مطالبات سال 91 خانواده شهدا امسال پرداخت میشود
به گزارش گروه اجتماعی آنا، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی شهیدی شامگاه سه شنبه در دومین نشست مسوولان بنیاد شهید و نمایندگان ایثارگر مجلس افزود: بدهیهای معوق سال 91 بنیاد شهید به خانواده های معظم شهدا تقریبا معادل نیمی از کل بدهی های این بنیاد است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران که در پایان شنیدن دیدگاههای 22 نماینده برگزیده حاضر در نشست به سخنان آنان پاسخ میداد، درباره تحت پوشش قرارگرفتن همه ایثارگران (شامل رزمندگان، جانبازان با هر درجه جانبازی، آزادگان و خانواده های معظم شهدا) در این بنیاد هم استقبال کرد و گفت: در صورت تصویب سازوکار مناسب و بودجه مورد نیاز بنیاد شهید برای خدمت رسانی به این عزیزان، آمادگی داریم.
وی، نشست هم اندیشی با نمایندگان مجلس را در راستای فرامین مقام معظم رهبری برای همدلی و همزبانی بیان کرد و گفت: برای کاهش مشکلات خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران انقلاب اسلامی نیازمند قانون مناسب هستیم تا بتوانیم مشکلات را کاهش دهیم.
حجت الاسلام و المسلمین شهیدی با اشاره به مشکلات اصلی خانواده های معظم شهدا و ایثارگر کشور در حوزه های درمان و اشتغال افزود: اولویتهای این بنیاد پاسخگوی مناسبی به نیازهای درمانی و سپس اشتغال فرزندان خانواده های شاهد و ایثارگر است.
او ادامه داد: در همین راستا در 18 ماه مدیریت جدید در بنیاد شهید و امورایثارگران از مجموع 67 هزار فرزند شاهد و ایثارگر برای بیش از 27 هزار تن از آنها اشتغال ایجاد شده و هم اکنون شمار متقاضیان اشتغال ایثارگر در کشور به کمتر از 50 هزار نفر کاهش یافته است.
حجت الاسلام شهیدی در باره مقرری جانبازان نیز گفت: پیشتر برای 26 هزار و 700 جانباز نیازمند اشتغال هم مقرری ثابت برقرار شده بود که سازمان بازرسی این اقدام را مغایر قوانین موجود دانست و لغو کرد اما امسال در تلاش هستیم با توجه به رفع موانع قانونی بتوانیم جانباز فاقد پوشش نداشته باشیم.
معاون رئیس جمهوری درباره اقدامات انجام شده برای قانون برنامه ششم توسعه در بخش توجه به امور مربوط به شهدا و ایثارگران نیز گفت: لایحه مربوطه تهیه و در اختیار هیات وزیران قرار گرفته و انتظار می رود بزودی در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز قرار گیرد.
حجت الاسلام شهیدی در پاسخ به نمایندگانی که معتقد بودند وامهای مصوب در اختیار ایثارگران و خانوادههای شهدا قرار نگرفته است، گفت: اولا که پرداخت یا عدم پرداخت تسهیلات جزو وظایف بنیاد شهید نیست و بانکها در این زمینه مسئول هستند و در مواردی نیز طرح موضوع اشتباه است زیرا کسی که پیش از این وام گرفته دوباره برای دریافت وام مراجعه می کند و بانک ها براساس ضوابط مانع پرداخت می شوند.
وی برای دسترسی سریع نمایندگان مجلس به سوابق اقدامات انجام شده برای ایثارگران در حوزههای مختلف از راه اندازی سامانهای در سالجاری در مجلس شورای اسلامی برای پاسخگویی سریع به پرسشهای نمایندگان در این حوزه خبر داد.
نماینده ولی فقیه و رئیس بنیاد شهید همچنین درباره چرایی عدم خدمات رسانی به جانبازان زیر 25 درصد نیز گفت: ما دستگاه مجری هستیم و شما نمایندگان قانونگذار؛ این موضوع نیز در همین راستا صورت میگیرد و در صورت تغییر این قانون، ما باز هم مجری خواهیم بود.
در ابتدای این نشست صمیمانه از مجموع 101 نماینده ایثارگر مجلس شورای اسلامی، 22 نماینده دغدغه هایشان را مطرح کردند.
تلاش برای کاهش حجم بیکاری فرزندان خانوادههای شهدا و ایثارگران، توجه به ساماندهی مجدد قبور شهدا، اهتمام ویژه برای برگزاری مناسب روز شهید، توجه به معیشت خانوادههای شهدا و ایثارگر، اختصاص بودجه مناسب برای توجه ویژه به ایثارگران مناطق محروم و استانهای مرزی کشور از جمله نکات مطرح شده از سوی نمایندگان مجلس بود.
انتهای پیام/