دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1395 - 10:16

تکامل در دوره‌های گرم زمین سریع‌تر بوده است

نتایج یک پژوهش در دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا نشان می‌دهد که روند تکامل یا فرگشت در گونه‌های اولیه حیات در کره زمین با سرعت بسیار بیش‌تری صورت می‌گرفته است.
کد خبر : 101305

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ساینس دیلی، دکتر ریچارد ولفندد، استاد رشته زیست‌شیمی و زیست‌فیزیک و همکارانش دریافتند که سرعت تغییر در برخی DNA‌های مشخص، که مسئول اصلی تکامل در جانداران هستند، با بالارفتن دمای هوا به شدت بیش‌تر می‌شود.


این دانشمندان می‌گویند که این یافته‌ها در کنار شواهد تازه‌ای که نشان می‌دهد کره زمین در گذشته بسیار گرم‌تر از زمان حال بوده است، نشان می‌دهد که جهش‌های ژنتیکی در چرخه تکاملی موجودات زنده 4000 برابر زمان کنونی انجام می‌شده است.


دکتر ولفندد می‌گوید: «در دمای بالاتر هوا، که به نظر می‌رسد در سال‌های اولیه تشکیل حیات روی کره زمین غالب بوده، تکامل با سرعت خیلی بیش‌تری انجام می‌شده است».


سرعت بالاتر تکامل به این معناست که موجودات زنده سریع‌تر از آنچه اکنون تغییر می‌کنند، با تغییرات محیطی‌شان تطبیق می‌یافتند؛ امری که برای ادامه حیات آنها در آن زمان حیاتی بود.


در سال‌های اولیه شکل‌گیری حیات در کره زمین، این سیاره با تغییرات محیطی وسیعی مانند سیل‌های غول‌آسا، آتش‌سوزی‌های مهیب، زلزله و آتشفشان‌های فعال در خشکی‌های و اقیانوس‌هایش مواجه بود.


در بحث میان مخالفان و موافقان تکامل همیشه تصور بر این بوده است که سرعت تکامل تقریبا در طول زمان ثابت بوده است. امری که اکنون دانشمندان می‌گویند، درست نیست.


وب‌سایت فیزیک دات اورگ در گزارشی که در این زمینه منتشر کرده است می‌گوید که زمین تقریبا 4/6 میلیارد سال قبل از هاله‌ای از ابر و خاک و گازهای گرم شکل گرفته است تا اینکه در 4/3 میلیارد سال قبل برخی از این گازها سرد شدند و شکل‌گیری اقیانوس‌ها شروع شد.


محققان می‌گویند که شواهد تازه‌ای که از صخره‌های استرالیا به ‌دست آمده است، نشان می‌دهد که حیات از 4/1 میلیارد سال قبل، و تقریبا بلافاصله بعد از شکل‌گیری اقیانوس‌ها به‌ وجود آمده است. در آن زمان دمای روی کره زمین نزدیک به نقطه جوش آب ، 100 درجه سانتی‌گراد بوده است؛ یعنی 75 درجه بیش‌تر از دمای متوسط در زمان حال.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب