دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1393 - 10:14
مصوبات امروز خانه ملت

تعیین میزان برداشت وزارت نفت از وجوه دریافتی برای گازرسانی/ مخالفت با معافیت مالیاتی درآمدهای حاصل از طرح‌های تحقیقاتی

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز برخی از مواد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت اعادهشده از شورای نگهبان را مورد بررسی قرار دادند.
کد خبر : 1096

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه 12 بهمن‌ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درخصوص طرح الحاق برخی از مواد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت اعاده شده از شورای نگهبان، با پیشنهاد این کمیسیون مبنی بر حذف جزء یک بند (ج) ماده الحاقی 28 این طرح با 133 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.


در جزء یک بند (ج) این ماده که با موافقت نمایندگان حذف شد، آمده بود که دولت موظف است در هر سال تعداد یکصد هزار نفر از جانبازان با اولویت درصد جانبازی، آزادگان و فرزندان شهدا، فرزند جانبازان هفتاد درصد (70%)، همسران و والدین شهدا، تسهیلات خرید یا ساخت مسکن اعطاء نماید.


لازم به ذکر است که نمایندگان در جریان بررسی این ماده الحاقی با پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه مبنی بر حذف بندهای (الف)، (ب) و جزء 2 بند (ج) مخالفت کردند و دکتر لاریجانی رئیس مجلس نهم این بندها را برای بررسی و تعیین‌تکلیف نهایی به کمیسیون مربوطه ارجاع داد.


براساس ماده الحاقی 28 ارجاعی به کمیسیون، قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران با اصلاحات زیر اجراء می‌شود:


الف - در بند(1) تبصره(1) ذیل بند(ز) ماده(3) قانون، عبارت بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر حذف و عبارت با اولویت درصد جانبازی جایگزین می‌شود.


ب - در بند(2) تبصره(1) ذیل بند(ز) ماده(3) عبارت «پایان قانون برنامه پنجم توسعه» حذف می‌شود.


ج - در ماده(3 مکرر) قانون، تغییرات زیر صورت پذیرد:


2 - پاراگراف دوم: مبلغ تسهیلات مزبور به ازاء هر واحد مسکونی در هر سال(از سال 1393) نسبت به سال قبل براساس نرخ تورم و جمعیت شهر و روستا تعیین و به‌تصویب هیأت وزیران می‌رسد. نرخ این تسهیلات چهار درصد (4%) و بازپرداخت آن بیست ساله بدون رعایت الگوی مصرف و نوساز بودن مسکن است.


تعیین میزان برداشت وزارت نفت برای گازرسانی به شهرها و روستاها از وجوه دریافتی


همچنین وکلای ملت در ادامه نشست علنی امروز (یکشنبه 12 بهمن‌ماه) با اصلاح بند (الف) ماده الحاقی 31 این طرح با 153 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 226 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.


براساس اصلاح صورت گرفته در بند (الف) ماده الحاقی 31 و تبصره آن عبارت "وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذی‌ربط" جایگزین عبارت "شرکت ملی گاز ایران" می‌شود.


براساس اصلاحات صورت گرفته در ماده الحاقی 31 ؛ دولت مکلف است علاوه بر دریافت نرخ گاز، به ازای مصرف هر متر مکعب گاز طبیعی ده‌درصد(10%) بهای گاز مصرفی باستثنای خوراک پتروشیمی‌ها را به‌عنوان عوارض از مشترکین دریافت و به خزانه واریز نماید.


الف- هشتاد درصد(80%) وجوه دریافتی صرفاً برای احداث تاسیسات و خطوط لوله گازرسانی به شهرها و روستاها، با اولویت مناطق سردسیر، نفت خیز، گازخیز و استان‌هایی که برخورداری آنها از گاز کمتر از متوسط کشور است، توسط وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذی‌ربط هزینه می‌شود.


تبصره: وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذی‌ربط مکلف است خسارات وارده به معابر عمومی روستاها ناشی از عملیات گازرسانی را از محل منابع این بند جبران نماید.


مخالفت مجلس با اعطای معافیت مالیاتی به درآمدهای حاصل از طرح های تحقیقاتی


نمایندگان همچنین در ادامه مجلس شورای اسلامی، با اصلاح ماده الحاقی 32 این لایحه با 170 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 226 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.


براساس اصلاح صورت گرفته بند ب ماده الحاقی 32 و تبصره ذیل آن حذف شد.


در بند ب ماده الحاقی 32 آمده است: درآمد حاصل از طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و آموزش عالی دارای مجوز قطعی از وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در چارچوب نقشه جامع علمی کشور انجام می شود با تأیید شورای پژوهشی موسسه پژوهشی یا آموزشی مربوطه مشمول مالیات با نرخ صفر می باشد. دستورالعمل اجرایی این ماده حداکثر ظرف مدت 6 ماه پس از تصویب این قانون توسط وزارت امور اقتصاد و دارایی با همکاری دبیرخانه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور و وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و ابلاغ می شود.


همچنین در تبصره این ماده آمده است: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی موضوع این ماده مکلفند هر ساله گزارش این طرح‌ها را به وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا علوم، تحقیقات و فناوری ارائه و ‌وزارتخانه های مذکور نیز این گزارش ها را به کمیسیون های آموزش، تحقیقات و فناوری و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس تقدیم کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب