دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 تير 1395 - 19:38

حادثه"شوریک"؛ تلنگری بر کمبود تخت های سوختگی در کشور

حادثه انفجار کپسول گاز خانگی در روستای "شوریک" و دستور وزیر بهداشت برای اعزام مصدومان به تهران و اصفهان، بار دیگر تلنگری برکمبود بیمارستان و تخت های سوختگی هنگام بروز سوانح بود، کمبودی که در روستاها و شهرهای دورافتاده بیشتر به چشم می خورد.
کد خبر : 98924

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از سلامت آنلاین، هر سال ۲۵ هزار نفر در کشور دچار سوختگی می شوند و با وجود اقدامات وزارت بهداشت برای رایگان کردن درمان بیماران دچار سوختگی، هنوز گرانی پانسمان، ضعف بیمه‌ها و کمبود مراکز سرپایی و بستری درمان سوختگی در کشور یک مشکل حل نشده است.


بر اساس آمار وزارت بهداشت حوادث سوختگی هر سال ۲۵ هزار نفر را درگیر می‌کند و بنابر آمار سازمان پزشکی قانونی حدود دو هزار ایرانی هر سال، بر اثر این حوادث جان خود را از دست می‌دهند، حوادثی که به علل مختلف می‌تواند در یک لحظه جشنی را به عزا تبدیل کند.


به گفته رئیس بیمارستان سوانح و سوختگی شهید مطهری، به جز مراکز استان‌های تهران، اصفهان، فارس و مشهد در بقیه استان‌ها بیمارستان سوختگی نداریم و حتی در برخی استان‌ها مانند سیستان و بلوچستان، ایلام و کردستان با بحران کمبود تخت سوختگی مواجه هستیم.


مصطفی ده مرده‌ای تاکید می‌کند: در تهران نیز به جز بیمارستان شهید مطهری، از چند سال پیش قرار بود یک بیمارستان مجهز سوختگی دیگر در منطقه کن ساخته شود اما پیشرفت این طرح ملی نیز به علت کمبود منابع بسیار کند است و با گذشت ۱۲ سال هنوز ساخته نشده است.


وی راه حل رفع بحران کمبود امکانات درمان سوختگی را چنین تشریح می‌کند: همه شهرهای کشور نیازمند داشتن یک بیمارستان فوق تخصصی سوختگی نیستند، در همه دنیا چنین است که خدمات درمان سوختگی را سطح بندی می‌کنند، خدمات سطح اول خدمات سرپایی است که همه پزشکان عمومی می‌توانند ارائه کنند و ارائه این خدمات باید در همه شهرهای کشور و در تمام بیمارستان‌های کشور انجام شود.


به گفته وی، سطح دوم این خدمات که حدود ۱۰تا ۱۵درصد افراد دچار سوختگی به آن نیازمند هستند نیز می‌تواند در مراکز درمان تخصصی سوختگی یا مراکز جراحی محدود با حضور یک جراح عمومی و متخصص پوست ارائه شود و فقط خدمات فوق تخصصی سطح ۳ است که نیازمند مراکز مجهزی مانند بیمارستان مطهری است که باید در این مراکز تجهیزات پیشرفته و جراحان فوق تخصص پلاستیک حضور داشته باشند.


محمدهادی ایازی، معاون اجتماعی وزیر بهداشت نیز به کمبود بیمارستان سوختگی اشاره می‌کند و می گوید: دو بیمارستان تخصصی سوختگی در مناطق کن و مطهری تهران در حال ساخت است.


ایازی با اشاره به سانحه انفجار گاز و سوختگی ساکنان یک منزل در شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی تصریح می‌کند: قطعا با کمبود تخت سوختگی در سراسر کشور روبرو هستیم.


وی با بیان اینکه یک بیمارستان سوختگی در کن در حال ساخت است، می‌گوید: این بیمارستان ۱۰۰ تا ۱۵۰ تختخوابی با مشارکت سازمان اوقاف و خیرین سلامت در حال ساخت بوده که تاکنون، ۲۵ تا ۳۰ درصد آن ساخته شده است.


معاون اجتماعی وزیر بهداشت با اظهار اینکه بیمارستان سوختگی دیگری با ۶۴ تختخواب در تهران نیز در آینده به چرخه درمان کشور اضافه می شود، می افزاید: این بیمارستان با نام «عمید نوری» با مشارکت دولت و خیرین سلامت در حال ساخت است که خاک برداری آن انجام شده است.


ایازی با اشاره به بیمارستان سوختگی شیراز که در سال گذشته افتتاح شد، تاکید می کند: در سایر شهرستان‌ها تلاش می کنیم تا تعداد تخت‌های سوختگی بخش‌ها را افزایش دهیم.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب