ساخت باتریای با طول عمر 270 سال
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، علاقهمندان تلفن همراه در نمایشگاه موبایل شانگهای، شاهد رونمایی از باتری جدیدی بودند که شاید بتوان آن را رقیب جدی فناوری یون لیتیوم قلمداد کرد. این باتری جدید که به سرعت شارژ میشود محصول شرکت Zap&Go است که میتواند نسل جدیدی در ساخت باتریها باشد. این باتری از ابرخازنهای گرافنی بهرهمند است و میتواند جایگزین میلیاردها باتری یون لیتیوم در ادوات الکترونیک باشد.
نکته شگفتآور این باتری آن است که در مدت کمتر از 5 دقیقه شارژ میشود؛ چنین ویژگی میتواند چالشی برای باتریهای یون لیتیوم فعلی باشد.
مزیت این باتری فقط سرعت بالای شارژ آن نیست بلکه مشکل رایج دیگری که در باتریهای یون لیتیوم وجود دارد در این باتریها حل شده است. اثر حافظه معمولاً باتری یون لیتیومی را بعد از 500 تا 1000 بار شارژ/دشارژ شدن، از پای در میآورد. دلیل این امر آن است که فرآیند شارژ/دشارژ یک واکنش شیمیایی است. اگر روزی یک بار، باتری یون لیتیوم شارژ شود، بعد از دو سال کاملاً عملکرد خود را از دست میدهد. این در حالی است که این باتری جدید بین 10 هزار تا 100 هزار بار شارژ شدن را تحمل میکند بنابراین، اگر هر روز آن را شارژ کنید 270 سال طول میکشد تا دچار زوال شود.
گرافن ماده جالب توجهی است به طوری که از آن در فناوری ذخیره انرژی استفاده میشود. شرکت زاپ اند گو معتقد است که با این ماده میتواند مشکلات حوزه ذخیرهسازی انرژی را حل کند.
ایمنی از دیگر مسائل موجود است که زاپ اند گو آن را حل کرده است. باتریهای یون لیتیوم زمانی که کاملاً تخلیه شوند، ناپایدار میشوند. بنابراین، گرم شدن باتری میتواند سرآغاز یک فاجعه باشد.
این باتری جدید کاملاً ایمن است به طوری که تمام عناصری که باتریهای یون لیتیوم را خطرناک کردهاند در این باتری حذف شدهاند. این درحالی است که ابعاد هر دو باتری یکی است.
در حال حاضر این شرکت روی نسل جدید این محصولات کار میکند تا قیمت و انعطافپذیری آن را بهبود دهد.
انتهای پیام/