1.4 میلیون بیمار مبتلا به هپاتیت در کشور/بی پاسخ ماندن نامه خونهای آلوده
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سید مؤید علویان، رئیس شبکه هپاتیت ایران در نشست خبری روز جهانی هپاتیت در مورد آخرین اقدامات وزارت بهداشت در زمینه کاهش و مبارزه با شیوع هپاتیت در کشور اظهار کرد:در طول سالها فعالیت وزارت بهداشت در زمینه هپاتیت B و C دستاوردهای خوبی داشتیم البته 20 سال قبل شیوع هپاتیت B در برخی مناطق کشور بیش از پنج درصد گزارش شده بود اما از سال 73 با شروع واکسیناسیون نوزادان، افراد پر خطر،آتشنشانها، آرایشگرها و سایر گروههای سنی این میزان کاهش پیدا کرد به طوری که این میزان امروز به جز استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان به کمتر از دو درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه در برخی نقاط نیز کمتر از یک درصد ابتلا به هپاتیت B وجود دارد،افزود: در حال حاضر میزان شیوع هپاتیت B در افراد زیر 28 سال کمتر از یک درصد و در افراد زیر 22 سال کمتر از نیم درصد است که نشان دهنده تاثیر مثبت برنامههای وزارت بهداشت در این زمینه است.وضعیت سایر کشورهای منطقه در زمینه شیوع این نوع از هپاتیت بسیار اسفناک است در حالی که ایران در زمینه پوشش واکسیناسیون نوزادان از نظر ابتلا به هپاتیت B به عدد 90 درصد رسیده است بر همین اساس ما در زمینه درمان این بیماری نیز پیشرفت خوبی داشتیم.
علویان ادامه داد: هم اکنون تمام داروهای هپاتیت در داخل کشور تولید میشوند و تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند. همچنین دانش فنی لازم، آزمایشگاه و نیروی انسانی کافی نیز در تمام استانها وجود دارد به طوری که در 12 ساعت اول تولد نوزاد در ایران واکسن هپاتیت به وی تزریق میشود، پوشش هپاتیت در منطقه به دلیل عدم اجرا پروتکلهای درمانی و بهداشتی زیر 60درصد است در حالی که در ایران ای رقم به بالای 99 درصد رسیده است.
وی آمار ابتلا به هپاتیت B در کشور را یک میلیون و 400 هزار نفر اعلام کرد و گفت: این موارد ناشناخته هستند و باید با آگاهی و غربالگری نسبت به شناسایی، درمان و مراقبت از آنان اقدام کنیم همچنین باید در نظر داشته باشیم که بیماران مبتلا به هپاتیت B هیچ منعی برای ازدواج و فعالیت در جامعه ندارند.
رئیس شبکه هپاتیت ایران یادآور شد: شیوع هپاتیت C از 18 به 3 درصد طی 10 سال گذشته کاهش یافته است و در ایران از سال 75 بررسی و آزمایش خونهای اهدایی به سازمان انتقال خون از نظر ابتلا به هپاتیت C صورت گرفت. قبل از سال 75 انتقال خون به عنوان راه انتقال هپاتیت C تلقی نمیشد به همین خاطر پیشنهاد میکنیم اگر کسی قبل از این سال خون دریافت کرده است جهت اطمینان آزمایش هپاتیت C بدهد.
علویان تصریح کرد: 10سال پیش میزان شیوع هپاتیت C در بیماران دیالیزی بیش از 18درصد بود در حالی که امروز این میزان به زیر 3درصد کاهش پیدا کرده است، همچنین در بیماران هموفیلی شیوع هپاتیت c بالای 40 درصد بود که امروز این رقم به زیر 10درصد کاهش پیدا کرده است و میزان شیوع هیاتیت c در بیماران تالاسمی در گذشته 30 درصد بود که امروز به زیر 8درصد کاهش یافته است.
رئیس شبکه هپاتیت ایران همچنین از ارسال نامهای بی پاسخ به وزیر امور خارجه فرانسه، لوران فابیوس در خصوص پیگیری این پرونده خبرداد و گفت:در زمانی که این نامه را برای آقای فابیوس ارسال کردیم واقعاً هزینههای درمان هپاتیت C گران بود و باید 130 میلیون تومان و در این اواخر 70 میلیون تومان برای هر دوره درمانی جهت بیمار هزینه میکردیم.
علویان در مورد پرداخت غرامت از کشور فرانسه گفت: آنها هیچ زمانی حتی در جنگ نیز غرامتی به ایران ندادند و اصلاً امیدی هم به دریافت غرامت برای بیماران ایرانی مبتلا به هپاتیتC براثر مصرف فاکتورهای آلوده خونی فرانسه نداریم.
وی در ادامه با اشاره به ماجرای ورود فاکتورهای خونی از کشور فرانسه گفت: کشور فرانسه، قبل از اینکه به تکنولوژی پیشرفته در این زمینه دست یابد، به بعضی کشورها فاکتورهای خونی صادر کرد که منجر به شیوع هپاتیت C در بیماران خاص شد اما این موضوع به عنوان خونهای الوده مطرح شد، درحالی که مربوط به فاکتورهای خونی بود. امروز پیشرفت تکنولوژی باعث به صفر رسیدن شیوع هپاتیت C از طریق تزریق فاکتورهای خونی شده است. زمانی این ویروس ناشناخته بود 10 درصد از کسانی که درزمان جنگ مجروحیت 50 درصد به بالا داشتند، به هپاتیت C مبتلا شدند ولی با پیگیری بنیاد شهید درمان شدند.
انتهای پیام/