ماموریت فضاپیمای «جونو» و شناخت سیاره مشتری از چه نظر مهم است؟
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، دانشمندان میخواهند بدانند منشاء سیاره مشتری چیست و موقعیت آن چه تاثیری بر دیگر سیارهها از جمله زمین میگذارد.
اسکات بولتون، پژوهشگر ارشد ماموریت جونو در ناسا میگوید: «مشتری قویترین میدان مغناطیسی و سریعترین چرخش به دور خود و قویترین میدان گرانش را دارد. تشعشعات آن بسیار شدید است. سرعت پرواز جونو سریعتر از هر فضاپیمایی است و میتواند در حین چرخش، اشعههای خورشیدی غول پیکر را جذب کند».
گرانش عظیمی که حجم مشتری ایجاد کرده، 2/5 دیگر اجرام و سیارات منظومه شمسی است. این گرانش مانند سپری زمین را از بمباران شدن توسط دنبالهدارها و سیارکها محافظت میکند.
مایکل تالر، معاون ارتباطات علمی ناسا، میگوید: «مشتری یک سیاره بسیار بزرگ است، با اندازهای هزار بار بزرگتر از زمین. اما چرخش این سیاره دور محورش تنها نه ساعت طول میکشد. به همین دلیل یک میدان مغناطیسی عظیم در اطراف آن وجود دارد؛ چیزی مانند یک فضاپیما در داخل یک شتابدهنده ذرات».
اگر مشتری ۸۰ بار بزرگتر بود تبدیل به یک ستاره میشد و از آنجا که فضای آن عمدتا از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است، چیزی مانند خورشید میشد.
تالر میگوید: «ما ابزاری داریم که این توانایی را دارد که صدها مایل داخل اتمسفر را ببیند، این کار به همراه مطالعه میدان مغناطیسی و گرانش مشتری، این امید را به وجود میآورد که بتوانیم درون این سیاره را بهتر بشناسیم. ببینیم آیا هستهای دارد یا مشتری بیشتر مانند ستارهای بدون هسته است؟ ما همچنین تصمیم داریم که این سیاره را از بعد شیمیایی نیز مورد مطالعه قرار دهیم. همچنین مقدار آب و عناصری که به ما درباره چگونگی شکلگیری مشتری اطلاعات میدهد را مطالعه کنیم و اینکه منظومه شمسی میلیاردها سال پیش چگونه بوده است».
در پایان این ماموریت، فضاپیمای جونو به درون جو مشتری خواهد رفت. به این ترتیب خرد و تبخیر خواهد شد.
تالر میافزاید: «مشتری مانند خورشیدی کوچک است که منظومه خود را دارد، قمرهای خودش را دارد و در برخی از این قمرها اقیانوسی از آب مایع زیر پوستهای از یخ قرار دارد».
ماموریت بعدی که آژانس فضایی اروپا رهبری میکند مطالعه قمرهای یخی مشتری است و بررسی پتانسیلهای آنها برای میزبانی یک زندگی در اقیانوسی که زیر پوسته قرار دارد. آژانس فضایی اروپا قرار است این ماموریت را از سال ۲۰۲۲ شروع کند.
انتهای پیام/