ظریف در بهارستان: با اتهامزنندگان به سفرا برخورد جدی میکنیم/ ملاک در ارزیابی سفرا، اقتصادی است نه سیاسی - امنیتی
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، وزیر امور خارجه در سخنان خود در صحن علنی مجلس درباره مشکل دیپلماسی اقتصادی گفت: وزارت امور خارجه بعد از انقلاب برای فعالیتهای اقتصادی تشکیل نشده بود و هدفش مسائل سیاسی و امنیتی بود اما این دولت از ابتدای شروع به کار خود این هدف را برای خود تعریف کرد که مشکل وزارت خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی را آسیبشناسی کند.
ظریف در آسیبشناسی دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه تصریح کرد: باید توجه داشت که پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم همکاری با جمهوری اسلامی برای سایر کشورها هزینهبر بود ولی الان کشورهای دنیا از ارتباط گرفتن با این افتخار میکنند و همه صف کشیدهاند که به کشور ما وارد شوند و این مهمترین اقدام دولت است.
ظریف ادامه داد: نکته دیگر این است که گرایش وزارت امور خارجه تا به حال سیاسی و امنیتی بوده است و این دلایل مختلفی از جمله جنگ تحمیلی، تحریمها و فشارهای سیاسی دارد ولی ما تلاش کردیم گرایش سیاسی و امنیتی را که یکی از ضروریات این دستگاه است را به سمت گرایش اقتصادی پیش ببریم.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: یکی از مهمترین اقدامات ما در راستای توسعه دیپلماسی اقتصادی تغییر ملاک ارزیابی سفرا از مسائل امنیتی و سیاسی به ملاکهای اقتصادی بوده است.
ظریف مشکل دیگر دستگاه دیپلماسی در حوزه اقتصادی را ضعف کارشناسی دانست و گفت: سعی کردیم که این مسأله را از طریق آموزش حل کنیم از جمله آنکه رشته دیپلماسی اقتصادی را در دانشکده وزارت امور خارجه تاسیس کردیم. همچنین امسال در استخدام کارشناسان جدید به متخصصان اقتصادی نیز توجه ویژهای میشود.
ظریف در ادامه به نگرانی سفرای جمهوری اسلامی از متهم شدن به فساد اقتصادی اشاره کرد و گفت: در وزارت امور خارجه نسبت به فعالیت اقتصادی حساسیتهایی وجود دارد و سفرای ما در این رابطه نگران هستند ولی ما اعلام کردیم تا زمانی که سفرا برای مصالح کشور پیگیر توسعه بخش خصوصی باشند نباید نگرانی از این اتهامات داشته باشند و ما نیز با اتهاماتی که در این زمینه به سفرا و دستگاه وزارت امور خارجه زده شود برخورد میکنیم.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: تلاش میکنیم که فرهنگ نگرانی از خدمت به بخش خصوصی را در وزارت امور خارجه حل کنیم که البته این کار سختی است.
وی همچنین به مشکل ساختاری وزارت امور خارجه اشاره کرد و گفت: این وزارتخانه بعد از انقلاب چند بار تغییر ساختار داده است که هر بار نیز بخش اقتصادی آن متضرر شده است.
ظریف افزود: امکان این وجود ندارد که معاونتهای منطقهای وزارت امور خارجه به بخشهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تقسیم شوند. از این رو مسئولیت پیگیری روابط اقتصادی خارجی را به قائم مقام وزارت امور خارجه واگذار کردهایم که وظیفه اصلی هماهنگ کردن فعالیتهای اقتصادی را برعهده دارد.
جلسه مشترک وزارتخانههای متولی روابط اقتصادی خارجی به دستور جهانگیری
ظریف همچنین گفت: طی سالهای اخیر خودم همواره همراه بنگاههای اقتصادی خصوصی و دولتی در جلسات اقتصادی شرکت کردهام و در همه سفرها بخشی از کار را به جلسات اقتصادی اختصاص دادهایم در این راستا افزایش صادرات غیرنفتی و افزایش ورود سرمایه به عنوان یک دستاورد جدی دولت شناخته میشود.
وی در ادامه سخنان خود به مشکل ساختار ملی درباره روابط اقتصادی خارجی اشاره کرد و گفت: در کشورهای دیگر روابط اقتصادی خارجی تنها یک متولی دارد اما در کشور ما این موضوع را دستگاههای مختلفی پیگیری میکنند که برای حل این مشکل به دستور دکتر جهانگیری معاون اول رئیسجمهوری یک جلسه با حضور وزرای مربوطه تشکیل شد تا به الگویی واحد در این رابطه برسیم ولی متاسفانه هنوز در این رابطه یک دیدگاه مشترک در کشور وجود ندارد.
ظریف در پایان تأکید کرد: امروز سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران در خدمت اقتصاد مقاومتی، کارآفرینان داخلی و دستگاههای اقتصادی داخل کشور است.
انتهای پیام/