دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تجاری‌سازی آنزیم نوترکیب فنیل آلانین دهیدروناژ از سوی عضو هیات علمی واحد بندرعباس برای نخستین بار در کشور

برای نخستین بار در کشور، آنزیم نو ترکیب فنیل آلانین دهیدروناژ از سوی شرکت دانش‌بنیان هرمز زیست آنزیم دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس به صورت کاملا بومی، تولید و تجاری‌سازی شد.
کد خبر : 101920

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس با بیان اینکه پیشرفت این طرح تاکنون در حدود 80 درصد بوده و باقی طرح مربوط به مطالعات میدانی و مجوز کیت غربالگری است، گفت: «کاربرد این آنزیم در کیت تشخیص بیماری فنیل کتونوری ( pku ) برای همه نوزادان 2 تا 5 روز متولد شده است و با توجه به اینکه کیت‌ها و یا آنزیم مورد استفاده در آن، وارد می‌شوند در نتیجه با تولید این آنزیم علاوه بر اینکه از واردات بی‌نیاز می‌شویم، ارزآوری نیز به دنبال دارد.»


رحمان مهدی‌زاده با توجه به مزیت‌ها و ویژگی‌های طرح افزود: «بومی بودن محصول تولید شده، راندمان بالای تولید، حساسیت، کیفیت و تشخیص مقادیر کم و پایداری درازمدت و اعتبار دوساله آن در حالی که کیت‌های مشابه خارجی فقط یک سال گارانتی دارند، قابل توجه است و شرکت میثاق تلاشگران به عنوان یکی از واردکنندگان اصلی کیت‌های غربالگری با خریداری 100 میلی لیتر از محصول آنزیم این شرکت از تولید داخل حمایت کرد.»


مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان هرمز زیست آنزیم با توجه به حمایت‌های گسترده واحد بندرعباس در تولید و تجاری‌سازی این محصول گفت: «داشتن خط تولید در فضای شرکت، خریداری دستگاه‌ها و هزینه برای انجام مطالعات میدانی است و از آنجا که دستاورد فروش شرکت محدود به آنزیم‌های نو ترکیب می‌شود، انتظار می‌رود ادامه و پایان طرح با حمایت بیشتری از سوی واحد برای بهره‌برداری از خط تولید کیت‌ها صورت گیرد.»


وی با اذعان به اینکه میزان شیوع این بیماری در کشور در هر 8 هزار نفر یک نفر است، اظهار کرد: «از آنجا که فنیل کتونوری یک بیماری ژنتیکی است که در اثر ازدواج‌های فامیلی اتفاق می‌افتد باید به وسیله تغییر رژیم غذایی نوزاد که ممنوعیت استفاده از شیر مادر و استفاده از شیر بدون فنیل آلانین است، مورد استفاده قرار می‌دهند در غیر این‌صورت عوارضی مانند مشکلات پوستی و تغییر رنگ پوست و مو به زرد و عقب ماندگی ذهنی، بزرگی سر و فاصله بین دندان‌ها را در پی دارد، گرچه تشخیص به هنگام و پیشگیری بیماری را از بین نمی برد اما موجب هدایت بیمار به مراکز بهداشت، متخصص تغذیه و سپس مشاوره های بالینی توسط مددکاران اجتماعی می شود.»


این شرکت به عنوان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در استان هرمزگان است که با تولید محصول گالاکتوزومی در سال 94، مفتخر به اخذ مجوز دانش بنیان نوپا از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شد.




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب