دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 بهمن 1393 - 14:37
رئیس اداره پیشگیری از سرطان خبر داد

اجرای برنامه پیشگیری از سرطان در شهرهای زیر 50 هزار نفر

رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت از اجرای برنامه غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان در پستان، روده بزرگ و دهانه رحم در شهرهای زیر 50 هزار نفر کشور در چند ماه آینده خبر داد.
کد خبر : 987

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علی قنبری مطلق در نشست خبری پویش ملی مبارزه با سرطان که با حضور معاونان بهداشت و درمان وزارت بهداشت و سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت برگزار شد، گفت: هر سال 8 تا 15 بهمن ماه هفته ملی سرطان در سراسر کشور برگزار می‌شود و امسال نیز برنامه برگزاری کمپین پویش ملی مبارزه با سرطان را از چند ماه قبل طراحی کرده ایم.


وی گفت: این کمپین با مشارکت تمام وزارتخانه هایی که در امر پیشگیری و مراقبت از بیماری‌های سرطان فعالیت می‌کنند و نیز سازمان‌های مردم نهاد و انجمن‌های علمی- تخصصی طراحی شده و از چند روز گذشته به صورت اجرایی درآمده و در 13 بهمن ماه همایش روز جهانی سرطان را در تالار وحدت برگزار خواهیم کرد.


رئیس اداره پیشگیری از سرطان در ادامه به تشریح وضعیت بیماری سرطان در جهان و ایران پرداخت و گفت: سرطان در جهان به عنوان دومین عامل مرگ و میر محسوب می شود و سالانه 14 میلیون نفر مورد جدید ابتلا به سرطان در جهان داریم. تا سال 2030 میزان بروز سرطان در جهان 2 برابر شده و به 27 میلیون نفر می رسد.


قنبری مطلق با بیان اینکه 70 درصد افزایش بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه اتفاق می افتد، گفت: سالانه 8 میلیون نفر در جهان بر اثر ابتلا به بیماری سرطان فوت می کنند.


وی گفت: میزان بروز سالانه سرطان در کشور 90 هزار مورد جدید است و این میزان افزایش خواهد یافت. البته میزان بروز سرطان در ایران کمتر از بروز متوسط جهانی است،براساس شاخص تعداد موارد جدید به ازای یک صد هزار نفر جمعیت، در ایران این شاخص در مردان 134 مورد و در زنان 128 مورد است در حالی که این شاخص در جهان به ترتیب در مردان و زنان 205 و 165 نفر است.


قنبری مطلق یکی از علل بروز سرطان در کشور را افزایش امید به زندگی عنوان کرد و گفت: در سال 1358 امید به زندگی در کشور 58 سال بود و در سال 1391 میزان امید به زندگی در ایران به 73.8 سال رسیده است یعنی میزان امید به زندگی در ایران طی این سالها 16 سال افزایش یافته است و این در حالی است که متوسط جهانی امید به زندگی در جهان 70.8 سال است.


وی شیوه زندگی ناسالم و عوامل محیطی را از دیگر علل بروز سرطان عنوان کرد و گفت: نیمی از جمعیت کشور، اضافه وزن دارند و 90 درصد جمعیت کشور نیز کمتر از 5 وعده میوه و سبزیجات مصرف می کنند و 35 درصد جمعیت کشور نیز فعالیت بدنی ناکافی دارند.


رئیس اداره پیشگیری از سرطان با بیان این که بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت 4 عامل مصرف سیگار، مصرف الکل، فعالیت بدنی کم و تغذیه ناسالم عامل بروز 4 بیماری غیر واگیر شامل سرطان، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و بیماری‌های مزمن تنفسی هستند، گفت: استراتژی ما در برنامه کنترل سرطان نیز اصلاح 4 عامل ایجاد کننده سرطان است.


وی گفت: در حال حاضر مصرف دخانیات عامل 10 درصد بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه است. به عبارتی مصرف سیگار و دخانیات عامل یک چهارم مرگ و میر ناشی از سرطان است.


قنبری مطلق همچنین کنترل عفونت ها را در پیشگیری از سرطان معده موثر عنوان کرد و گفت: باید در این زمینه آگاهی ها در زمینه بهداشت عمومی به خصوص آب آشامیدنی سالم را ارتقا داد.


رئیس اداره پیشگیری از سرطان عفونت هپاتیت B را عامل سرطان کبد عنوان کرد و گفت: خوشبختانه واکسیناسیون هپاتیت B در کشور از کودکی در حال اجراست و این واکسن برای بزرگسالان نیز در مورد گروه های پرخطر تجویز می شود.


وی همچنین با اشاره به سرطان دهانه رحم گفت: از آنجا که میزان بروز این نوع سرطان کم است و هزینه آن زیاد است، این نوع واکسیناسیون در برنامه های واکسیناسیون کشوری وزارت بهداشت نیست ولی واکسن آن در دسترس است و اقداماتی برای تولید بیشتر این واکسن در سطح کشور انجام شده است.


قنبری مطلق در ادامه فعالیت بدنی کم، تغذیه نامناسب و مصرف الکل را عامل 25 درصد مرگ و میر ناشی از سرطان ها عنوان کرد و گفت: باید شرایطی را ایجاد کرد که امکان انجام فعالیت بدنی افزایش یابد.


رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت در ادامه با بیان این که برای تشخیص زودهنگام سه سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم برنامه داریم، گفت: یکی از راهبردهای کاهش و پیشگیری از این سرطان ها، ارتقای آموزش و آگاهی در جامعه است که مردم علائم سرطان را بشناسند و به محض مشاهده این علائم، به مراکز درمانی مراجعه کنند.


وی گفت: برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام این سه سرطان تهیه شده و به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است و طی چند ماه آینده غربالگری این سه سرطان در شهرهای زیر 50 هزار نفر کشور اجرا خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب