ساماندهی شهر تاریخی سیراف آغاز خواهد شد
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر فرهاد نظری در استان بوشهر افزود: از این تعداد 31هزار و 525 اثرتاریخی ملموس، یکهزار و 300 اثر ناملموس و معنوی، 350 اثر طبیعی و برای نخستین بار در دو سال گذشته 150 اثرمنقول در فهرست آثار ثبت شده کشور قرار گرفتهاند.
وی اضافه کرد: استان بوشهر ظرفیتهای مفصل و قابل اعتنایی در طبیعت دارد که کمتر به آن پرداخته شده است برهمین اساس برای توجه به میراث طبیعی استان برنامه ریزیهایی در دستور کار دارد.
نظری اظهارکرد: تعیین حریم حفاظتی آثار تاریخی برای حفظ آثار از جمله اقدام های مهم دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی کشور است.
وی تاکید کرد: برهمین اساس آثاری که در انتظار ثبت جهانی هستند میتوانند تعیین حریم به روز داشته باشند.
نظری، بافت تاریخی بوشهر را از قابلیتهای مهم این شهر عنوان کرد و گفت: بافت تاریخی بوشهر با وجود مشکلاتی که برای آن به وجود آمده، تخریبها و تعمیرهای اساسی که در آن رخ داده ولی همچنان این بافت قابل نجات دادن است.
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی کشور افزود: نجات بافت تاریخی بوشهر باید در دستور کار همه دستگاهها و وزارتخانهها از جمله وزارت راه و شهرسازی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گیرد.
وی اظهار کرد: نجات بافت تاریخی بوشهر باعث حفظ هویت شهر میشود و از سویی میتواند الگویی برای توسعه و ساماندهی شهر باشد.
نظری گفت: قسمتهای خارج از بافت تاریخی شهر نیز جزو بوشهر به شمار می روند که برای داشتن شهری سامان یافته باید از الگوها، تجربه های سنتی و تجربه هایی که مبتنی بر اقلیم و فرهنگ است، استفاده شود.
وی با تاکید براینکه وظیفه ما سیاستگذاری و ریل گذاری است گفت: مردم خانههای خود را میسازند ولی ما باید اصول و قواعدی که از مولفههای اصیل و بومی پیروی می کند را به آنها ارائه دهیم.
نظری بیان کرد: توسعه امری اجتناب ناپذیر است اما اگر مولفههای اصیل و بومی در ساخت وسازها به مردم ارائه شود به طور یقین تا 20 سال آینده شهرهایی سامان یافته و با هویت خواهیم داشت.
وی گفت: در زمان حاضرپیرامون بافتها و هسته های تاریخی شهرها مناطقی که مشمول توسعه شده اند از انسجام هویتی لازم برخوردار نیستند وبه بخشهای تاریخی که نتیجه صدها سال تجربه نسلهای مختلف است، اعتنایی نشده است.
نظری، درباره شهر تاریخی سیراف اظهار کرد: سیراف بعنوان شهری افسانه ای آوازه ای جهانی دارد، در روزگاری بعنوان مهمترین بندر حاشیه خلیج فارس بود ودرزمان حاضر نیز آثاری مهم در آن یافت شده است.
وی بیان کرد: این آثاررابطه ایرانیان با دریا و دریانوردی، ارتباط با فرهنگهای همجوار و تسلط ایران برخلیج فارس را ثابت و در واقع سیراف گیت ورودی ایران بوده است.
نظری یادآور شد: توسعه شهری سیراف در زمان حاضر مطابق با حفظ ارزشهای تاریخی آن نیست این درحالی است که باید این توسعه هم قواره ودر مسیرحفظ ارزشهای تاریخی باشد.
وی یادآور شد: توسعه شهرها بویژه شهرهای تاریخی باید به قاعده و با حفظ حرمت ارزشهای تاریخی صورت گیرد.
نظری گفت: درصدد هستیم که ساماندهی شهر تاریخی سیراف را آغاز و در گامهای بعدی نیز پرونده این شهر تاریخی برای ثبت جهانی تقدیم یونسکو شود.
انتهای پیام/