نگاهی نقادانه به استخدام دولتی در بخش کشاورزی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، آزمون استخدامی متمرکز دستگاههای اجرایی کشور در خرداد امسال برگزار میشود که از میان ردیفهای استخدامی، فرصت کمی برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شدهاست.
در این میان برخی معتقدند تصدیگریهای حوزه کشاورزی باید کاهش یابد و امور باید به بخش خصوصی واگذار شود. این بدین معناست که باید از کشاورزی دولتی به سمت کشاورزی خصوصی پیش برویم.
در همین زمینه رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا درباره مزیتها و معایب استخدام دولتی در بخش کشاورزی گفت: از آنجا که بر اساس قانون دولت باید از بدنه خود بکاهد و از طرفی فعالیتهای حوزه کشاورزی نیز با بخش خصوصی معنا میشود، استخدام دولتی معنا و مفهوم چندانی ندارد.
علیرضا بزرگی افزود: بدنه دولت به اندازه کافی در بخش کشاورزی بزرگ است و باید استخدامها در این حوزه به سمت بخش خصوصی و جذب مسئولان فنی، مشاوران، ناظران فنی و خدمات فنی و مشاورهای هدایت شود.
وی تصریح کرد: البته این بدین معنا نیست که نباید به هیچ وجه استخدام دولتی در بخش کشاورزی صورت گیرد چرا که این امر اجتنابناپذیر است، اما نیاز به نیروی متخصص کشاورزی در بخش خصوصی بیشتر احساس میشود و از طرفی درآمد افراد فعال در بخش خصوصی بیشتر است.
بزرگی با بیان اینکه فارغالتحصیلان کشاورزی باید به کمک تولیدکنندگان بخش بیایند، ادامه داد: نباید بیش از این دانشآموختگان کشاورزی در بخش دولتی جذب شوند، هر چند که خواه یا ناخواه دوباره در آینده عدهای وارد بخش دولتی کشاورزی میشوند، اما این افراد حداقل نباید به بدنه وزارتخانه وارد شوند یا پشت میز بنشینند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران با بیان اینکه ایجاد زمینههای اشتغال در بخش خصوصی بیش از استخدامهای دولتی برایمان مسرتبخش خواهد بود، اظهار کرد: به طور مثال در بازهای از زمان ناظران گندم در وزارت جهاد کشاورزی به استخدام دولتی درآمدند که این امر گرچه از برای ایجاد اشتغال دائمی برای افراد و تزریق نیروی جوان به بخش دولتی مسرتبخش بود، اما از طرفی موجب خروج افراد باتجربه از سیستم بخش خصوصی شد.
انتهای پیام/