بیش از 15درصد زوجهای ایرانی نابارور هستند/ دو عامل مهم ناباروری در ایران
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر روحالله فتحی در نشست خبری که به مناسبت هفدهمین کنگره بینالمللی پزشکی تولیدمثل که در پژوهشگاه رویان برگزار شد، گفت: مساله ناباروری و درمان آن به یکی از دغدغههای تمامی کشورها از جمله ایران تبدیل شده است. براساس برآوردهای جهانی، حدود 10 تا 15 درصد زوجها نابارور هستند که این آمار در کشور ما تاحدودی بالاتر است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص تسهیل راههای درمان ناباروری گفت: با توجه به تاکید رهبری برگزاری کنگره تولید مثل از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دبیر علمی هفدهمین کنگره بینالمللی پزشکی تولیدمثل در ادامه یادآور شد: یائسگی زودرس و تخمدان پلیکیستیک از جمله دغدغههای ناباروری در کشور است. به همین دلیل اختلال عملکرد تخمدان در یافتههای بالینی و تحقیقات پایه در این کنگره مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
فتحی با بیان اینکه در این کنگره از دانشمندان برجسته دنیا دعوت شده تا آخرین دستاوردهای علمی کشورها را در ایران مطرح و بررسی کنند، گفت: از دیگر محورهای هفدهمین کنگره بینالمللی پزشکی تولیدمثل میتوان به غربالگری و اهدای گامت و جنین، تغذیه و سبک زندگی در باروری، ناباروری مردان و زیستشناسی اسپرم، زیستفناوری حیوانات، اخلاق و سلامت باروری، تصویربرداری تولیدمثل، مهندسی بافت و علوم تولیدمثل، تصویربرداری تولیدمثل و زیستشناسی سرما و حفظ باروری اشاره کرد.
وی همچنین به بحث حفظ باروری در بیماران مبتلا به سرطان اشاره کرد و یادآور شد: باید علاوه بر درمان و پیشگیری سرطان در حفظ باروری بیماران مبتلا نیز تلاشهایی صورت بگیرد، زیرا در درمان بیماران مبتلا به سرطان قدرت باروری افراد دستخوش تغییراتی میشود، بنابراین حفظ باروری در این افراد لازم و ضروری است.
دبیر علمی هفدهمین کنگره بینالمللی پزشکی تولید مثل در بخش دیگری از سخنانش با توجه به مخاطبین و امتیاز بازآموزی این کنگره گفت: برای جراحی کلیه و مجاری ادراری - تناسلی اورولوژی، زنان و زایمان، علوم تشریح آناتومی دکترا و کارشناسی ارشد، بیولوژی تولیدمثل دکترا، خون و سرطان بالغین فوقتخصص 15 امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: همچنین برای دکترای بهداشت باروری، رادیولوژی، دکترای ایمنیشناسی و کارشناسی ارشد، دکترای ژنتیک انسانی و کارشناسیارشد، دکترای ژنتیک پزشکی، دکترای مامایی، کارشناسی ارشد و کارشناسی نیز 10.5 امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، این کنگره برای دکترای اپیدمیولوژی، دکترای حرفهای داروسازی، دکترای داروسازی بالینی، روانپزشکی، دکترای اخلاق پزشکی و کارشناسی ارشد 7.5 امتیاز بازآموزی دارد.
فتحی خاطرنشان کرد: همچنین برای کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترای پرستاری، دکترای حرفهای پزشکی عمومی، دکترا، کارشناسیارشد و کارشناسی علوم تغذیه، دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی مددکاری اجتماعی و دکترای حرفهای دامپزشکی 4.5 امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، همچنین از ظرف نظامپزشکی برای دکترای دامپزشکی نیز 15 امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده است.
فتحی با بیان اینکه از مجموعه مقالات ارسال شده به دبیرخانه این کنگره 324 مقاله برگزیده شده است، گفت: 28 مقاله به عنوان سخنرانی و 189 مقاله به عنوان پوستر ارائه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در این کنگره 16 نفر از کشورهای آمریکا، کانادا، ایتالیا، اتریش، انگلستان، سوئد، هند و ترکیه حضور خواهند داشت.
انتهای پیام/