۰۲/ ارديبهشت /۱۴۰۴

اروپا به فکر جایگزینی اینترنت ماهواره‌ای بومی با استارلینک آمریکایی است

اروپا به فکر جایگزینی اینترنت ماهواره‌ای بومی با استارلینک آمریکایی است
اختلاف میان آمریکا و اروپا سبب شده است تا سیاست‌مداران اروپایی به طور جدی به فکر جایگزینی یک منظومۀ ارتباطی مستقل برای ارائه خدمات اینترنتی ماهواره‌ای به جای استارلینک در حوزۀ یورو بیافتند.

شواهد حاکی از این است که منظومۀ ماهوارۀ یوتل‌ست به عنوان بزرگترین بازیگر ارتبااطات ماهواره‌ای در اروپا که گسترۀ پوشش آن از اروپا تا غرب آسیا، آفریقا و بخش‌های از آمریکا است، محتمل‌ترین گزینۀ اروپایی‌ها برای داشتن یک اینترنت ماهوارۀ مستقل از استارلینک به خصوص در مواقع بحرانی خواهد بود.

همکاری و یکی شدن پروژۀ یوتل‌ست با طرح وان وب در سال ۲۰۲۲ احتمال جایگزینی یوتل‌ست با استارلینک در اروپا را تقویت می‌کند. شرکت انگلیسی اینمارست با ۱۵ ماهوارۀ (زمین ـ آهنگ) و ۳۱ ایستگاه زمینی دیگر گزینۀ مطرح اروپایی برای جایگزینی با استارلینک محسوب می‌شود، این شرکت طیف گسترده‌ای از خدمات ارتباطات ثابت شامل مکالمۀ صوتی و داده را برای کاربران خود فراهم می‌کند. 

اپراتور معروف SES، مستقر در لوکزامبورگ گزینۀ دیگر اروپایی‌ها برای جایگزینی استارلینک است، این شرکت در حال حاضر عنوان بزرگترین اپراتور ماهواره‌ای تجاری جهان را یدک می‌کشد و یکی از شرکت‌های پیشرو بازار ارتباطات ماهواره‌ای است. این شرکت اخیراً به عنوان ارائه‌ دهندۀ خدمات ارتباط ماهواره‌ای شرکت آمریکایی جنرال الکتریک انتخاب شده، و همچنین یکی از شرکای اصلی کنسرسیوم اسپیس‌رایس (SpaceRISE) و پروژه‌ی ابَرمنظومه‌ی مخابراتی IRIS اروپا (زیرساخت ماهواره‌ای اروپا برای مقاومت، ارتباطات و امنیت) محسوب می‌شود، پروژه‌های که جایگاه این شرکت در زیست بوم ارتباطات اروپا را کاملاً تثبیت کرده است.

اتحادیه‌ی اروپا همچنین به عنوان گزینۀ پنجم روی شرکت اسپانیایی Hisdesat (فعال در زمینه‌ی سنجش‌ازدور و مخابرات ماهواره‌ای) و پروژه‌ی ماهواره‌های اقتصادی برومو (Bromo) با مشارکت تالس، ایرباس و لئوناردو جهت جایگزینی خدمات اسپیس ایکس حساب باز کرده است.

البته برخی از اپراتورهای مطرح اروپایی همین حالا نیز به مشتریان سازمانی و بزرگ خود خدمات اینترنت ماهواره‌ای ارائه می‌کنند، هرچند پایگاه اینترنتی آی.اُ.پلاس در گزارش خود می‌نویسد که سرویس‌های اروپایی در حال حاضر از حیث مؤلفه‌هایی مانند سهولت کاربری، هزینه، تأخیر سیگنالی در مدار زمین-آهنگ (latency)، سرعت و ... هنوز گزینۀ قطعی و سریغی برای جایگزینی با استارلینک محسوب نمی‌شوند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

اختلاف اروپایی‌ها در عرصه‌های مختلف با آمریکا رو به افزایش است، مذاکرۀ مستقیم ترامپ با پوتین دربارۀ جنگ اوکراین بی‌اعتمادی میان متحدان قدیمی را افزایش داده و برخی از سران اروپایی معتقد هستند که باید راهکارهای امنیتی مستقل از آمریکا برای حفظ امنیت قارۀ سبز داشته باشند، تعرفه‌های تجاری و مواردی از این دست نیز به شکاف میان واشنگتن و اروپا دامن زده است و حالا شواهد نشان می‌دهد که باید شاهد کشیده شدن دامنۀ این اختلاف‌ها به عرصۀ فناوری نیز باشیم.

اروپایی‌ها پیشتر با تصویب قوانینی مانند GDPR,DMS, DMA سعی کردند در لایۀ سرویس و خدمات همچنین حفظ رقابت‌پذیری کسب و کارهای فناوری محور با شرکت‌های بزرگ جهانی که عمدتاً آمریکایی هستند، گام‌های مؤثری بردارند اما حالا با گسترش ضریب نفوذ اینترنت ماهواره‌ای در نقاط مختلف جهان به نظر می‌رسد که سران بروکسل به فکر حفظ استقلال خود در لایۀ زیرساخت‌های نوین نیز افتاده‌اند که البته لایۀ بسیار مهمی هم محسوب می‌شود، چرا که مواردی مانند پایداری ارتباطات و حفظ داده‌های ملی به طور مستقیم با این موضوع ارتباط دارد و اختلاف‌های سیاسی ظاهراً سیاست‌مداران اروپایی را متوجه این حوزۀ استراتژیک کرده است و قصد دارند که مستقل از آمریکا و متحد نزدیک ترامپ، یعنی ایلان ماسک، ارتباطات ماهواره‌ای مورد نیاز خود را تأمین کنند.

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر