مدیران بیمارستانها باید دارای تحصیلات علوم مدیریت و اقتصاد سلامت باشند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمد عرب در آستانه برگزاری هشتمین همایش مدیریت بیمارستانی، اظهار کرد: بیمارستانها علاوه بر تولید خدمات بهداشتی و درمانی به عنوان یک سازمان اقتصادی در همه جهان شناخته میشوند و بسیاری نیز از فعالیتهای بیمارستانی به عنوان صنعت بیمارستان نام میبرند و دیدگاههای دیگری هم بیمارستان را به عنوان یک بنگاه اقتصادی میشناسند. وجود این دیدگاهها و نیز گردش مالی بالا، نیروی انسانی متخصص، وجود انبوهی از دستگاهها و ابزارهای تشخیصی و درمانی سبب میشود تا نحوه اداره امور بیمارستانها از اهمیت خاصی برخوردار شود.
وی افزود: به همین منظور دانشمندان علوم مدیریت و اقتصاد تلاش میکنند تا بهترین مدلهای اداره امور بیمارستانها را طراحی و اجرا کنند.
رئیس انجمن علمی اداره امور بیمارستانها در ادامه تصریح کرد: در نظامهای مختلف سلامت با توجه به نوع تامین مالی و نظام پرداخت و سایر عوامل مدلهای مختلف اداره امور بیمارستانها میتواند علاوه بر تامین سلامتی مردم سایر اهداف تولیدکنندگان خدمات را در بیمارستانها محقق سازد.
به گفته عرب، این روشها در همه دنیا به مورد اجرا گذاشته میشوند و کارایی و اثر بخشی متفاوتی دارند.
قائم مقام حوزه وزارتی وزارت بهداشت درباره تاثیر برگزاری همایش مدیریت بیمارستانی، گفت: این کنگره همه ساله با دعوت از متخصصان مدیریت، اقتصاد سلامت و نیز مدیران اجرایی بیمارستانهای بزرگ دنیا محلی برای تبادل اطلاعات و آموزش برای مدیران و روسای بیمارستانها، فارغ التصیلان و دانشجویان رشتههای مدیریت و اقتصاد و سایر دانشجویان حوزه سلامت ایجاد میکند این تبادل اطلاعات در قالب سخنرانیها، کارگاههای آموزشی و ارائه بهترین عملکردها در سه روز انجام میشود.
مدیر گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بیمارستان به عنوان یک سازمان اداری، مالی و اقتصادی شناخته میشود بنابراین اداره آن مستلزم دارا بودن دانش و مهارت های لازم در این زمینه ها است، اظهار کرد: افرادی میتوانند اداره امور بیمارستانها را به عهده بگیرند که تحصیلات دانشگاهی در زمینه علوم مدیریت و اقتصاد سلامت را گذرانده و تجربیات لازم در زمینههای مالی و حقوقی را داشته باشند.
رئیس انجمن علمی اداره امور بیمارستانها درباره وضعیت مدیریت بیمارستانها در کشور، عنوان کرد: در حال حاضر مدیریت بیمارستانها ترکیبی از نیروهای تحصیل کرده در رشتههای مدیریت و اقتصاد و نیز رشتههای مختلف پزشکی و غیر پزشکی است و انتظار میرود که مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی و نیز بیمارستانهای بخش خصوصی با تغییر رویکرد و بهکارگیری نیروهای متخصص در رشتههای مدیریت و اقتصاد بهداشت، زمینه ای لازم را برای افزایش بهرهوری منابع بیمارستانی و افزایش کیفیت خدمات و در نهایت رضایت مردم فراهم کنند.
بر اساس این گزارش، هشتمین همایش مدیریت بیمارستانی در تاریخ 4 الی 6 مرداد در سالن همایشهای رازی برگزار میشود.
انتهای پیام/