گزارش مداخلهجویانه وزارت خارجه انگلیس درباره حقوق بشر در ایران
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا به نقل از ایسنا، در گزارش اداره امور خارجه و کشورهای مشترکالمنافع انگلیس آمده است: «با حصول توافق بالقوه تاریخی هستهای که محدودیتها و بازرسیهای شدیدی را بر برنامه هستهای ایران تحمیل میکند، سال 2015 شاهد تعامل مناسب ایران با نظام قانونمند بینالمللی بود.»
در ادامه گزارش مداخله جویانه وزارت امور خارجه انگلیس آمده است: «با این حال پیشینه حقوق بشری ایران کماکان موجب نگرانی است زمانی که رئیسجمهوری حسن روحانی در سال 2013 انتخاب شد، متعهد شد تا حقوق و آزادی شهروندان ایرانی را بهبود بخشد.»
وی همچنین قول اصلاحاتی در زمینه تبعیض علیه زنان و اعضای اقلیتهای مذهبی و ایجاد فضای بازتری برای آزادی بیان و عقیده را داد. با این وجود شواهد کمی دال بر تغییرات مثبت در این خصوص وجود دارد.
این گزارش بدون توجه به قوانین داخلی کشورها به وضعیت اعدامها در ایران پرداخته آورده است: «در برخی موارد بهنظر میرسد این وضعیت در ایران وخیمتر شده است. تعداد بالای اعدامها جزو نگرانیهای ویژه است. گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر ایران معتقد است که بین 966 تا 1025 نفر در سال 2015 در ایران اعدام شدند که نسبت به سال 2014 افزایش قابل توجهی داشت و در یک دهه گذشته بالاترین رقم بود. اکثریت کسانی که اعدام شدند به جرایم مرتبط با مواد مخدر محکوم بودند.»
در بخش دیگری از این گزارش ادعا شده است که اکثر روزنامهها، تلویزیون و رادیو تحت کنترل دولت هستند و اینترنت و سایتهای رسانههای اجتماعی به شدت محدود هستند. روزنامهنگاران، بلاگرها، فعالان حقوق بشری مرتبط دستگیر و زندانی میشوند. در ماه نوامبر بیش از 70 فرد به دلیل پیامهایی که در رسانههای اجتماعی منتشر کردهاند، دستگیر شدند.
در بخش دیگری از این گزارش وزارت امور خارجه انگلیس، به وضعیت زنان اشاره شد و آمده است: «زنان از حقوق و مزایای مشابهی که مردان دارند برخوردار نیستند و کماکان با تبعیض مواجهاند. برای مثال زنان متاهل برای خروج از ایران به رضایت شوهرانشان نیاز دارند و اگر همسرانشان رضایتنامه مورد نیاز برای اخذ یا تهدید پاسپورت را امضاء نکنند از سفر به خارج از کشور منع میشوند. در ماه سپتامبر نیلوفر اردلان یکی از بهترین بازیکنان فوتبال به دلیل موافقت نکردن شوهرش از سفر به مالزی و حضور در یک تورنمنت بازماند.»
در این گزاش به وضعیت اقلیتهای مذهبی نیز اشاره و مدعی شده است: «با این که برخی اقلیتهای مذهبی به طور رسمی تحت حمایت قانون اساسی قرار دارند، واقعیت این است که بسیاری از غیر مسلمانان با تبعیض مواجه هستند و تلاش مسلمانان برای تغییر دینشان ممکن است به کیفر خواست قضایی منجر شود. برای مثال گزارشهای متعددی از دستگیری اعضای مسیحی کلیساهای خانگی وجود دارد و در سال 2015 گزارش شد که تعدادی از شرکتهای وابسته به بهاییان به دلیل به جای آوردن مراسم در روزهای مقدس غیرمجاز تعطیل شدند.»
در این گزارش به اقدامات خصمانه و مداخلهجویانه دولت انگلیس علیه ایران اشاره شده و آمده است: «بریتانیا به هدایت تلاشهای بینالمللی برای ترغیب ایران به بهبود وضعیت حقوق بشریاش ادامه میدهد. ما به مطرح کردن پروندههای خاص با دولت ایران و نیز نگرانی از افزایش استفاده از حکم اعدام، اعدام نوجوانان و تعقیب قضایی اقلیتهای مذهبی ادامه میدهیم. بریتانیا همچنین به حفظ فهرست بیش از 70 نفری تحت نظام تحریمهای حقوق بشری ایران کمک کرده است. بریتانیا به تضمین تصویب قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل در زمینه وضعیت حقوق بشر ایران کمک کرد. بریتانیا در تنظیم پیشنویس این قطعنامه که با هدایت کانادا آماده شد، مشارکت داشت.این قطعنامه با 76 رای تصویب شد.»
در پایان این گزارش آمده است: «ما از تمدید حکم گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در ایران حمایت میکند و به حمایت از این حکم ادامه میدهیم و امیدواریم که ایران از این فرصت برای تعامل با سازمان ملل استفاده کند.»
انتهای پیام/