارائه این گزارش، اعضا به بیان نظرات خود پرداختند که لحاظ کردن سیاستهای وزارت راه و شهرسازی و شهرداریها در ساخت خوابگاهها، ساخت ساختمانهایی با کاربری اختصاصی خوابگاه، لزوم تدوین پیوست فرهنگی برای خوابگاههای دانشجویی، خودداری از موازیکاری در مدیریت خوابگاهها، در نظر گرفتن تفاوتهای اخلاقی، خانوادگی و مذهبی دانشجویان در خوابگاهها، تغییر نام خوابگاه به لحاظ داشتن بار منفی و اتخاذ نام مناسب که دربرگیرنده همه ابعاد زندگی دانشجویی باشد، مانند "خانه دانشجو"، در نظر گرفتن سهمی از خوابگاهها به خوابگاههای متأهلان، استفاده از ظرفیت وقف و سایر اقدامات عامالمنفعه در راهاندازی خوابگاهها، تعامل با حوزههای علمیه برای تقویت اتحاد حوزه و دانشگاه آموزش مهارتهای زندگی در خوابگاهها، در نظر گرفتن خدمات مشاورهای در محیطهای خوابگاهی و سنجش قابل اجرا بودن این برنامه در برخی از دانشگاهها مهمترین این نظرات بود.
در انتهای این جلسه مقرر شد تا این برنامه با در نظر گرفتن پیشنهادها و نظرات اعضا تکمیل و دوباره به شورای اسلامی شدن دانشگاهها ارائه شود.
انتهای پیام/