کشف گونه نادری از زنبورها که در ماسهسنگها لانه میسازند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از upi، تحقیقات اخیر اسرار باستانشناسی گونه نادری از زنبورها را شناسایی کرده است که لانه خود را در تشکیلات ماسهسنگهای جنوب غربی آمریکا حفر میکنند.
دانشمندان از دهههای پیش از وجود گونه متمایزی از زنبورها موسوم به Anthophora pueblo مطلع بودند اما رفتار آنها برای محققان ناشناخته بود و اطلاع کمی درباره آنها داشتند.
پژوهشگران دانشگاه ایالتی «یوتا» بهتازگی به دنبال آن هستند که بدانند چرا این گونه نادر زنبورها ماسهسنگها را برای لانهسازی انتخاب میکنند. این در حالی است که ماسهسنگها مانند خاکهای نرم یا چوبهای مرده سطح نفوذپذیری راحتی ندارند.
دانشمندان در مطالعه روی این زنبور نادر دریافتند که آنها از آب برای حفر سرپناههای ماسهسنگی استفاده میکنند. بنابراین، محققان در نزدیکی منابع آبی به دنبال لانههای این گونه زنبور بودند.
محققان بهتازگی پنج نقطه سوراخشده را در ماسهسنگهای ایالت «یوتا»، کالیفرنیا و کلورادو و نیز در خانههای صخرهای «پوئبلو» در پارک ملی «میزا ورده» یافتهاند. آنها دریافتند که هر چه خانههایی که این زنبور میسازد عایقبندی بهتری داشته باشد، لارو این گونه زنبور شانس بیشتری برای زنده ماندن خواهد داشت. در حالی که بیشتر زنبورها در یک دوره یک ساله به وجود میآیند، زنبورهای Anthophora pueblo طی چهار سال ایجاد میشوند.
ماسهسنگها نسبت به سایر گزینههای لانهسازی زنبورها، مقاومت و دوام بیشتری دارد و هر زنبوری که در عرض یک سال از این لانهها بیرون نیاید، در این ماسهسنگها به شدت تحت محافظت قرار میگیرد.
تأخیر در به وجود آمدن این زنبورها نوعی استراتژی شرط مصونیت است که به منظور جلوگیری از سالها فقر منابع گل رخ میدهد. این استراتژی به ویژه در بیابانهای در معرض خشکسالی از اهمیت بالایی برخوردار است.
محققان بر این باورند که ماسهسنگها در برابر سیلابها و انگلها نیز از زنبورها محافظت میکند. با وجود اینکه سختی بافت ماسهسنگها یک عامل محدودکننده به شمار میرود، ساختار خانههای ماسهسنگی مستلزم صرف انرژی بیشتر است.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/