دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1395 - 14:56

سید احمدخاتمی‌: رئیس جمهوری ترکیه دو عذرخواهی بدهکار است

خطیب نماز جمعه این هفته تهران گفت: یک زوج جوان می‌خواهند ده میلیون وام بگیرند جانشان به لبشان می‌رسد آن وقت چشم باز می‌کنند و می‌بینند فلان مسئول فلان مقدار گرفته یا بعضی‌ها می‌گویند تمام حوقق دوره خدمتمان را بگذاریم روی هم به اندازه حقوق یک ماه یک مسئول نمی‌شود. اقدام کنید و اقدام قاطع کنید.
کد خبر : 103896

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله سید احمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به مساله حقوق‌های نجومی، عنوان کرد: ‌حقوق‌های نامتعارف همچنان داغ سنگین مردم ماست. اینکه خطیب نماز جمعه این هفته تهران تکرار می‌کند به این دلیل است که همچنان این مسأله زنده است. مردم می‌خواهند عدالت را در نظام اسلامی ببینند. مردم تحمل نمی‌کنند برخی مسئولین با خوی اشرافی زندگی کنند. انصافا مسئولان سه قوه در این سه عرصه و در این میدان وارد خدمت شدند. اینکه آمدند به سراغ حقوق‌ها و با برخی متخلفین برخورد کردند. امیدواریم مقطعی نباشد و ادامه پیدا کند که دیگر شاهد این حقوق های نامتعارف نباشیم.


او درباره سیاسی کردن مسأله و پاس کاری آن بین گروه‌های سیاسی نیز خاطرنشان کرد:‌ این مسأله محکوم است اگر دولت سابق‌، دولت فعلی و یا دولت‌های آینده هم باشد محکوم است. مردم انتظار اقدام قاطعانه را دارند . همچنان فضای جامعه در انتظار این اقدام است. مسئولان محترم، سرمایه شما اعتماد مردم است. این اعتماد در این عرصه آسیب دیده است. به سرعت این اعتماد را ترمیم و جبران کنید و اقدامات خود را به مردم بگویید تا مردم مثل عرصه‌های دیگر اعتمادشان باقی بماند. یک زوج جوان می‌خواهند ده میلیون وام بگیرند جانشان به لبشان می‌رسد آن وقت چشم باز می‌کنند و می‌بینند فلان مسئول فلان مقدار گرفته یا بعضی‌ها می‌گویند تمام حوقق دوره خدمتمان را بگذاریم روی هم به اندازه حقوق یک ماه یک مسئول نمی‌شود. اقدام کنید و اقدام قاطع کنید.


خاتمی تاکید کرد:‌ برخوردهای مقطعی دردی را درمان نمی‌کند هر چند وظیفه است باید منافذ ورودی این حقوق ها بسته شود. اگر مربوط به مجلس است مجلس ببندد، اگر مربوط به دولت است دولت ببندد در هر حال باید برخورد با این حقوق‌های نامتعارف برخورد سیاسی نشود و برخورد ریشه‌ای شود.


طبق مواد فراوان حقوق بشر هیچ کس حق سلب تابعیت یک شهروند را ندارد


وی با اشاره به اتفاقات بحرین گفت:‌ حکامی که در بحرین حکومت می‌کنند به زبان قرآنی جامعه فرعونی و به زبان امروزی جامعه ضد حقوق بشری را شکل دادند. جامعه فرعونی از نگاه قرآنی جامعه‌ای است که یک مستبد و دیکتاتور برآن حکومت می‌کند و هر جنایتی هم انجام می‌دهد. وضعیت کنونی جامعه بحرین بدین شکل است؛ حاکمی با مدیریت آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها با رعیت‌اش بدترین برخورد را دارد و از جهت حقوق بشری هم ضد حقوق بشر است.


تلاش کنیم این نماز جمعه هرروز با شکوه‌تر از همیشه برگزار شود، خطیب نماز جمعه با مطالعه حرف بزند. رسانه ملی در این رابطه بیشتر احساس مسئولیت کند و شب و روز جمعه برنامه‌های ترقیبی برای نماز جمعه داشته باشد. ان‌شاء‌الله نماز جمعه‌ها با شکوه‌تر برگزار شود

او ادامه داد: طبق مواد فراوان حقوق بشر هیچ کس حق سلب تابعیت یک شهروند را ندارد ولو جنایت کار باشد. این‌ها از یک عالم 77 ساله‌ای که در بحرین متولد شده و بحرینی است سلب تابعیت کردند. این یک اعدام معنوی است. معنایش این است که این عالم دیگر هیچ حق شهروندی ندارد و اخیرا تصمیم‌های دیگری دارند. این عالم و چهار عالم دیگر از همه مردم مسلمان دنیا کمک خواسته‌اند و به صراحت می‌گویند هویت، اعتقادات، شعائر و فرایض ما تحت هدف است.


خاتمی تاکید کرد: این «یاللمسلمین» گفتن است. مخاطب این «یاللمسلمین» وزارت خارجه ما است که الحمدلله موضع گرفته‌اند اما به نظر می‌رسد باید تلاش‌شان را بیشتر کنند‌. مخاطب این «یاللمسلمین» حوزه‌های علمیه هم هستند. حوزه نجف، قم و مراجع عظام تقلید هم هستند. کسی نمی‌تواند برای مراجع تقلید تکلیف تعیین کند ولی حضرات و بزرگان شیعه این جا سخن از دماء است. سخن از وحشی‌هایی است که ارزشی برای دماء مردم قائل نیستند. نه احتمال بدهید بلکه یقین داشته باشید بیانیه‌های شما در این عرصه تاثیرگذار خواهد بود. به مردم بحرین هم می‌گویم که راه مقاومت است. شما مقاومت کنید از دست دشمنانتان کاری بر نخواهد آمد و صبح پیروزی نزدیک است.


سالگرد اولین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی


خطیب نماز جمعه این هفته تهران به پنجم مرداد و سالگرد برگزاری اولین نماز جمعه در دانشگاه تهران در سال 58 به امامت آیت‌الله طالقانی هم اشاره کرد و گفت: نماز جمعه نماز معمولی نیست، بلکه نماز عبادی سیاسی است به همین دلیل امام جمعه را ولی فقیه منصوب می‌کند. بدون نصب ولی فقیه نماز جمعه برای این امام مشروع نیست. بنابراین آمدن مردم آن هم در هوای گرم 42 درجه آمدن معمولی نیست بلکه مانور است؛ مانور بیعت با نظام اسلامی.


او اضافه کرد: نماز جمعه سرمایه است. در دفاع مقدس ، در راهپیمایی‌ها ، در حوادثی که در کشور پیش می‌آید، این سرمایه خدمات ارزشمندی کرده و متعلق به شخص خاصی نیست بلکه متعلق به تک تک مردم است. تلاش کنیم این نماز جمعه هرروز با شکوه‌تر از همیشه برگزار شود، خطیب نماز جمعه با مطالعه حرف بزند. رسانه ملی در این رابطه بیشتر احساس مسئولیت کند و شب و روز جمعه برنامه‌های ترقیبی برای نماز جمعه داشته باشد. ان‌شاء‌الله نماز جمعه‌ها با شکوه‌تر برگزار شود.


موشک‌ها به برجام مربوط نیست


خطیب نماز جمعه این هفته تهران همچنین گزارش بان کی مون در رابطه با ایران را گزارشی غیرمنصفانه و ظالمانه خواند و افزود: این گزارشی است که بدعهدی‌های امریکا را ندیده . خودشان دارند اعتراف می‌کنند امریکایی‌ها به عهدشان عمل نکردند؛ بیش از 50 طرح و لایحه ضد روح برجام در مجلسین‌شان تصویب کرده‌اند. دبیر کل این‌ها را نمی‌گوید اما می‌گوید به ایران می‌گوییم دست از پرتاب موشک بردارد. قصه موشک ما نه به دبیر مربوط است و نه به برجام مربوط است.


او تصریح کرد: البته از دبیر کلی که تحت تاثیر صهیونیست‌ها این گزارش را تصویب می‌کند و نماینده رژیم صهیونیستی به صراحت گفته بان کی مون با ما مشورت کرده؛ از دبیر کلی که دلار می‌گیرد و عربستان سعودی را از لیست حقوق بشر در کشتن کودکان خارج می‌کند، بیش از این انتظار نیست. خروجی این کارها این است که ملت مسلمان بداند جواب این شیطنت‌ها فقط مقاومت است‌. ما همه به مقاومت عادت کردیم‌. شما مردم 4 دهه است که مرد میدان مقاومتید. از زبان شما مردم می‌گویم که پای عهدمان ایستاده‌ایم اما اگر عهده شکنی کردید، این نظام و مردم کاری می‌کنند که از کارتان پشیمان شوید.


رئیس جمهوری ترکیه دو عذرخواهی بدهکار است


خاتمی درباره حوادث ترکیه هم گفت: در این عرصه رسانه‌های ‌ما به خصوص رسانه ملی بسیار خوب عمل کردند. از ابتدای کودتا نظام ما کودتا را محکوم کرد؛ غلبه زورمدارانه را محکوم کرد. این محکومیت مبنایش این است که ما به رای مردم احترام می‌گذاریم. با همین ملاک از دولت سوریه حمایت می‌کنیم می‌گوییم در فلسطین هر فلسطینی یک رای دارد یا هر بحرینی یک رای دارد بنابراین موضع نظام یک موضع مبنایی است.


خطیب نماز جمعه این هفته تهران اضافه کرد:‌ معنای مقابله با کودتا این نیست که ما به رئیس جمهوری ترکیه انتقاد نداشته باشیم‌. رئیس جمهور ترکیه چندی پیش از دولت روسیه به خاطر اسقاط هواپیمایش عذرخواهی کرد. رئیس جمهوری ترکیه دو عذرخواهی دیگر بدهکار است و باید از قربانیان داعش در کل دنیا عذرخواهی کند. چون تنها دولتی که به داعش میدان داد دولت ترکیه بود. به داعش دفتر داد. بازارچه مرزی ایجاد کرد و نفت دزدی داعش را به تاراج می برد. شما در تمام خون‌هایی که ریخته شده شریک‌هستید شما این جنایت کاران را تحریک کردید گرچه این روزهای آخر به خاطر اینکه این مارها‌، دولت ترکیه را گزیدند پشیمان‌اند اما باید عذرخواهی کنید.


او همچنین عنوان کرد:‌ شما یک عذرخواهی به مسلمانان جهان هم بدهکارید؛ چرا در رابطه با رژیم صهیونیستی منافقانه عمل می‌کنید؟ یک بار آنچنان در مقابلشان می‌ایستید و یک بار به صراحت مسأله ایجاد روابط حسنه را مطرح می‌کنید.


خاتمی همچنین ترور در نیس فرانسه را هم محکوم کرد و خطاب به دولت فرانسه گفت:‌ ترور در نیس فرانسه و کشتن بیگناهان در تمام دنیا را محکوم می‌کنیم. چه این قاتل داعش باشد چه عربستان ، چه رژیم صهیونیستی ، چه بحرین. همه می‌دانند که داعش را برای مقابله با نظام اسلامی تولید کردید. ولی همان جانورهایی که شما برای مقابله با نظام ما ساختید الان به جان خودتان افتاده اند و آنچه دارد اتفاق می افتد بذرش را خودتان کاشتید. دست از حمایت این‌ها بردارید. اگر شما دست از حمایت بردارید مطمئن باشید کلک گروه‌های تکفیری کنده خواهد شد.


از ابتدای کودتا نظام ما کودتا را محکوم کرد؛ غلبه زورمدارانه را محکوم کرد. این محکوومیت مبنایش این است که ما با رای مردم احترام می‌گذاریم با همین ملاک از دولت سوریه حمایت می‌کنیم می‌گوییم در فلسطین هر فلسطینی یک رای دارد یا هر بحرینی یک رای دارد بنابراین موضع نظام یک موضع مبنایی است

او ادامه داد:‌ برخورد دوگانه با تروریسم یعنی چه؟ از نگاه شما تروریست خوب و بد وجود دارد؟ اگر تروریست های منافق 17 هزار نفر از مردم کشور ما را ترور کردند ، به کشور شما بیایند آن‌ها را از لیست ترویست ها جدا می کنید و پناهشان می دهید. اما اگر یک ترور دیگر اتفاق بیفتد بد می‌شود. تا وقتی این تفکر را دارید قصه تروریسم از بین نخواهد رفت. تروریسم بد است و خوب و بد ندارد، اما در نگاه شما تروریسم خوب داریم و از منافقین حمایت می‌کنید.


خاتمی در پایان تاکید کرد:‌ رئیس جمهوری فرانسه جنایاتی انجام داده که اگر جنایش از جنایت تروریست ها بیشتر نباشد کمتر نیست و آن انتساب تروریسم به اسلام است او گفته تروریسم اسلامی. این راننده کامیون که مردم را کشته نزدیکانش می‌گویند بی نماز ، بی روزه ، شراب خوار و بی بندو بار بوده است آیا این مسلمان می‌شود. 82 درصد قربانیان تروریسم در دنیا مسلمان ها هستند. معلوم می‌شود که هدفی را از این اتهامات دنبال می‌کنید. اتهام به اسلام بدتر از تروری است که صورت گرفته . همین حرف های شما و منش های نادرست شما داعش و داعش ها را ساخته است. مطمئن باشید روزی مردم فرانسه یقه شما را خواهند گرفت و شما را به ذلت می نشانند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب