افزایش قیمت خدمات برای کنترل بیشتر در نظام سلامت
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد جواد کبیر اظهار کرد: قبل از سال 1374 ما در نظام بیمه ای کشور یک نظام پرداخت حقوق و دستمزد داشتیم به نحوی که می توانستیم به ازای هر مولفه خدمت، قیمت تعریف کنیم که این طرح دقیقا تا انتهای سال 1393 اجرا شد.
وی افزود: از سال 1393 تغییرات جدی در نظام سلامت ما ایجاد شد به گونهای که 44 درصد رشد تعرفه را به طور متوسط شاهد بودیم و از اول مهرماه همان سال نیز کتاب ارزش نسبی و پرداخت K2 را اجرا نموده ایم ولیکن در کنار این موارد باید حتما در نظام پرداختمان تغییرات بوجود آوریم.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت همچنین تصریح کرد: وقتی قیمت خدمات سلامت در بازار سلامت افزایش می یابد خود به خود تقاضای القایی در کشور ایجاد میشود.
کبیر یادآور شد: سهم سلامت در کشور ما پایین است و شیوه پرداخت نیز در ایران به نحوی است که دریافت مبلغ در ازای ارائه خدمت صورت میپذیرد که این امر مشکلاتی را برای جامعه پزشکی کشور ایجاد کرده است. این سبک از پرداخت در خدمات سرپایی بخش خصوصی و خدمات آزمایشگاهی به کار میرود.
وی ادامه داد: این در حالی است که تا پیش از این در برخی از مناطق محروم، حقوق ثابت به عنوان سبک غالب برای پرداخت حقوق پزشکان و کادر درمانی و نه نظام هزینه در برابر خدمات (فی فور سرویس) لحاظ میشده است.
وی یادآور شد: در یکسری از مناطق محروم ما، دسترسی، بهره مندی و برخورداری مردم به شدت آسیب پذیر است در یکسری از مناطق نیز وضعیت مطلوبتری داریم؛ طبیعتا وزارت بهداشت یا نظام سلامت باید یکسری سوبسیدهایی را به مناطق محروم بدهد تا بتوانند ضمن استفاده از آن، دسترسی مردم و بهره مندی آنان را افزایش دهد.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: ما نمی توانیم مشکلات 20 ساله نظام سلامت را در مدت 2 سال حل کنیم. ما با افزایش قیمت خدمات، باید کنترلهای بیشتری در نظام سلامت اعمال کنیم.
انتهای پیام/