ایجاد دانشگاههای کارآفرین نیازمند تحول در سازوکارها و نیروی انسانی است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از رادیو گفتوگو، دکتر وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، با اشاره به اینکه رویکرد حال حاضر دنیا به سمت دانشگاههای کارآفرین است، گفت: «در واقع دانشگاهها، ماموریتها و نگرش جدید دارند. نسل اول دانشگاهها در دنیا آموزش محور بودند. نسل دوم پژوهش محور و در دنیای جدید، فعالیت دانشگاهها بر مبنای کارآفرینی مطرح است.»
او با اشاره به اینکه برخی، کارآفرینی را با اشتغالزایی اشتباه میگیرند، گفت: «در حال حاضر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این نگرش و برنامه را داریم که باید به سمت دانشگاههای نسل جدید حرکت کنیم. معنی دانشگاه کارآفرین این است که افرادی را تربیت کنیم که خلاق و نوآور باشند و هنگامی که از دانشگاه خارج شدند، بتوانند فضای جدیدی برای اشتغالزایی ایجاد کنند.»
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: «بعضیها فکر میکنند منظور از این دانشگاهها صرفا دانشگاههای علمی کاربردی و فنی است اما دانشگاههای کارآفرین فراتر از این مسائل هستند.»
او درباره اقدامات مورد نیاز برای حرکت به سمت دانشگاههای کارآفرین، گفت: «باید از نظر ساز و کارها تغییرات و تحول را ایجاد کنیم، بعد از آن زیرساختها و همچنین ساختار و نیروی انسانی را مورد تحول قرار دهیم. همچنین آزمایشگاهها و کارگاهها و هم مراکز رشد و پژوهشی و ارتباط با صنعت را متحول کنیم.»
احمدی به مسئله قوانین و ارتباط زیرساختها با یکدیگر اشاره کرد و افزود: «باید اکو سیستمی را ایجاد کنیم که خلاقیت در آن توسعه پیدا کند تا همگرا باشند و یکدیگر را حذف نکنند. در کنار این مسائل باید نیروی انسانی لازم را نیز متحول کنیم. نیروی انسانی است که نظام آموزشی را هدایت و راهبری میکند و اگر همه ساختارها مهیا باشد ولی نیروی انسانی را نداشته باشیم، فایدهای ندارد.»
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، گفت: «وقتی گفته میشود دانشگاه باید کارآفرین باشد، هم دانشگاه باید کارآفرین باشد و هم نظام بیرونی باید نگرش کارآفرینانه به دانشگاه داشته باشد. اگر صنعت به سمت دانشگاه نیاید، باز اهداف محقق نمیشود زیرا عرضه علم و فناوری را داریم اما نظام بیرونی پذیرای این علم و فناوری نیست. همچنین باید برای پارکهای علم و فناوری افرادی را تربیت کنیم تا بتوانند مدیریت کنند.»
انتهای پیام/