دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 تير 1395 - 16:25

کلاهبرداری اینترنتی به بهانه جمع آوری فطریه

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا به شهروندان توصیه کرد‌: مراقب کلاهبرداران اینترنتی به بهانه جمع آوری فطریه باشند.
کد خبر : 98863

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، ‌سرهنگ دوم علیرضا آذردرخش‌ با اشاره به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان گفت: در این روزها شاهد حجم عظیم تبلیغات جمع آوری فطریه، کفاره روزه و ... از سوی انجمن‌ها و موسسات خیرخواهانه و... هستیم که در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی خود نمایی می‌کنند.


وی با بیان اینکه بسیاری از این تبلیغات کذب است، به روزه داران توصیه کرد‌: در پرداخت فطریه و کفاره روزه خود مراقب باشند تا در دام کلاهبرداران فضای سایبری نیفتند. وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته شاهد سایت‌های جعلی جمع آوری فطریه و کفاره روز تحت عناوین موسسات و انجمن‌های خیریه بودیم، افزود: بسیاری از این سایت‌ها به صورت انی برای اهداف مجرمانه بارگذاری شده و بعد از جمع آوری فطریه و کفاره از دور خارج می‌شوند.


سرهنگ آذردرخش به شهروندان و کاربرانی که قصد دارند فطریه و کفاره روز خود را از طریق فضای سایبر یا تلفن بانک پرداخت کنند، توصیه کرد: این افراد می‌توانند فطریه یا کفاره روزه خود را از طریق شرکت‌ها و موسسات شناخته شده در کشور که توسط رسانه‌های جمعی (رادیو، تلویزیون و...) اقدام به اعلام شماره حساب‌های رسمی خود می‌کنند، اقدام کنند و از واریز فطریه یا کفاره روزه خود به حساب‌های نامعتبر و شخصی و سایت‌های ناشناس خودداری کنند.


وی همچنین تاکید کرد: در سالهای گذشته شاهد فعالیت سایت‌هایی بودیم که کاربران را به صفحات فیشینگ راهنمایی می‌کردند، لذا روزه داران عزیز مراقب باشند تا در عملیات‌های بانکی پرداخت در دام سایت‌های فیشینگ نیفتند. از این رو موارد ایمنی چون آدرس سایت و وجود گواهینامه ssl را نادیده نگیرند.


رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا افزود: امسال حجم تبلیغات در این خصوص در شبکه‌های اجتماعی بسیار بالاست و حتی در پیام‌های ارسالی خصوصی برای کاربران از خانواده‌های نیازمندی عکس و فیلم منتشر شده است که واقعیت ندارد و این ترفندی برای جلب حسن اعتماد کاربران برای به دام انداختن آنهاست.


وی در ادامه با بیان اینکه برخی افراد سودجو و فرصت طلب با راه اندازی سایت‌هایی در قالب موسسه خیریه، قصد جمع آوری فطریه و وجوهات شرعی شهروندان را دارند، گفت: شهروندان و کاربران قبل از پرداخت فطریه خود به صورت مجازی از اصالت و صحت موسسه یا خیریه مطمئن شوند و در صورت هر گونه شک و شبهه در اصالت این سایت‌ها از پرداخت فطریه و کفاره روزه خود به شماره حساب‌های این سایت‌ها خودداری کنند.


آذردرخش از ارگان‌ها و نهادهای ذیربط درخواست کرد در خصوص موسسات و انجمن‌های خیریه که مجوز فعالیت دارند و همچنین نحوه جمع آوری فطریه و کمک‌های مردمی این موسسات از طریق مبادی قانونی اطلاع رسانی لازم صورت پذیرد.


سرهنگ آذردرخش خواستار همراهی و همکاری کاربران و شهروندان برای شناسایی سایت‌های جعلی و تقلبی موسسات و انجمن‌های خیریه شد و از هموطنان عزیز خواست در صورت مواجهه با هر گونه مورد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت‌های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی با ما در میان بگذارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب