دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 شهريور 1395 - 11:50

وجه مشترک 3 انتخابات پارلمانی اخیر اروپا از نگاه کدخدایی

سخنگوی شورای نگهبان، کاهش مشارکت و کاهش آرای احزاب حاکم را وجه مشترک سه انتخابات پارلمانی اخیر در اروپا دانست و مطرح کرد: در چند هفته گذشته سه انتخابات پارلمانی در اروپا برگزار شد که بنا به گزارش خبرگزاری ها هر سه با کاهش مشارکت مواجه شدند.
کد خبر : 119410

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عباس علی کدخدایی در کانال تلگرامی خود دراین‌باره نوشت: در چند هفته گذشته سه انتخابات پارلمانی در اروپا برگزار شد که بنا به گزارش خبرگزاری ها هر سه مواجه با کاهش مشارکت شدند، انتخابات اول در کرواسی بود که به دنبال اختلافات سیاسی و اعلام انحلال پارلمان، انتخابات زود هنگام برگزار شد. بدین ترتیب، در کمتر از دو سال کشور شاهد دو انتخابات پارلمانی بود. کرواسی سه سال پس از پیوستن به اتحادیه اروپا، هنوز از ضعیف ترین اقتصادهای قاره سبز محسوب می شود و همچنان از پیامدهای بحران اقتصادی رنج می برد. با وجود افزایش درآمدهای حاصل از گردشگری، نرخ بیکاری در این کشور ۱۳ درصد گزارش شده است و نزدیک به یک سوم جوانان آن (۳۱.۴ درصد) شغلی ندارند. از این رو هر حزب و جناحی که سکان هدایت این کشور را در اختیار گیرد وظیفه دشوار احیای اقتصادی آن را نیز برعهده خواهد داشت.


کدخدایی در ادامه مطلب خود آورده است: در دومین انتخابات زودهنگام طی یک سال گذشته رقابت اصلی برای ۱۵۱ کرسی پارلمان میان دو حزب سوسیال دموکرات، به رهبری زوران میلانوویچ و حزب محافظه کار اتحاد دموکراتیک کروات به رهبری آندری پلانکویچ انجام گرفت.


سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه آنچه بر این انتخابات سایه انداخته بود انشقاق و جدایی کروات ها از یکدیگر بود، خاطرنشان کرد: آخرین دولت کرواسی که حزب راست میانۀ این کشور بر آن حاکم بود بیش از شش ماه دوام نیاورد و بهار سال گذشته سقوط کرد که خود نتیجه تشدید جدال های سیاسی و اتهام زدن مقامات و سیاستمداران به یکدیگر بود.براساس قوانین کرواسی، با انحلال پارلمان، بلافاصله زمانی برای انتخابات جدید تعیین می شود و نمایندگان پارلمان و هیات دولت تا تشکیل دولت جدید به فعالیت های خود ادامه می دهند.


وی در ادامه در ارتباط با انتخابات برلین نوشت: رای گیری برای انتخابات منطقه ای برلین درحالی آغاز شد که پیش بینی ها از احتمال شکست حزب محافظه کار به رهبری آنگلا مرکل حکایت داشت. انتخابات برلین، دو هفته پس از آن برگزار شد که حزب حاکم اتحاد دموکرات مسیحی در انتخابات منطقه ای در ایالت مکلنبورگ-فورپومرن در شرق آلمان نیز جایگاه سوم را به دست آورد.


کدخدایی اظهار کرد: اگر چه کارشناسان می گویند، افت جایگاه حزب حاکم اتحاد دموکرات مسیحی در انتخابات منطقه ای برلین خطری برای آنگلا مرکل نخواهد بود، لیکن این کاهش رای را نتیجه سیاستهای صدر اعظم آلمان در زمینه افزایش پذیرش پناهجویان می دانند که انتقادهایی علیه او را در پی داشته است. نهایتا انتخابات ایالتی در برلین روز یکشنبه با برتری حزب سوسیال دموکرات ها و کاهش چشمگیر آرای حزب دموکرات مسیحی به رهبری آنگلا مرکل، صدر اعظم این کشور پایان یافت.
سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد: اتحادیۀ دموکرات مسیحی آلمان (CDU) نتوانست در این انتخابات پیروز شود. این حزب توانست به کمتر از ۱۸درصد از آرا دست یابد که بدترین نتیجه در تاریخ این حزب در ایالت برلین است. این حزب دو هفتۀ پیش و در جریان انتخابات ایالتی «مکلم بورگ پومرانی غربی» نیز نتوانسته بود به آرای قابل قبولی دست یابد و در مجموع پنج درصد نسبت به انتخابات دورۀ قبلی کمتر رای آورده است. همانند انتخابات ایالتی اخیر، سیاستهای مهاجرپذیری آلمان در مرکز کارزار انتخاباتی قرار داشت. جالب توجه اینکه حزب راستگری آلترناتیو برای آلمان (AFD) که با ورود مهاجران به این کشور مخالف است در این انتخابات با فاصلۀ کمی از حزب دموکرات مسیحی توانست با ۱۴ درصد از آرا برای نخستین بار وارد پارلمان ایالتی برلین شود.


کدخدایی متذکر شد:حزب چپگرای سوسیال دموکرات آلمان (SPD) نیز با وجود آنکه نسبت به دورۀ قبلی آرای کمتری را به دست آورده اما توانسته است با ۲۳ درصد پیروز بالاتر از دیگر احزاب در این ایالت قرار بگیرد. حزب سوسیال دموکرات آلمان که تاکنون با اتحادیۀ دموکرات مسیحی ائتلاف کرده بود در دولت محلی جدید ایالت برلین از تصمیم خود برای ائتلاف با سبزها و حزب چپ «Die Linke» خبر داده است. این حزب توانسته به ۱۵،۷ درصد از آرا دست یابد و با ائتلاف این سه حزب اکثریت پارلمان برلین در اختیار چپ های این ایالت قرار خواهد گرفت.


وی در بخش دیگر از نوشته خود با اشاره به انتخابات روسیه شمارش ٩٣ درصدی آرای ریخته شده در صندوق ها را نمایانگر پیشتازی حزب «روسیه متحد» یا همان حزب حاکم عنوان کرد و گفت:اگرچه شمارش آرای انتخابات دومای روسیه پایان نیافته است اما شمارش ۹۳ درصد از آرای ریخته شده به صندوق ها، از پیشتازی حزب «روسیه متحد» یا همان حزب حاکم خبر می دهد. بنا بر گزارش کمیسیون انتخابات این کشور ۵۴.۲ درصد از آرای شمرده شده متعلق به این حزب است و حزب کمونیست نیز با کسب ۱۳.۵ از آراء، در جایگاه دوم قرار دارد. حزب لیبرال دموکرات با کسب ۱۳.۳ درصد و حزب روسیه عادل با کسب ۶.۲ درصد از کل آراء، در جایگاههای سوم و چهارم قرار دارند.


وی اضافه کرد:بدین ترتیب نمایندگان وفادار به کرملین طی پنج سال آینده در مجلس نمایندگان(دوما) روسیه اکثریت خواهند داشت که البته ثمره روشن این انتخابات زودهنگام برنده شدن ولادیمیر پوتین در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور را نوید خواهد داد. جالب اینکه ساکنان منطقه کریمه که دو سال پیش به خاکروسیه ضمیمه شد، برای اولین بار در این انتخابات شرکت کردند. اگر چه آمریکا انتخابات در این حوزه را غیر قانونی می خواند. گزارشگران یورونیوز و آسوشیتدپرس می گویند: «میزان مشارکت در این انتخابات به حد بی سابقه ای کم بوده و در مقایسه با انتخابات سال ۲۰۱۱ از ۶۰ درصد به ۴۸ درصد کاهش یافته است. ساکنان شهرهای بزرگ روسیه، از جمله ساکنان مسکو و سن پترزبورگ، کمتر از دیگران در این انتخابات مشارکت کردند. با این حال به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، حزب روسیه واحد، که اکثریت دوره پیشین پارلمان را نیز در اختیار داشت، اکنون با این پیروزی می‌تواند بدون نیاز به کمک احزاب دیگر، برای اصلاح قانون اساسی اقدام کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب