دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در جمع دانشگاهیان شهر رفسنجان؛

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی : دانشگاه آزاد اسلامی روی دوش مردم شکل گرفت/ اراضی واحد علوم‌تحقیقات تهران را امام(ره) به دانشگاه آزاد اهدا کرد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به همراه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و تعدادی از مسئولان این دانشگاه در ادامه سفرش به کرمان، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان حضور پیدا کرد و با مردم و دانشگاهیان این شهر به گفت‌وگو پرداخت.
کد خبر : 101853

به گزارش خبرنگار اعزامی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با مردم و دانشگاهیان شهر رفسنجان گفت: حقیقتا از نعمت‌های مهم الهی برای کشور، انقلاب و اسلام این است که توفیق نصیب دانشمندان ایرانی شد که توانستند دانشگاهی به عظمت دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور، عرصه‌های بین‌المللی و فضای مجازی به وجود بیاورند و سفره تعلیم، تربیت و تحقیق را باز کنند.


او افزود: این امر از مهم‌ترین کارهای زیربنایی است که در هر جای دنیا می‌تواند اتفاق بیفتد. اگر جامعه امروز از دانش و تکنیک عالی برخوردار نشود، حتی اگر منابع طبیعی پرارزشی در اختیار داشته باشد نمی‌تواند پیشرفت کند. آنچه که انسان را از سایر مخلوقات الهی متمایز و برتر کرده دانش انسان است.


هاشمی رفسنجانی گفت:‌ وقتی خداوند خواست انسان را خلق کند ملائکه تعجب کردند که با وجود مخلوقاتی مثل ما برای چه این موجود دوگانه را خلق می‌کنید؟ موجود دوگانه‌ای که از طرفی می‌تواند به خدا برسد و از طرف دیگر می‌تواند به فساد و ظلم کشیده شود. این نقطه جالبی است که در ابتدای خلقت بشر ملائکه به خدا می‌گویند که چرا موجوداتی خلق می‌کنید که موجب خونریزی و فساد می‌شود. در صورتی که مخلوقاتی مثل ما دارید که همه وجودشان تسبیح و تقدیس است و اگر خلق این موجودات تنها برای شناخت خدا و عبادت خداست، ملائکه به بهترین نحو آن را انجام می‌دهند.


او افزود: خداوند برای قانع کردن ملائکه میدان آزمایشی درست کرد تا تفاوت انسان با ملائکه را نشان دهد. این کار برای این بود که خدا به مخلوقات خود نشان دهد راه درست و راهی که انسان را به سعادت کامل می‌رساند از دانش و علوم عالی می‌گذرد. خداوند از ملائکه خواست اسماء را بگویند که ملائکه از پاسخ باز ماندند. اما زمانی که از حضرت آدم سوال شد او اسماء را بیان کرد و این‌گونه بود که ملائکه در مقابل آدم سجده کردند، در واقع ملائکه به خاطر دانش در مقابل آدم سجده کردند.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: وقتی تاکید بر این مساله در قرآن وجود دارد و همه آن را قبول دارند، نباید جهان اسلام دانش را از دیگران بگیرد، البته باید دانش را از هر جا که وجود دارد گرفت، اما نباید به دیگران وابسته بود. زمانی که اروپا در قرون وسطی دست و پا می‌زد، مسلمانان آن تمدن عظیم اسلامی را از جزیره‌ای که فقط چند نفر در آن می‌توانستند بخوانند و بنویسند ایجاد کرد و دانش از سراسر دنیا به آنجا روی آورد. امت اسلامی به سرعت آن تمدن عظیم را ساخت که مادر تمدن‌های امروز دنیاست.


او افزود: نقش اول را ترجمه ایفا کرد. زیرا هرجا کتاب علمی وجود داشت، دانشمندان آن را در ایران و در جندی‌شاپور می‌آوردند. وقتی دنیای اسلام به طرف دانش رفت، دانش بشری از طریق ترجمه به دنیای اسلام راه پیدا کرد.


هاشمی گفت: باید به دنبال علم برویم. به آنهایی که معتقدند نباید به کشورهای دیگر رفت و از غرب الگو گرفت می‌گوییم تا زمانی که خودمان به آن حد از دانش نرسیدیم باید به کشورهای دیگر رفته و از آنها استفاده کنیم. زیرا دانش‌اندوزی دستور خداست. دانش با این شیوه در دنیای اسلام رواج پیدا کرد. بعد از مرحله ترجمه، مرحله تحقیقات شروع شد که ایرانیان نقش زیادی در آن داشتند، زیرا جندی‌شاپور در ایران بود و در جندی‌شاپور دانشمندان همه‌جای دنیا حضور داشتند، در نتیجه دنیای اسلام به سرعت به آن تمدن رسید. وقتی که مبنای ما در زندگی دانش است، چرا باید امروز این‌طور عمل کنیم؟


او افزود: وقتی که انقلاب پیروز شد در کشور ما فقط در چند شهر بزرگ دانشگاه وجود داشت. یکی از کارهای بسیار زیبایی که دانشگاه آزاد اسلامی کرد اما خیلی‌ها از آن صحبت نمی‌کنند این بود که دانشگاه آزاد اسلامی عدالت و تعادل جغرافیایی در دانش را در کشور رواج داد. بومی‌سازی نقش مهمی در این مساله داشت زیرا تعدادی از خانواده‌ها چندان مایل نبودند که فرزندان‌شان به شهرهای دور بروند، اما حالا که دانشگاه در محل زندگی افراد احداث شده مردم‌ به آسانی می‌توانند تحصیل کنند. قبلا هیچ‌کسی به این فکر نبود اما دانشگاه آزاد اسلامی کار بزرگی انجام داد.


رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما در جاهای بسیار کوچک نیز واحد داریم، وقتی مردم طالب دانش هستند از دورترین نقاط مراجعه کردند و درخواست می‌کردند که در آنجا دانشگاه تاسیس شود. از آنجایی که دانشگاه آزاد اسلامی بودجه دولتی و منابع مالی وسیعی نداشت، با کمک مردم و خیرین این واحدها احداث شد. در نتیجه این دانشگاه روی دوش مردم به خواست و نیاز مردم شکل گرفت.


او افزود: در همه این سی و چند سال همیشه شاهد حسادت و کارشکنی‌های عمده‌ای بودیم، افرادی که نمی‌خواستند دانش به این شکل در کشور رواج پیدا کند. همین حالا نیز برای گرفتن مقاطع عالی تحصیلی با وجود اینکه در هیات امنای مرکزی دو وزیر علوم‌، تحقیقات و فناوری و وزیر بهداشت و درمان حضور دارند، دچار مشکل هستیم. در عین حال بسیاری از مشکلات دانشگاه آزاد اسلامی به زحمت حل می‌شود. با همه این نامهربانی‌ها ما با اتکاء، اقدام بسیار هوشیارانه امام‌خمینی‌(ره) از این مشکلات عبور می‌کنیم.


هاشمی رفسنجانی ادامه داد: زمانی که همه‌چیز در آموزش کشور دولتی شده بود، دانشگاه آزاد توانست نقش مهمی ایفا کند. امام‌خمینی‌(ره) از این دانشگاه حمایت مادی و معنوی کردند. ایشان از هیچ کمکی دریغ نکردند تا بتوانند جلوی هرگونه تعرض به دانشگاه را بگیرند.


او به یکی از بزرگترین دانشگاه آزاد اسلامی یعنی واحد علوم‌تحقیقات اشاره کرد و گفت: اراضی واحد علوم‌تحقیقات تهران را امام به دانشگاه آزاد اسلامی اهدا کرد و با این حمایت‌ها طلسم‌ها شکسته شد. امروز به جایی رسیدیم که می‌توانیم امیدوار باشیم در دنیا به عنوان یک مرکز قابل‌قبول برای دانشمندان دنیا شناخته شده‌ایم.


هاشمی رفسنجانی گفت: پس از برجام شرایطی به وجود آمد که به دانشگاه آزاد اسلامی فرصت داده شد در دانش و تکنیک بسیار مهم ایتر یعنی دانش گداخت هسته‌ای مشارکت داشته باشد، اگر دانشگاه آزاد با این وسعت 70هزار استاد و معلم، 2 میلیون دانشجو، 5 میلیون فارغ‌التحصیل و... وجود نداشت، چنین موقعیتی پیش نمی‌آمد. خداوند این توفیق را به ما و ملت داد. ملتی که با فداکاری‌هایش انقلاب را پیروز کرد. ملتی که با فداکاری‌هایش شورش‌های اول انقلاب را که بسیار خطرناک بود حل کرد. اگر مردم کمک نمی‌کردند به اینجا نمی‌رسیدیم و اکنون به سرنوشت لیبی، افغانستان، عراق و... دچار می‌شدیم. فضای مردم ما فضایی بود که تروریسم در آن نمی‌توانست تنفس کند.


او به دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: جنگ را چیزی جز اقیانوس مردم نمی‌توانست حل کند. اگر آن اقیانوس بسیجی در جبهه وجود نداشت نمی‌توانستیم جنگی را که غرب، شرق و ارتجاع علیه ما شروع کرده بود را پیروز شویم. مردم با امواج خروشان آمدند و ما توانستیم تمام شرورهای بین‌المللی را شکست دهیم. حتی در سازمان مللی که طرفداری در آن نداشتیم به خاطر قدرت جنگی ما رای به نفع ما صادر شد و عراق به پرداخت 1000 میلیارد دلار محکوم شد.


هاشمی‌رفسنجانی به دوران سازندگی اشاره کرد و گفت: در دوران سازندگی نیز اگر مردم همکاری نمی‌کردند نمی‌شد کار کرد، اما مردم به خوبی حمایت کردند و ما توانستیم زیربناهای کشور را به سطح مطلوبی برسانیم.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: دانشگاه آزاد اسلامی برای مردم است. ما هیچ کمکی از دولت نگرفتیم، این دانشگاه کار بزرگی انجام داد و عدالت آموزشی که در هیچ جای دنیا وجود ندارد را در ایران به وجود آورد. همین اواخر موجی در انگلیس شروع شد که بر این نکته تاکید داشت که یکی از اشتباهات آنها این بود که دانشگاه‌هایشان را در مراکز پیشرفته تاسیس کرده‌اند و اکنون مراکز عقب‌مانده فاقد امکانات هستند. چون هر دانشگاهی در هر شهرستانی آن مکان را به چند گام بالاتر می‌رساند.


او افزود: لطف خداوند شامل حال ما شد که توانستیم با اتکا به مردم به این موفقیت دست پیدا کنیم. الان دانشگاه آزاد اسلامی وارد مسائل بین‌المللی شده تا بتوانیم تبادل داشته باشیم.


هاشمی ضمن اشاره به اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی درون‌زا و برون‌نگر است. در دوران تحریم‌ها بسیاری از بازارها از ما گرفته شد و باید این بازارها به ما برگردانده شود. البته بدون برون‌نگری، درون‌زایی انجام نمی‌شود، از طرفی برون‌نگری به تنهایی جواب نمی‌دهد و هردوی آنها باید با هم باشند. دانشگاه آزاد اسلامی به امید خدا در این مسیر قرار می‌گیرد تا بتواند وزنه‌ سنگینی باشد.


او به افاغنه ایران اشاره کرد و گفت: یکی از ظلم‌هایی که به افاغنه می‌شد، جلوگیری از تحصیل آنها بود. اما امروز با توجه به رهنمودهای امام‌خمینی‌(ره) و تاکید مقام معظم رهبری، این افراد اجازه تحصیل پیدا کرده‌اند. خواهید دید در موج جدید، دانشگاه آزاد اسلامی چند پله در فضای جهانی و در دانش مبنایی برای توسعه پیش خواهد رفت.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شما سربازان این میدان هستید. به عنوان مثال اگر در همین رفسنجان دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس نمی‌شد، بقیه دانشگاه‌ها هم به این شهر نمی‌آمدند. دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان از هر جهت واحد خوب و بسیار موفقی است و توسعه را در پیش گرفته است. امیدواریم با کمک سایر دانشگاه‌ها بتوانیم شهر رفسنجان را به مبنای علم و مبنای پیشرفت تبدیل کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب