دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر عامل یک تامین سرمایه:

بازار بدهی در شرایط خوبی قرار دارد

مدیر عامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان با تاکید بر اینکه بازار سرمایه فقط بازار ثانویه سهام نیست، گفت: علی رغم رکود حاکم بر بازار سهام، بازار بدهی و ابزارهای مرتبط در شرایط خوبی قرار دارد و رشد قابل قبول و قابل توجهی را در این مدت تجربه کرده است.
کد خبر : 120103

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از سنا، علی تیموری شندی، مدیرعامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان وضعیت کلی بازار سرمایه را مناسب دانست و با تاکید بر اینکه بازار سرمایه فقط بازار ثانویه سهام نیست، گفت: برخلاف اینکه رکود حاکم بر بازار سهام، بازار بدهی و ابزارهای مرتبط در شرایط خوبی قرار دارد و رشد قابل قبول و قابل توجهی را در این مدت تجربه کرده است.


وی اظهار کرد: اکنون هزینه تامین مالی از بازار بدهی در مقایسه با سیستم بانکی پایین است و این بازار از استقبال خوبی برخوردار شده است.


تیموری در ادامه در خصوص وضعیت بازار سهام با تاکید بر اینکه بورس آیینه تمام نمای اقتصاد است، ادامه داد: مشکلات بازار سهام نشات گرفته از کوچک شدن اقتصاد و کاهش فروش و سودآوری شرکت ها به واسطه کاهش قیمت محصولات تولیدی شرکت ها در بازارهای جهانی و رکود حاکم بر اقتصاد واقعی در داخل کشور است.


وی در ادامه افزود: انتظاراتی که بعد از رفع تحریم ها از افزایش حجم سرمایه گذاری مستقیم خارجی، تعریف و تخصیص بودجه مناسب برای پروژه های عمرانی وجود داشت، متاسفانه به خوبی محقق نشد و به تبع آن رشد مورد انتظار بازار از افزایش تولید و فروش بخشی از شرکتهای بورسی وابسته به این حوزه محقق نشده است.


این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه در دوران تحریم محدودیت های حاکم بر واردات به عنوان سوبسیدی پنهان برای تولید کنندگان داخلی عمل می کرد، تصریح کرد: تحریم ها و دور زدن آنها برای واردات کالا و خدمات حدود 15 تا 20 درصد هزینه های تمام شده واردات را به بالا می برد. اما الان این مشکلات برطرف شده و با ارزان شدن واردات در حالیکه هنوز اقدامات موثری در ارتقای بهره وری و تکنولوژی تولید کنندگان داخلی رخ نداده است، فضای رقابتی برای شرکت های داخلی تنگ تر نیز شده است.


مدیر عامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان در ادامه با اشاره به اینکه مشکلات فوق، مربوط به فضای کلی اقتصاد بود، افزود: علاوه بر مسایل بالا، در شرایط امروز بازار، گروهی از حقوقی های بزرگ که مشکل نقدینگی دارند عرضه کننده سهام شده اند. صندوق های بازنشستگی و هلدینگ های بزرگ عرضه کنندگان قوی این روزهای بازار هستند؛ چراکه به شدت با مشکل نقدینگی درگیر هستند و نیازمند منابع برای مصارف بیمه ای و سرمایه گذاری هایی هستند که آغاز کرده اند، اما به دلیل تنگنای مالی بانک ها با عرضه سهام قصد تامین مالی آنها را دارند.


وی همچنین عدم استفاده از تحلیل های بنیادی در بازار را مشکل دیگری دانست و اظهار کرد: فعالیت بازار برآمده از تحلیل های بنیادی نیست و اندک منابع ورودی جدید نیز در شرکت ها و سهام بنیادی هدایت نمی شوند؛ به طوری که در یک سال گذشته صنایعی رشد کردند که با ابهام مواجه بودند و سرمایه ها به سمت صنایعی که استحقاق رشد را داشتند، هدایت نشد.


این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: باید فضایی ایجاد شود که بازار مکانیزم طبیعی خود را طی کرده و با حذف برخی محدودیت ها تعدیل قیمت ها در بازار با سرعت بیشتری انجام گیرد تا از رکودهای بلند مدت جلوگیری شود.


تیموری همچنین با اشاره به نرخ بالای بهره در بازار پول عنوان کرد: بخشی از مشکلات بازار متاثر از نرخ بالای بهره است، بازده بدون ریسک بالای 20 درصد در بازار پول باعث شده سرمایه گذاران، ورود به بازار سرمایه با ریسک بالا و بازدهی پایین را منطقی ندانند و منابع خود را از بانک ها و ابزارهای با درآمد ثابت خارج نکنند.


وی این مشکلات را زنجیره ای به هم متصل دانست و افزود: تا زمانی که رشد واقعی اقتصاد در کشور رخ ندهد به طور منطقی نمی توان توقع حرکت قابل توجهی در شاخص‌های بورس داشت و حمایت هایی که با تزریق نقدینگی باشد، مسکن‌هایی زودگذر است بلکه باید اجازه داد بازار در جریان مکانیزم واقعی خرید و فروش مسیر خود را طی کند.


تیموری خاطر نشان کرد: مجلس و دولت با حمایت از تولید و صنایع و ارتقای بهره‌وری و تکنولوژی و کاهش هزینه‌های تولید می‌توانند موجب رونق صنایع کشور شوند که به تبع آن بازار سرمایه نیز رونق می‌گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب