دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 شهريور 1395 - 16:40
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا:

20 درصد بیماران تمایل به داروی تزریقی دارند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا عنوان کرد: نتایج یک بررسی انجام شده نشان می‌دهد 5 تا 20 درصد بیماران تمایل به داروی تزریقی دارند.
کد خبر : 117175

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر صفورا محبی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: به طور کلی در ایران 3 دسته از داروها که شامل آنتی بیوتیک‌ها، داروهای ضد درد و ضد التهاب، ویتامین‌ها بیشترین درصد داروهای تزریقی را شامل می‌شوند زیرا در انواع بیماری‌های عفونی و ویروسی خفیف یا شدید آنتی بیوتیک تزریقی تجویز و مصرف می‌شود. همچنین در حمله‌های آسمی، سرماخوردگی‌ها، خستگی‌ها و انواع دردها مردم تمایل به مصرف داروهای تزریقی دارند.


محبی افزود: وقتی عامه مردم طریقه مصرف صحیح داروهای غیر تزریقی را نمی‌دانند و یا وقتی داروهای غیر تزریقی را با دارو یا غذایی مصرف می‌کنند که با هم تداخل دارد باعث می‌شود این سوء تفاهم ایجاد شود که داروهای خوراکی جذب نمی‌شوند و یا داروهای خوراکی اثر ندارند. پس اگر فرهنگ مصرف صحیح داروها را در عامه مردم ارتقا دهیم می‌توانیم مصرف داروهای تزریقی در کشور را کم کنیم.


وی خاطرنشان کرد: وقتی از پزشک سوال می‌شود چرا از بین اشکال دارویی، دارویی که به هر دو شکل خوراکی و تزریقی در بازار دارویی موجود است، شکل تزریقی را تجویز کردی در پاسخ معمولا گفته می‌شود بیمار از ما می‌خواهد که داروی تزریقی بنویسیم. نتایج یک بررسی انجام شده نشان می‌دهد 5 تا 20 درصد بیماران تمایل به داروی تزریقی دارند و چون همین تعداد کم، خواسته خود را محکم و با تاکید با پزشک مطرح می‌کنند، باعث القای این سوء تفاهم به پزشک شده که اکثریت بیماران داروی تزریقی می‌خواهند.


معاون غذا و دارو فسا همچنین یادآور شد: هزینه تجویز داروی تزریقی 3 تا 5 برابر داروی خوراکی است. پس فقط در شرایطی که بیماری شدید و تهدید کننده حیات است، زمانی که فرد نمی‌تواند از راه خوراکی دارو مصرف کند، زمانی که بیمار تهوع شدید دارد باید داروی تزریقی تجویز شود و بلافاصله بعد از برطرف شدن مشکل در صورت امکان ادامه درمان با داروی غیر تزریقی انجام شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب