معاون اول رئیس جمهوری: تأمین امکانات آموزشی و فرهنگی برای عشایر از سیاستهای جدی دولت است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری در این جلسه تاکید کرد: کارگروهی متشکل از وزارتخانه های نفت، نیرو و سایر دستگاه های ذیربط تشکیل شود و همه مسائل مرتبط با نیازهای عشایر به خدمات انرژی نظیر گاز و برق را مورد بررسی و تصمیم گیری قرار دهند.
وی از جامعه عشایر کشور به عنوان طبقه ای محروم و در عین حال پربازده یاد کرد و گفت: جامعه عشایری در حقیقت از حداقل های زندگی برخوردار هستند اما سهم عمدهای در تولید محصولات کشاورزی و صنایع دستی ایفا میکنند.
معاون اول رئیسجمهوری با تأکید بر اینکه حق خانوارهای عشایری است که از امکانات اولیه زندگی و رفاه نسبی برخوردار باشند، افزود: جامعه عشایری بیش از 1 میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد و اگر رفاه نسبی و حداقل های زندگی برای آنها فراهم نشود، شاهد مهاجرت آنها به حاشیه شهرها خواهیم بود که این مهاجرت می تواند به بروز مشکلات متعدد از جمله آسیبهای اجتماعی منجر شود.
وی همچنین تأمین امکانات آموزشی و فرهنگی برای جامعه عشایری را از سیاستهای جدی دولت برشمرد و افزود: باید شرایطی فراهم شود تا فرزندان عشایر کشور به دلیل عدم امکانات از تحصیل بازنمانند و این موضوع باید به طور جدی از سوی دولت و وزارت آموزش و پرورش دنبال شود.
جهانگیری با تأکید بر ضرورت فراهم شدن زندگی مناسب و آبرومند در مناطق روستایی و عشایری تصریح کرد: دامپروری و صنایع دستی از مهمترین زمینه های اشتغال جامعه عشایر کشور است و اگر برنامه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای توسعه گردشگری و صنایع دستی عشایر اجرا شود، خدمتی ماندگار و مهم برای جامعه عشایر خواهد بود.
معاوناول رئیسجمهوری از وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان امور عشایر به خاطر پیگیریهای مستمر در جهت تأمین نیازهای جامعه عشایری کشور قدردانی و یادآور شد: گزارشهای ارائه شده نشان میدهد که برنامهها و طرحهای مناسبی برای حل مشکلات عشایر کشور و تامین نیازهای آنان تدوین شده است.
جهانگیری همچنین با اشاره به برنامه ریزی انجام شده برای برخورداری جامعه عشایر از برق و خدمات انرژی گفت: لازم است کارگروهی متشکل از وزارتخانه های نفت، نیرو و سایر دستگاههای ذیربط تشکیل شود و همه مسائل مرتبط با نیازهای عشایر به خدمات انرژی نظیر گاز و برق را مورد بررسی و تصمیمگیری قرار دهند.
در این جلسه که وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاون توسعه روستایی معاون اول رئیسجمهوری نیز حضور داشتند، رئیس سازمان امور عشایر گزارشی از روند اجرای مصوبات جلسه گذشته شورا ارایه و توضیحاتی درباره نمودار تحولات جمعیتی عشایر و توانمندی های جامعه عشایری در حوزههای اجتماعی، سیاسی و زیست محیطی بیان کرد.
رئیس سازمان امور عشایر همچنین به معرفی طرحها و برنامههای سهگانه تدوین شده برای ارتقاء کیفیت زندگی جامعه عشایر و تامین نیازهای آنان پرداخت و گفت: برنامه جامع ارتقاء سطح سواد، دانش و مهارت در مناطق عشایری، طرح ویژه ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری کشور و برنامه ویژه ارتقا سطح برخورداری عشایر از بهداشت، درمان، بیمه ها و خدمات حمایتی از جمله طرحهایی است که برای جامعه عشایر کشور تدوین شده است.
وی به تشریح جزئیات این برنامهها، اهداف تعیین شده و اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرحها پرداخت و پس از بحث و تبادل نظر، این طرحها به تصویب رسید.
رئیس سازمان امور عشایری همچنین یکی از دستاوردهای دولت را تعیین کد شناسه برای کانونهای قشلاق استقرار عشایر عنوان کرد و گفت: تا پیش از سال 92 حدود 30 درصد از کانونهای استقرار عشایر فاقد کد شناسه بودهاند که این میزان تا پایان سال 94 به 9 درصد کاهش یافته است.
وی افزود: از سال 92 تا سال 95 بیش از 400 کانون استقرار عشایر دارای کد شناسه شده اند که موجب برخورداری بیشتر عشایر از خدمات زیربنایی در کانونهای استقرار قشلاقی شده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم در این جلسه، به تشریح پیشنهاد تشکیل «کارگروه توسعه گردشگری و صنایع دستی عشایری» پرداخت و گفت: توسعه گردشگری طبیعی و مناسب سازی خانه های عشایری و روستایی برای اسکان و اقامت گردشگران داخلی و خارجی، علاوه بر اشتغالزایی، میتواند منجر به توسعه روستاهای کشور شود. پس از توضیحات سلطانی فر، با پیشنهاد تشکیل این کارگروه موافقت گردید.
طرح ویژه ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایر کشور نیز از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشریح برنامه های این وزارتخانه برای توسعه این خدمات به جامعه عشایری پرداخت.
نمایندگان وزارتخانه های نیرو و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست، برنامههای این دو دستگاه اجرایی را برای ارتقاء و بهبود خدمات به جامعه عشایری تشریح کردند.
انتهای پیام/