تولید مواد هوشمند از موجودات دریایی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، دانشمندان دانشگاه کنکتیکت آمریکا کلاس جدیدی از مواد هوشمند را که در اموری همچون تولید پنجره و نمایشگرهای اپتیکی کاربرد دارند تولید کردهاند که مهمترین ویژگی آن بهرهگیری از جانوران دریایی نظیر ماهی ژلهای و ماهی مرکب بوده است.
در ساختار این مواد لایههایی به کار گرفته شده است که در صورت کش آمدن تغییر مییابند اما در ادامه قابلیت بازگشت به حالت اولیه را دارند.
دانشمندان از مدتها پیش متوجه شده بودند که برخی جانوران دریایی نظیر ماهیهای مرکب توانایی چشمگیری در تغییر هوشمندانه ساختار پوستی و رنگشان دارند. آنها میتوانند این کار را به طور مستمر انجام دهند و همین قابلیت برای دانشمندان کافی بود تا از آنها در ساخت کلاس جدیدی از مواد هوشمند استفاده کنند.
در این مواد از لایههای پلیمری انعطاف پذیری استفاده شده که روی یک نوار فیلم سخت جاسازی شدهاند. همزمان با کش آمدن پلیمر، شکافهایی در ساختار فیلم ایجاد میشود که از آن میتوان در طیف گستردهای از مواد مورد نیاز در فناوریهای اپتیکی استفاده کرد.
دانشمندان در بررسیهای آزمایشگاهی خود نشان دادهاند که همزمان با کشیده شدن این ساختار، رنگ و میزان تاری مواد هوشمند به کار رفته در آنها تغییر میکند و از این طریق میتوان لوگوهای مختلف را به نمایش درآورد.
انتهای پیام/