رباتها در پارلمان اروپا «شخصیت الکترونیکی» به دست میآوردند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، این دستهبندی میتواند صاحبان این رباتها را مجبور به پرداخت مالیات به جای حق تامین اجتماعی کند.
رباتها هر روز نقش پررنگتری در کارخانهها و صنایع پیدا میکنند. اما نقش آنها به جراحی و پرستاری و خانه سالمندان گسترش پیدا کرده است. امری که منجر به نگرانیهای جدی در خصوص بیکاری انسانها و انباشت ثروت توسط عدهای محدود شده است.
در طرحی که در اواخر ماه گذشته میلادی به پارلمان اروپا ارائه شد، آمده است که افزایش میزان هوشمندی این رباتها، فراگیری و همینطور استقلال آنها، نیازمند بازنگری در قوانین مالیاتی و همینطور مسئولیت قانونی آنها دارد.
با آنکه حالا دیگر بسیاری از رباتها کاملا با شکل انسانی به انجام وظایفی مثل خدماترسانی در نمایشگاهها، هتلها و دیگر امکان عمومی مشغولند، برخی شرکتهای رباتسازی عقیده دارند که هنوز برای قانونمند کردن نقش آنها بسیار زود است. شرکت VDMA آلمان که یکی از قطبهای رباتسازی در قاره اروپا به شمار میرود، گفته است که این طرح بسیار «پیچیده و زودهنگام» ارائه شده است.
صنعت رباتسازی آلمان هفت درصد در سال گذشته افزایش داشته و درآمد آن به بیش از 12 میلیارد یورو رسیده است. آلمان تلاش میکند که در صدر فناوری رباتی قرار داشته باشد.
در طرحی که در کمیسیون امور قانونی پارلمان اروپا تهیه شده، آمده است که کارفرمایان و سازمانها که از ربات استفاده میکنند، هزینهای را که بابت نپرداختن حق بیمه و تامین اجتماعی کارگران صرفهجویی میکنند علنا اعلام کنند تا در ازای آن مالیات بپردازند.
در اتحادیه اروپا کارفرمایان موظفند برای کارگران استخدامی خود، حق بیمه و تامین اجتماعی بدهند که در صورت استفاده از ربات مبالغ هنگفتی از این هزینهها را پرداخت نخواهند کرد.
پیشنویس طرحی که به پارلمان اروپا ارائه شده، از کشورهای اروپایی میخواهد که دستکم رباتهای بسیار پیشرفته و مستقل به عنوان شخص الکترونیک شناخته شوند که دارای حقوق و مسئولیت، هستند. این پیشنویس همچنین پیشنهاد میکند که رباتهای هوشمند باید از لحاظ قانونی ثبت شوند و تعهدات قانونی آنها مشخص شود.
مخالفان این طرح میگویند که این کار کاغذبازی اداری زیادی را به همراه خواهد داشت و همچنین از پیشرفت صنعت رباتسازی جلوگیری میکند. آنها میگویند که هنوز هیچ رابطه مستدلی مبنی بر افزایش میزان رباتها و بیکاری انسانها یافت نشده است. آنها عقیده دارند که شاید در 50 سال آینده و با پیشرفت این صنعت باید به چنین طرحی اندیشید اما الان خیلی زود است.
انتهای پیام/