لایحه حمایت از محیط بانان در کمیسیون اجتماعی دولت
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست در نشست خبری با خبرنگاران به مشکلات و دغدغههای محیط زیستی اشاره و بیان کرد: یکی از مشکلات و دغدغه های محیط زیستی بروز ریزگردها است که برخی سعی میکنند موضوع را ساده و پیش پا افتاده نشان دهند و میگویند ' خانم ابتکار آب بپاش' ، این افراد انتظار دارند که آب بپاشیم تا گرد و غبار فرو بنشیند در حالی که کانونهای اصلی گرد و غبار در غرب ایران از کشور عراق است و بررسیها نشان میدهد 89 میلیون هکتار کانون بحرانی در این کشور وجود دارد، همچنین 2 میلیون و 800 هزار هکتار کانون بحرانی در ایران شناسایی شده است.
ابتکار به بروز گرد و غبار اخیر در غرب کشور گفت: کانون این گرد و غبارخارجی و منطقه تحت تاثیر این توفان به طول 200 کیلومتر و 8 کیلومتر ارتفاع بود، مبارزه و کنترل پدیده گرد و غبار کاری زمانبر است و باید موضوع گرد و غبار را به صورت بین المللی کنیم.
وی با بیان اینکه با تلاش های ایران این موضوع در سازمان ملل به یک موضوع بحرانی تبدیل شد، افزود: در این راستا 4 تفاهم نامه در سازمان ملل داریم و در واقع ایران پرچمدار یک جریان جهانی برای مقابله با گرد و غبار است.
ابتکار احیای تالابها و دریاچه ها را یکی از مهمترین این اقدامات محیط زیست در راستای مقابله با گرد و غبار دانست و گفت: به عنوان مثال وضعیت ثابت دریاچه ارومیه در تیرماه نشان می دهد در این زمینه موفق بودهایم البته تاکنون در مورد احیای تالابها اقدامات بسیاری انجام شده است، کارهای مطالعاتی، تصویب برنامههای اجرایی و تامین حقابه از سوی وزارت نیرو برخی از این اقدامات است.
جمع آوری گازهای فلر
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سفر اخیر خود به جنوب کشور گفت: اولین قرارداد ایران برای جمع آوری گازهای فلر در اهواز با هدف کاهش آلودگی هوا، حفظ ذخایر و جلوگیری از انتشار گازهای گلخانهای امضا شد که بر اساس آن قرار است 42 میلیون متر مکعب گاز جمع آوری شود، این کار باید برای تمام فلرها اجرایی شود.
وی گفت: افتتاح تصفیه خانه فاضلاب بندر ماهشهر و ابلاغ دستورالعمل HSE ( ایمنی، بهداشت، محیط زیست) پارس جنوبی از سوی وزارت نفت از دیگر برنامههای این سفر بود.
انتقال آب بین حوضهای آخرین راهکار
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از نظر این سازمان انتقال آب بین حوضهای آخرین راهکار آن منوط به داشتن ارزیابی زیست محیطی است.
ابتکار افزود: امروزه در دنیا برای انطباق برنامه های توسعه با محیط زیست از ابزاری به نام ارزیابی زیست محیطی استفاده می کنند که ما در برنامه سوم توسعه آنرا داشتیم اما در یک دوره اجرای آن کاملا تفننی شده بود.
وی اظهار کرد: در دولت قبل یک سری طرح ها ارزیابی زیست محیطی دریافت کرده اند که از نظر ما قابل قبول نیستند، اکنون دولت در حال اندیشیدن تدابیری برای این طرح ها است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اکنون 52 مورد طرح مشمول ارزیابی زیست محیطی اعم از سدسازی ، راه سازی و واحدهای پتروشیمی در شورای عالی محیط زیست تصویب شده است و یکی از کارهایی که سازمان محیط زیست در راه تسهیل این روند انجام داده است تفویض اختیار به استان ها است که روند ارزیابی با نظارت سازمان دراستان ها انجام می شود.
معاون رئیس جمهوری اظهار کرد: در خصوص انتقال آب بین حوضهای اعتقاد داریم ابتدا باید اصلاح مدیریت منابع و نحوه مصرف آب در کشور درست شود، اگر تمام راهها در یک منطقه اعم از بازچرخانی آب، اصلاح الگوی مصرف، اصلاح کشت و نحوه آبیاری و تعادل بخشی میان برداشت از سفره های زیر زمینی و تزریق به آن انجام شد، با ارزیابی زیست محیطی می توان بر روی اجرای انتقال بین حوضه ای صحبت کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بدون ارزیابی زیست محیطی کار انتقال آب بین حوضه ای انجام نمی شود.
وی گفت: اتفاق بلداجی یک اختلاف نظر بین مردم، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو بود و به سازمان محیط زیست ارتباط مستقیمی نداشت.شماری از مردم شهر بلداجی در استان چهارمحال و بختیاری از انتقال آب سبزکوه به بروجن ابراز نگرانی کرده و توجه مسوولان را به این امر خواستار شدند.
ابتکار همچنین به طرح انتقال آب تالاب چغاخور در چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: این طرح تاییدیه ارزیابی زیست محیطی ندارد و ما با اجرای آن موافق نیستیم.
وی به سد شفارود در استان گیلان اشاره کرد و افزود: سدها از جمله سد شفارود هم باید ارزیابی زیست محیطی داشته باشد.
ابتکار اظهار کرد: در دولت قبل یک سری طرح ها ارزیابی زیست محیطی دریافت کردهاند که از نظر ما قابل قبول نیستند، اکنون دولت در حال اندیشیدن تدابیری برای این طرح ها است.
وی با تاکید بر اینکه ما طرفدار ارزیابی زیست محیطی و رعایت قانون در عرصه حفظ محیط زیست هستیم، گفت: برخی کشورها قوانین سختگیرانه ای در رابطه با محیط زیست دارند، اما در کنار آن طرح های انتقال آب و آب شیرین کن ها را هم دارند.
ابتکار افزود: سازمان حفاظت محیط زیست اعلام می کند ابتدا شرایط را می بینیم و بعد آنرا مورد ارزیابی قرار می دهیم، از نظر ما انتقال بین حوضه ای آخرین راهکار آنهم با داشتن تاییدیه ارزیابی زیست محیطی است.
لایحه حمایت از محیط بانان در کمیسیون اجتماعی دولت
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در راستای حمایت از محیط بانان لایحه ای در این زمینه تهیه شده که اکنون در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است و هنوز به مجلس نرفته است.
وی گفت: عده ای از حقوقدانان معتقدند که قانون کامل است و همانطور که از نیروهای انتظامی حمایت میشود از محیط بانان هم حمایت میشود و نیازی به قانون جدید نیست، اما عدهای معتقدند باید کار بیشتری در راستای حمایت از محیط بانان انجام شود از این رو لایحه حمایت از محیط بانان در دست بررسی است.
دستورالعمل محیط زیستی برای مدارس کشور ابلاغ میشود
معاون رئیس جمهوری به تعامل سازنده سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: وزارت آموزش و پرورش اقدامات خوبی در زمینه گنجاندن مطابی زیست محیطی در کتابهای درسی انجام داده است.
وی افزود: اکنون 60 مورد مطلب در خصوص مسائل محیط زیست برای قرار گرفتن در کتابهای درسی تعیین شده است، همچنین آموزش محیط زیستی معلمان از دیگر برنامههای مشترک سازمان محیط زیست و وزارت آموزش و پرورش است.
ابتکار ادامه داد: دستورالعمل محیط زیستی برای مدارس سراسر کشور تهیه شده و به زودی ابلاغ میشود که در آن بر مدیریت سبز مدارس، مشارکت دانش آموزان در حفظ محیط زیست و آموزش معلمان تاکید شده است.
وی افزود: در کنار آن مدرسه طبیعت را داریم که اکنون 16 مدرسه طبیعت در کشور فعال است و دانش آموزان در این مدارس به صورت تجربی با طبیعت و محیط زیست آشنا می شوند.
ابلاغ دستورالعمل محیط زیستی برای دانشگاهها
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: همکاری مشترکی هم با وزارت علوم تحقیقات و فناوری داریم که در ادامه اجرای ماده 190 مدیریت سبز ، دستورالعمل محیط زیستی برای دانشگاه ها تهیه و به زودی ابلاغ خواهد شد که در آن بر مشارکت دانشجویان در مدیریت سبز دانشگاه ها تاکید شده است.
هر محیط بان یک مدرسه
معاون رییس جمهوری گفت: طرح هر محیط بان یک مدرسه را هم پیشنهاد دادهایم که بر اساس آن هر محیط بان در نزدیک ترین مدرسه به منطقه تحت حفاظت خود وارد و دانش آموزان را با اهمیت حفظ محیط زیست و کار محیط بانی آشنا میکند.
آموزش محیط بانان
ابتکار افزود: با برنامهریزیهای انجام شده قرار است امسال 600 نفر از محیط بانان تحت آموزش قرار گیرند که این دوره موجب توان افزایی و آموزش های تخصصی کم نظیر می شود و بعد از این دوره دیگر محیط بان آموزش ندیده ای نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: همچنین ماه آینده دور دوم آموزش محیط یانان به اتریش را خواهیم داشت و قرار است تا پایان سال 200 نفر از کارشناسان، مدیران و محیط بانان دوره های آموزشی بین المللی را گذرانده باشند.
معاون رئیس جمهوری گفت: با انعقاد قرار داد با کشورهای کره، چین، ژاپن ، نروژ و اتریش دوره های آموزشی مشترک خواهیم داشت.
انتهای پیام/