دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۶

راه‌اندازی قطب‌های فنی توانبخشی در کشور

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال‌احمر با اعلام راه‌اندازی قطب‌های ارتوپدی فنی توانبخشی در کشور، گفت: با راه‌اندازی این قطب‌ها ارائه خدمات افزایش یافته و استان‌های بیشتری زیر پوشش خدمات توانبخشی خواهند رفت.
کد خبر : ۱۱۶۰

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ سیدرضا رئیس‌کرمی با اشاره به فعالیت مراکز خدمات ارتوپدی فنی جمعیت هلال احمر در ۲۰ استان کشور، اظهار کرد: برنامه‌هایی برای گسترش این مراکز در سطح کشور وجود دارد که از جمله آن ایجاد قطب‌های ارتوپدی فنی توانبخشی در بخش‌های مختلف کشور است.


وی افزود: با راه‌اندازی قطب‌های ارتوپدی فنی، استان‌های دارای مرکز، مجاوران خود را هم پوشش خواهند داد به عنوان نمونه استان اصفهان مرکز خوبی دارد و می‌تواند بسیاری از مناطق اطراف خود را زیر پوشش قرار دهد.


استفاده از وسایل سیار توانبخشی برای ارائه خدمات


رئیس‌کرمی با اشاره به برنامه‌های این معاونت برای مواردی که نیاز به تجهیزات کمتری بوده اما خدمات آن بیشتر مورد نیاز مردم است، گفت: بر این اساس درصدد هستیم تا در استان‌هایی که از نظر حجم بیماران و نحوه دسترسی امکانات خوبی وجود ندارد، خدمات سیار توانبخشی ارائه دهیم.


وی توضیح داد: بر این اساس با استفاده از وسایل سیاری که امکان استفاده از آنها در مکان‌های مختلف وجود داشته باشد، در استان‌هایی که حجم بیماران زیاد باشد حضور پیدا کرده و وسایل مورد نیاز مردم را تهیه خواهیم کرد؛ یا این‌که ویزیت اولیه بیمار در همان مرکز انجام شده و ساخت وسیله را در قسمتی دیگر انجام خواهیم داد. این راهکارها براساس تأمین اعتبارات عملیاتی خواهد شد.

قالیشویی ادیب

ضرورت پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی


معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال‌احمر گفت: همه نهادهای درگیر در موضوع توانبخشی از جمله وزارت بهداشت، سازمان‌های بیمه‌گر، بهزیستی و هلال‌احمر باید در کنار یکدیگر همکاری و همراهی داشته باشند و هر کدام از آنها یک میزان از هزینه‌های خدمات توانبخشی را پوشش دهند تا به تدریج ضرورت پوشش بیمه‌ای آن نهادینه شود.


وی با اشاره به این‌که هم‌اکنون هیچ پوشش بیمه‌ای برای خدمات توانبخشی وجود ندارد، خاطر نشان کرد: این در حالی است که بیماران نیازمند خدمات توانبخشی در مواردی تا پایان عمر باید از این خدمات استفاده کنند؛ به عنوان نمونه فردی که از بدو تولد دارای مشکل انحرافی در اندام فوقانی یا تحتانی است از وسایلی چون پروتز یا اورتز استفاده می‌کند و به تدریج، نیاز بیماران هم متفاوت خواهد شد.


رضایت بسیاری از بیماران از خدمات توانبخشی هلال‌احمر


رئیس‌کرمی با بیان این که هم‌اکنون بیشتر وسایل توانبخشی که در هلال‌احمر برای بیماران ساخته می‌شود، براساس قیمت تمام‌شده هزینه نیروی انسانی و هزینه وسایل تهیه شده است، اظهار کرد: با توجه به این‌ که گاه در بودجه‌های دولتی به ما کمک می‌شود، وسیله توانبخشی با کمترین قیمت ممکن دراختیار بیمار قرار می‌گیرد؛ اما همین کمترین قیمت ممکن، برای بعضی‌ بیماران زیاد است.


وی با بیان این که هم‌اکنون رضایت‌مندی بسیاری در میان بیماران از خدمات توانبخشی هلال‌احمر وجود دارد، گفت: در صدد هستیم تا در قالب یک طرح در مرکز جامع توانبخشی هلال‌احمر و دیگر استان‌ها، با پزشکان تجویزکننده وسایل توانبخشی هم در تماس باشیم؛ چرا که رضایت آنها هم برای ما مهم است. از سوی دیگر هم باید میزان رضایت بیماران در طول زمان مثلا در مدت ۶ ماه را هم ارزیابی کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر