دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان ملی بهره‌وری خبر داد

آغاز اجرای برنامه ملی بهبود بهره‌وری در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران از آغاز اجرای برنامه ملی «اجرای چرخه مدیریت بهبود بهره‌وری در 10 بنگاه بزرگ اقتصادی منتخب» در راستای تحقق اهداف سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی خبر داد.
کد خبر : 109324

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا، ارتقای بهره‌وری یکی از بندهای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است که بند 3 این سیاست‌ها، محور قراردادن رشد بهره‌وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، تقویت رقابت‌پذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استان‌ها و به‌کارگیری ظرفیت و قابلیت‌های متنوع در جغرافیای مزیت‌های مناطق کشور مورد تاکید قرار گرفته است.
«رویا طباطبایی یزدی » رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران درباره نحوه اجرایی کردن این بند از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به ریاست معاون اول رئیس جمهوری 121 پروژه ملی را برای اجرا در سال 1395 ابلاغ کرده که یکی از این موارد مربوط به سازمان ملی بهره‌وری ایران با عنوان«اجرای چرخه مدیریت بهبود بهره‌وری در 10 بنگاه بزرگ اقتصادی منتخب»است.
وی افزود: از آنجا که ممکن است بنگاه‌ها در طول یکسال اجرای این برنامه ملی نتوانند آن را ادامه دهند، از ابتدای اجرای این برنامه حدود سه برابر میزان مورد نظر یعنی نزدیک به 30 بنگاه بزرگ اقتصادی مشارکت داده شد.
طباطبایی اظهار داشت: اجرای این برنامه تا تیر ماه سال آینده ادامه دارد و در آن بنگاه‌هایی مشارکت دارند که در زمره بنگاه‌های بزرگ با بیش از 100 کارکن قرار گرفته باشند.
وی اضافه کرد: در این برنامه بنگاه‌های صنعتی، خدماتی، نفت و پتروشیمی و حتی کشت و صنعت مشارکت دارند و باید پس از اتمام اجرای طرح خود هر ساله نسبت به تداوم برنامه‌های ارتقای بهره‌وری اهتمام داشته باشند و کار را ادامه دهند.
طباطبایی یزدی خاطر نشان کرد: بهره‌وری به معنی نگرش ذهنی و طرز تلقی است که به طور پیوسته به دنبال بهبود وضعیت موجود است و از این رو مبنای کار در این برنامه نیز بر همین تعریف استوار شده است تا بنگاه‌ها به طور پیوسته بهبود وضعیت را دنبال کنند.
وی اجرای این برنامه را کاری سخت و در عین حال بزرگ دانست و گفت: اینطور نیست که بنگاه‌ها هدفی را دنبال کنند و پس از اتمام برنامه، کار آنها هم تمام شود بلکه این کار پایانی ندارد.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران خاطر نشان کرد: بنگاه‌های بزرگی که قبول کرده‌اند در این برنامه مشارکت داشته باشند، وظیفه سنگینی بر دوش دارند که اگر به ثمر برسد و موفق شوند، الگویی برای بنگاه‌های مشابه و حتی دیگر بنگاه‌ها خواهند بود.
طباطبایی یادآور شد: برای نمونه شرکت تویوتای ژاپن که در عرصه ارتقای بهره‌وری موفق شد، امروز الگوی همه بنگاه‌های اقتصادی این کشور است.
وی درباره نحوه ی اجرای این برنامه ملی در بنگاه‌های یاد شده توضیح داد: تکنیک‌ها و روش‌هایی که برای ارتقای بهره‌وری در این بنگاه‌ها به‌کار گرفته می‌شود، یکسان نیست ضمن آنکه از مشاوران داخلی و خارجی برای آن استفاده می‌شود.
وی ادامه داد: آقای کاوادا از مشاوران ارشد سازمان بهره‌وری آسیایی که سال ها مشاور شرکت تویوتای ژاپن بوده است، در این پروژه همکاری دارد و حدود 10 روز پیش نیز سفری به ایران داشت و ضمن شرکت در یک همایش با تک تک بنگاه‌های شرکت‌کننده در این برنامه جلسات چند ساعته برگزار کرد تا مشخص شود برای بهبود ارتقای بهره‌وری در این بنگاه‌ها چه باید کرد.
وی درباره نظارت بر فرآیند برنامه ملی اظهار داشت: نمایندگان رابط سازمان ملی بهره‌وری به صورت روزانه و یا یک روز در میان اطلاعات اجرای این برنامه را از بنگاه‌ها می‌گیرند و هر 15 روز یکبار این اطلاعات به صورت جمع‌بندی‌شده برای آقای کاوادا ارسال می‌شود.
طباطبایی با یادآوری اینکه این سازمان با دانشگاه صنعتی امیرکبیر تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده است، اظهار داشت: دانشکده مهندسی صنایع این دانشگاه تمایل دارد در این پروژه همکاری کند و به زودی جلسه‌ای با استادان این دانشکده برای استفاده از آنان به عنوان مشاور داخلی برگزار می‌شود.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران گفت: هدف کلی از اجرای این برنامه ملی این است که در سال اول اجرای آن میزان بهره‌وری در بنگاه‌های مشارکت کننده حداقل 10 درصد ارتقا یابد.
طباطبایی افزود: از آنجا که این بنگاه‌ها، از واحدهای بزرگ تولیدی در کشور هستند، انتظار می‌رود بهبود بهره‌وری در آنها اثر بالایی در اقتصاد کشور نیز داشته باشد.
وی درباره نحوه انتخاب بنگاه‌ها نیز توضیح داد: بنگاه‌ها از طریق مشاوره با سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط و نیز استانداران صورت گرفته، ضمن آنکه در تارنمای سازمان ملی بهره‌وری نیز اعلام شده که اگر بنگاهی بالای 100 نفر کارکن دارد و علاقه‌مند به شرکت در پروژه است، می‌تواند در این برنامه حضور یابد.
وی تاکید کرد، بازه زمانی اجرای این برنامه ملی یکساله است و سپس این بنگاه ها به الگوی دیگر بنگاه‌ها تبدیل می‌شوند ضمن آنکه بنگاه‌های شرکت‌کننده در این طرح باید به طور مداوم پیگیر ارتقای بهره‌وری خود باشند.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران افزود: این سازمان ضمن ارایه کمک‌های فنی و مشاوره‌ای به بنگاه‌ها بر اجرای برنامه‌های بهره‌وری نیز نظارت خواهد داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب