نوبخت: دولت پیگیر فیشهای حقوقی در قوای مقننه، قضائیه و سایر نهادها خواهد بود
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود که صبح امروز در ساختمان کوثر نهاد ریاستجمهوری برگزار شد، در سخنانی اظهار کرد: فیشهای حقوقی نامتعارف باعث شد تلاش دولت برای یکسانسازی پرداختها دیده نشود.
وی با اشاره به اقدامات دولت در برابر موضوع فیشهای حقوقی افزود: دولت تنها به ابراز تأسف بسنده نکرد و فعلالانه وارد عمل شد.
نوبخت تأکید کرد: دولت پیگیر فیشهای حقوقی در قوای مقننه، قضایه و سایر نهادها خواهد بود تا این مسله را در همه جا ریشهکن کند.
نوبخت همچنین اظهار کرد: دولت نسبت به این مساله حساس است و مسئولانه عمل میکند و ضمن ابراز تأسف و عذرخواهی برای برخورد با این مسأله اقداماتی را آغاز کرد.
13 مدیر دولتی را برکنار کردیم
سخنگوی دولت اضافه کرد: دولت در راستای اقدامات خود در این زمینه 13 مدیر دولتی را برکنار یا با استعفای آنان موافقت کرد. از طرف دیگر دولت برای جلوگیری از تکرار این ماجرا آنچه را در اختیار شورای حقوق و دستمزد بود، اصلاح کرد و راه گریز را به جز در موارد قانونی که نیاز به تصمیمگیری مجلس شورای اسلامی داشت، بست.
نوبخت افزود: امسال رشد حقوق و دستمزد کارکنان دولت 12 درصد بود که البته زیاد نیست و به همین جهت دولت از سال گذشته اعلام کرد که نظام پرداختها نیازمند اصلاح است، در غیر این صورت عدالت انجام نمیشود.
وی ادامه داد: دولت با متمرکز شدن بر پرداختی های حقوق یک و نیم ملیون تومانی در سه ماهه اول امسال، چهار هزار و 500 میلیارد تومان اضافه بر پرداختی ها نسبت به سال گذشته برای عادلانه کردن حقوق و دستمزد کارکنان پرداخت کرد.
نوبخت افزود: باید توجه داشت که میزان این حقوقهای نامتعارف چقدر است و اضافه پرداختهای دولت در سه ماهه اول سال جاری چقدر بوده است؛ به طوری که آن اقدام نارضایتی ایجاد کرد ولی اقدام دولت در ترمیم حقوقها رضایتی ایجاد نکرد.
وی یادآور شد: دولت مصمم است دریافتهای کارکنانی که دریافتی کمتری دارند را عادلانه کند.
نوبخت تصریح کرد: دولت اجازه نمی دهد در هیچ شرایطی، عدم تعادل در پرداخت ها وجود داشته باشد.
نوبخت با بیان این نکته که به نظام بانکی انتقاد وارد است که چرا به تولید کمک نمی کند؟ توضیح داد: بانکها توانایی قابل توجهی ندارند. پیش از اینکه دولت یازدهم آغاز شود، مجمع عمومی بانک مرکزی مصوبهای داشت از بند – ب – ماده 26 قانون پولی که به نحو مناسب درصدد استفاده آن بود تا بدهیهای دولت را تسویه کند اما این موضوع موافقت نشد و آن بدهیها باقی ماند و اکنون نیز وجود دارد.
وی افزود: ما اکنون می خواهیم دو تبصره به قانون فعلی بودجه اضافه کنیم که بر این اساس می توانیم نسبت به اصلاح نظام بانکی فعالانه عمل کنیم. نخست اینکه دولت تلاش دارد از طریق اصلاح نظام بانکی بدهی خود را تسویه و زمینه تولید را فراهم کند؛ سپس سرمایه بانک ها را افزایش دهد.
سخنگوی دولت گفت: اما با شرایط فعلی، بانک ها نمی توانند نه به صنعت و نه به تولید کمک کنند و صورتحسابهای مالی آن ها می تواند برای بانک های خارجی که در صدد کار با بانک های ایرانی هستند، نگرانکننده باشد.
نوبخت در تکمیل از این بخش از توضیحات خود اظهار داشت: نرخ تورم کاهش یافته اما ببینید که چقدر انحنای ساختاری در نظام بانکی برای کاهش نرخ سود تسهیلات وجود دارد؛ چرا که معوقات قبلی بانک ها باقی مانده و پرداخت نشده است.
وی تاکید کرد: دولت با چشم باز این موارد را می داند، برنامه ریزی کرده و بخش به بخش اجرا می کند و انشاءالله آثار اصلاح نظام بانکی را می بینیم.
توافق هسته ای موفقیت برای جمهوری اسلامی ایران
در این جلسه خبرنگار دیگری در باره 23 تیر سالگرد توافق هسته ای پرسید که سخنگوی دولت گفت: با توجه به شرایط تحریم، این موضوع یک موفقیت برای جمهوری اسلامی ایران تلقی می شود به طوری که اکنون تندروهای آمریکایی و رژیم صهیونیستی از آن استقبال نمیکنند و معتقدند ایران پیروز شده است.
نوبخت افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرموده اند این یک واقعیت است و نباید بیش از آنکه مثبت ها را بیان کرد و بر کاستی ها متمرکز شد. ما تا آنجا که توانستیم از حقوقمان برای برخورداری از چرخه کامل سوخت هسته ای استفاده کردیم و همچنین در ماه های نخست 7.1 میلیارد دلار از منابع مالی خودمان را پس گرفتیم و به ریال تبدیل و در بودجه از آن استفاده کردیم.
محدودیت صادرات نفتی را شکستیم
وی تحریم نفتی را یکی از مسائل عمده دانست و گفت: آن ها ایران را به صاردات یک میلیون بشکه نفت خام محدود کرده بودند در حالی که در خرداد ماه گذشته دو میلیون و 568 هزار بشکه نفت صادر کردیم. ما توانستیم محدودیت صادرات نفتی آنها را بشکنیم.
نوبخت همچنین افزود: از 27 دی ماه سال گذشته، سرمایه گذاری 3 میلیارد و 418 میلیون دلاری برای 41 طرح انجام شد و همچنین 4.2 میلیارد دلار برای توسعه انرژی سرمایه گذاری مستقیم شده است.
18.4 درصد رشد وزنی خرید گندم
سخنگوی دولت درباره خرید تضمینی گندم نیز خاطرنشان کرد: در سال گذشته میزان تولید گندم در کشور 11 میلیون و 522 هزار تن بود که پیش بینی برای سال جاری تولید 12 میلیون و 800 هزار تن است.
نوبخت افزود: تا 21 تیرماه سال جاری، 6 میلیون و 583 هزار تن گندم به ارزش 8 هزار و 400 میلیارد تومان خریداری شده که نسبت به سال قبل 18.4 درصد رشد وزنی داشته است.
وی همچنین با اشاره به خرید چای بهاره، گفت: تا تاریخ 21 تیرماه سال جاری، 79 هزار تن چای به ارزش 147 میلیارد تومان خریداری شده است که در بهار امسال میزان تولید چای 41 درصد رشد داشته است.
نوسازی و ساماندهی ناوگان تاکسیرانی در دستور کار دولت
نوبخت در خصوص نوسازی ناوگان تاکیسیرانی نیز اظهار داشت: به منظور بهبود وضعیت آلودگی هوا که بخشی ناشی از تردد خوردوهای فرسوده در سطح شهر بود، دولت برنامه نوسازی و ساماندهی ناوگان تاکسیرانی را در دستور کار قرار داد و بر اساس آخرین گزارش ها از 90 هزار خودروی تاکسی، 57 هزار و 612 خودرو ثبت نام و پرونده 12 هزار و 122 مورد برای نوسازی تاکسی های فرسوده به ایران خودرو ارسال شده است.
نوبخت درباره فعال کردن 7 هزار و 500 واحد تولیدی برای سال جاری نیز گفت: برنامه داریم در ازای تسهیلات مناسب برای سرمایه در گردش امکان افزایش تولید را فراهم کنیم که هم زمینه اشتغال داشته باشیم و هم واحدهای تولیدی در سراسر کشور فعال شوند که بر اساس آخرین گزارش ها تعداد واحدهایی که در استان ها برای دریافت تسهیلات بانکی ثبت نام کرده اند 29 هزار و 599 واحد می باشند.
وی افزود: از این میزان 6 هزار و 940 واحد تولیدی به بانک ها معرفی شده اند و 456 واحد تولیدی در شعب بانک ها در حال آخرین اقدامات برای دریافت تسهیلات هستند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: دولت مصمم است تا در نیمه اول سال جاری بخش قابل توجهی از واحدهای تولیدی نیمه فعال را با معرفی به بانک ها و اخذ سرمایه در گردش، فعال کند.
تخصیص 6 هزار و 216 میلیارد تومان برای طرح های عمرانی
نوبخت به تخصیص اعتبارات طرح های عمرانی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: تا به امروز بالغ بر 6 هزار و 216 میلیارد تومان برای طرح های عمرانی تخصیص داده شده که از این میزان 4 هزار و 500 میلیارد تومان از طریق اسناد خزانه به بدهی پیمانگران تخصیص داده شد و هزار و 716 میلیارد تومان هم شامل آب های مرزی، تسطیح اراضی استان خوزستان و اعتبارات ویژه آبرسانی روستایی میشود.
وی همچنین گفت در حال تهیه گزارشی از آخرین سرمایه گذاریها که در فضای پسابرجام بوجود آمده هستیم؛ اگرچه این مسئله در محاق مسائل روز به وجود آمده قرار گرفته است اما دولت تلاش خود را برای خروج از رکود و سرعت بخشی به رشد اقتصای کشور ادامه می دهد.
انتهای پیام/