دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 تير 1395 - 12:45
سلیمی در دیدار با دبیران کانون‌های فرهنگی

دانشجویان با امکانات حداقلی، نتیجه حداکثری می‌گیرند

دکتر حسن سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، دیروز با دبیران کانون‌های فرهنگی این دانشگاه دیدار و گفت‌وگو کرد.
کد خبر : 99081

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط‌عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، در این دیدار که در سالن شورای ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر مجتبی محمودزاده مدیر فرهنگی دانشگاه علامه طباطبائی و جمعی از دبیران کانون‌ها حضور داشتند که به گزارش عملکرد فعالیت‌های سال گذشته خود پرداختند.


رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در این مراسم گفت: «از کسانی که این چند سال زحمات زیادی در عرصه فرهنگی و هنری دانشگاه کشیدند تشکر می‌کنم، زحماتی که خود من نیز از نزدیک شاهد آن بوده‌ام. در دانشجویان خلاقیت، انگیزه، انرژی و شکوفایی و ارتباطات اجتماعی وجود دارد و همیشه به همکاران و دوستانم توصیه می‌کنم که اگر به دانشجویان اعتماد کنید، آنان هم مسائل و مشکلات را درک می‌کنند و هم خط قرمزها را خوب می‌فهمند و خودشان می‌توانند نقص‌ها را برطرف کنند.»


سلیمی گفت: «در آن زمان که من معاون فرهنگی دانشگاه بودم، کانون‌های فرهنگی و انجمن‌ها فعال نبودند و ما وقتی آن را به وجود آوردیم، شاهد شکوفایی فوق‌العاده در دانشگاه علامه بودیم. آن دوره تجربه کردیم که دانشجویان با امکانات حداقلی، کارهای حداکثری انجام می‌دهند.»


برخی نشریات تخصصی دانشجویان به جرأت چیزی کم‌ از نشریات استادان ندارد


رئیس دانشگاه علامه طباطبایی فواید اعتماد به دانشجویان در انجام کارها را بیشتر از مضرات آن دانست و گفت: «دانشجویان بعضی اوقات به یکباره کاری انجام می‌دهند که تعجب‌برانگیز است اما سود و فایده آن بیشتر است. از مسئولان معاونت فرهنگی تشکر می‌کنم اما کارهایی که انجام می‌شود با سطح مطلوب مورد نظر ما فاصله زیادی دارد.»


سلیمی به موفقیت و حضور مثبت دانشگاه علامه طباطبائی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن اشاره کرد و گفت: «بار اصلی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه باید بر عهده کانون‌ها و به نوعی انجمن‌های علمی باشد. بعضی فعالیت‌هایی که در دانشگاه انجام می‌شود باید از سوی همین دانشجویان باشد. نقد فیلم، اشعار خوب دانشجویان یا سایر تولیدات‌شان در زمینه‌های مختلف می‌تواند در قالب چاپ کتاب دانشجویی مدون شود. این کار هزینه زیادی برای دانشگاه ندارد ولی تأثیر خود را دارد و رزومه خوبی هم برای دانشجو و هم دانشگاه به دست می‌‌آید. برخی نشریات تخصصی دانشجویان دانشگاه علامه به جرأت چیزی کم‌ از نشریات تخصصی استادان ندارد.»


رئیس دانشگاه گفت: «فعالیت‌های مشترک بین کانون‌ها می‌تواند شکل بگیرد و فعالیت‌های بینابینی رونق فعالیت‌ها را بیشتر می‌کند. به طور مثال کانون فیلم و عکس، جشنواره فیلم کوتاه با موضوع‌های قرآن و عترت برگزار کند و یا کانون کتاب و کتابخوانی جشنواره تألیف کتاب راه‌اندازی کند. توصیه من این است که کار به دانشجویان سپرده شود.»


حمایت از راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان


سلیمی به اجرای طرح مهارتی دانشجویان اشاره کرد و افزود: «کانون‌ها متناسب با تخصص و فعالیت خود می‌توانند این دوره‌ها را برگزار کنند. همچنین می‌توان با مؤسساتی همکاری کرد که دانشجویان ما بتوانند مدرک تخصصی هم در این زمینه دریافت کنند. مطمئناً دانشجویان رشته ارتباطات ما در کنار درس و دانشگاه، مدرک تخصصی عکاسی هم داشته باشند، بهتر می‌توانند وارد بازار کار شوند.»


او درباره فعالیت و همکاری با مؤسسات مختلف بیرون دانشگاه نیز گفت: «بیرون از دانشگاه اگر دانشجویان بخواهند مؤسسه تشکیل دهند، مخالفتی وجود ندارد. اما مؤسسات بیرون دانشگاه نمی‌توانند از برند دانشگاه علامه استفاده کنند و نام دانشگاه در زمینه آموزش و پژوهش فقط در حوزه تخصصی آزاد است اما اگر کانون‌ها بخواهند در فضای خارج از دانشگاه خدماتی ارائه دهند، مانند همین دوره‌های مهارتی، مشکلی وجود ندارد. اگر ایده‌ای به ذهن‌‌تان می‌رسد که می‌توانید شرکت دانش‌بنیان ایجاد کنید، استقبال می‌کنیم.»



سلیمی تأثیر برخی کارهای دانشجویان را بیشتر از سخنرانی‌ها در مراسم دانست و گفت: «اگر کیفیت کار فعالان ما در مقایسه با مؤسسات خارج از دانشگاه برابر است، توصیه من این است که کار به دانشجویان سپرده شود. ما در بسیاری از زمینه‌های فرهنگی و هنری در بین دانشگاه‌های کشور شناخته شده هستیم.»


در ابتدای این نشست، محمد نظری، دبیر دبیران کانون فرهنگی دانشگاه با تقدیر و تشکر از ایجاد فضای اعتماد بین دانشجویان و مسئولان دانشگاه، گفت: «کانون‌های دانشگاه در عرصه‌های مختلف ملی و نمایشگاهی حضور دارند که نمود آن به خوبی در بین دانشجویان حس شده است. امید می‌رود با حل مشکلات موجود و با اعتماد بیشتر به دانشجویان روز به روز شاهد موفقیت‌های بزرگ فعالان عرصه کانون‌های دانشگاه علامه باشیم.»


دبیر کانون فیلم و عکس با اشاره به فعالیت‌های گسترده این کانون گفت: «در بسیاری از زمینه‌های فرهنگی و هنری در بین دانشگاه‌های کشور شناخته شده و مطرح هستیم. برخی دانشگاه‌ها برای اجرای برنامه از ما مشورت می‌گیرند.»


واحد کانون‌های فرهنگی هنری دانشگاه علامه طباطبایی حدود ۲۰ کانون فعال دارد، که در زمینه‌های مختلف هنری، فرهنگی، اجتماعی و قرآنی در سطح دانشگاه و برنامه‌های بین‌دانشگاهی و ملی حضور دارند. از برنامه‌های شاخص سال تحصیلی گذشته این واحد می‌توان به حضور در نمایشگاه بین‌المللی قرآن، جشن فجر، جشنواره رویش، جشن یلدا و اکران مداوم فیلم و اجرای تئاتر اشاره کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب