دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 تير 1395 - 13:32
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا:

با عوارض مصرف غیرمنطقی داروهای تزریقی آشنا شوید

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا عنوان کرد: اثر بخشی داروهای تزریقی لزوما بیشتر از داروهای خوراکی نیست، لذا در مواردی که امکان استفاده از اشکال غیر تزریقی داروها وجود دارد، از مصرف فرآورده‌های تزریقی باید اجتناب شود.
کد خبر : 97763

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر صفورا محبی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا با اعلام این خبر افزود: متاسفانه براساس بررسی‌های صورت گرفته توسط مرکز ثبت و بررسی عوارض ناخواسته دارویی بیش از 50 درصد عوارض به ثبت رسیده ناشی از مصرف داروهای تزریقی بوده است.


وی افزود: اثر بخشی داروهای تزریقی لزوما بیشتر از داروهای خوراکی نیست، لذا در مواردی که امکان استفاده از اشکال غیر تزریقی داروها وجود دارد، از مصرف فرآورده‌های تزریقی باید اجتناب شود.


معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا در ادامه تصریح کرد: داروهای تزریقی می‌تواند منجر به بروز عوارض خاصی شود که با مصرف فرآورده‌های غیر تزریقی، غیرممکن یا کمتر امکان پذیر است که از جمله این عوارض می‌توان به مواردی نظیر آسیب به عصب،عروق، آبسه یا سایر عوارض در محل تزریق، خون مردگی و خونریزی‌های زیرپوستی، ایجاد زخم و باقی ماندن جای آن در محل تزریق اشاره کرد.


محبی یادآور شد: همچنین احتمال انتقال بیماری‌های عفونی مانند هپاتیت B، هپاتیت C و ایدز در میان بیماران، کادر درمانی و عموم جامعه در اثر تزریق‌های غیرضروری افزایش یابد. یکی از راه‌های پیشگیری از انتقال این بیماری‌ها کاهش تجویز و مصرف غیرضروری داروهای تزریقی است.


وی خاطرنشان کرد: کنترل و درمان عوارض ناشی از داروهای تزریقی، در بسیاری از موارد نسبت به سایر اشکال دارویی مشکل‌تر است لذا به منظور پیشگیری از بروز این قبیل عوارض باید از تجویز و مصرف غیرضروری داروهای تزریقی خودداری شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب